we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, March 28, 2009

tag dari jiha...

sorilah jiha... kite baru baca blog awak. dah lama lh tak update blog. ni baru berpeluang... hehe....


1. How old are you?
23 years 2weeks 5days

2. Are you single?
nope, taken but not officially

3. At what age do you think you’ll get married?
i hope and i target at 26.

4. Do you think you’ll marrying the person you are with now?
i hope so... pray for me

5. If not, who do you want to marry?
i don't know... we'll see who...

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
my best friend... if they don't want, my cousin perhaps...

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
preferable is garden but i think i'll go for traditional contemporary

8. Where do you plan to go on honeymoon?
he said only in malaysia... round malaysia dulu for 1st honeymoon.

9. How many guests do you think you’ll invite?
usually 1000 tp biarlah in budget

10. Will that include your exes?
i don't have any...

11. How many layers of cake do you want?
actually i want fondant cake. only one layer of cake and 2 layers cupcakes.

12. When do you want to get married, morning or evening?
biasanya tengahari lah bersanding kan? nikah malam atau pagi.

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding?
lagu campur2, depend kt dj. tapi lagu wajib = anugerah t'indah pernah kumiliki (so7)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
both... kita kn multi cultural... biar guests pilih mane yang diorg selesa...

15. Champagne or red wine?
red syrup... kuikuikui...

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
few days after wedding at groom's side

17. Money or household items?
household items... i mean, i want both. but usually money goes to parents. household and other go to me...

18. How many kids would you like to have?
planning always changes by time... hee...

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD
take pics... movie?not decide yet...

20. Whose wedding plan would you like to know next?
hmmm.... sape ek? i don't know... no one currently





28032009 ~ 9.27pm
bilik aku - u7a~903

my new favourite thing.














hehe... inilah my latest favourite thing. cupcakes!! mula2 macam surf2 internet tengok je... cutenya cupcakes. tapi... aku ada 1 masalah besar. nak beli kat mane? so, surf je lh internet tengok gambar2... hehe... then satu hari... nearly valentine. saje je pergi pasar perdana. dah bbrapa mingu stay KP. tp tak pernah jenguk muka pn kat pasar ni. then ada orang jual cupcakes. dengan tak pikir panjangnya, aku pn amik kad biz dia. memang aku planning nak bagi something untuk yayang i. so i decided to give cupcakes. and orang yang jual tu boleh buatkan. yay!! finally i found someone that can make cupcakes. seronok gile. tak sabar nak tunggu hari untuk bagi cupcakes tu...


hari jumaat pn tiba. malam tu orang yang jual cupcakes tu willing nk hantar pada yayang i. baru boleh buat surprise. so tengahari tu dah final everything. tinggal bayar and hantar pada yayang during the night. petang after kelas tu, yayang amik i. dia nk tengok hp. sekali aku t'ingat ada msg2 from orang buat cupcakes. dengan sepantas kilat, aku rampas balik hp aku and delete msg2. dia marah gile. dia suspect aku main msg dgn orang yang boleh buat dia jeles. aku buat cool tapi hati punyalah tak sabar nak tunggu malam.

akhirnya... malam pn tiba. thanks to Cik Maziah and her bf, En Ib, aku boleh buat surprise untuk En Mon. hehe... menyesal gile dia sebab marah aku gile2 petang tu. kalau cupcakes tu tak sampai, memang dia still marah kat aku. sampai ke malam tu dia still marah. he... btapa coolnya aku ketika itu.... ingatkn malam tu nk hangout dgn yayang i. dh janji kul 12 malam nak jumpa. sekali aku tertidur sampai keesokan paginya. hehe... pagi tu kitorang pergi breakfast...




p/s : terima kasih kepada si penjual cupcakes; Cik Maziah and her bf; En Ib.... maziah, sy sedih ni. awak dah nak grad... huhuhu... sedih... macamane nak makan cupcakes lagi...

p/s (ii) : gambar pertama adalah cupcakes yayang bg i masa my birthday. gambar kedua adalah gambar cupcakes yang aku bagi kat yayang i....

link cupcakes favourite ku : yummyummylicious.blogspot.com




28032009 ~ 2.32pm
bilik aku - u7a~903

Friday, March 27, 2009

irdiena alia & aqiel ilham

ini semua gara2 maziah update blog dia. letak gambar niece baru dia. cute gile niece dia... geram. melepak putih pulak tu. dan ini yang membuatkan aku makin rindu kt anak buah aku 2 orang tu... uhukuhukuhuk... masuk 3 minggu dah tak jumpa diorang... tapi, apakan daya... aku busy tak balik rumah. abang jan pun busy tak dapat balik rumah. minggu ni diorang balik tiram pulak... punahlah harapanku untuk berjumpa budak 2 orang tu... hmmm... cedih...

















ha, garang tak muka aqiel? he... ni wktu umur dia kurang 2 bulan. diena nampak macam kakak yang nakal kan? playful... tapi dia sayang gile kat adik dia tau... selalu agah2 adik dia even kadang2 dia sendiri tak paham apa yang dia buat. he... comel betul...



27032009 ~ 12.44am
bilik aku - u7a~903

Saturday, March 7, 2009

minggu busy -- tamat

wah... akhirnya... minggu yg amat busy sudah tamat. lega sangat bila sampai bilik 5.30pm hari jumaat hari tu... assignments suma dah hantar. presentation dah selamat. tinggal D.I.E hantar jumaat ni. and assignments lain due 2,3 minggu lagi... sebab tulh aku dah lama tak update blog. lama tak lama mane. tp orang kata, blog di tulis everyday. huhu... aku ni pemalas orangnya...

akhirnya jugak... aku leh balik rumah hari jumat. selalunya balik hari sabtu. itu pn dh dekat sebulan aku tak balik... seronoknya dapat balik. takdelah seronok sangat... lebih seronok dapat rehat 24-7... huhu...

and ada lg 1 sebab aku balik... 9mac2009... genaplh usia aku 23 tahun. wawawa... terasa tua. tapi ada lagi yang lebih tua. huhu... tp tak mo... takut tua... ai... state of denial. takpelh, makin banyak umur, makin mature, makin banyak tanggungjawab, maknanya..... makin ramai lh yang akan bertanya;

"Nurul bila nk kawin?"

wah... aku suka soalan ni. tapi aku rasa bila orang tanya tu, maknanya muka aku ni dah layak kawin. sampai ada yang kata cepat2 dapat baby, tu yang tak boleh blah langsung tu... pegi supermarket pun, promoter tu promote suruh aku beli nestle untuk anak... wawawa... aku ni muka tua ke?

resolution 23 years old :

  1. nak kurus... nak diet (ni resolution tiap2 tahun. tak pernah menjadi)
  2. nk try dapat dean list lagi (b'angan over tapi belaja malas... hm...)
  3. nk jadi anak yang lebih baik (aku takde kata dulu aku anak tak baik, ok!!)
  4. nk jd gf yang lebih baik (statement : sda)
  5. nk jimat2, taknak boros2 (aku boros tang makan je k...)
  6. apa lagi ek? kalau ingat, aku tulis lagi. huhu...

presents list yang aku harapkan tahun ni : (ada sape2 ke yang nk belikan utk aku?)

  1. twilight saga (mintak2 boy betul2 beli all 4 books)
  2. exercising tool (yg aku tgk kt jj tmnU tu)
  3. set tudung and heel (actually utk tesl nite. save budget aku... huhu...)
  4. rebonding rambut (dah lama tak rebond. saje je...)
  5. crocs (design apa2 pn x kesah. asalkan brand dia : crocs)
  6. clarks (design cute2 yang kasut2 tu... asalkan clarks)
  7. apa lagi ek? hm... hadiah2 ni, aku mengharap je... sebab aku tau... sapelh aku... uhukuhuk)

and i hope, diena and aqiel ada on my b'day. ada family semua... but... hm... there will always be but... but...


07032009 ~ 5.55pm
rumah aku - ruang tamu~depan tv

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com