we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, April 27, 2010

steamboating~

ha... inilah entri yang di tunggu2 oleh cik hafizah hadi. entri kami ber'steamboat' bersama encik amir, cik munirah dan kami; cik yanna dan cik hafizah. gambar2 yang hampir lapuk tapi worth sharing. i mean untuk orang2 yang cari tempat untuk steamboat di JB. di sini ada dua tempat okay...


venue : d'terrace bbq and steamboat (berdekatan jalan mohd. amin, jalan chat)

okay, yang ni plan B kami bila Rawa tutup. nak try dah lama but ikan bakar TIPTOP lebih menggoda. hehe... tapi malam tu memang semangat untuk steamboat, jadi stop jugak kami di sini. suasana dia... nice. deco dia memang nice. tapi tak meriah sebab tempat tak strategik kot and nampak ekslusif sangat agaknya. makanan dia okay but yang untuk BBQ masin nauzubillah. hoho... tempat ni sesuai untuk malay because owner dia malay.

participants ketika itu...


















food for four. tapi sini mahal sikit. perhead rm18.90.


kejadian kelakar ketika itu berlaku antara encik A dan cik Y (nama terpaksa dirahsiakan atas sebab2 tertentu... ehem...)

encik A : pukul berapa kedai ni tutup ek? (sambil tangan ditujukan ke atas)

cik Y : (kurang pendengaran oleh lagu celine dion yang terlampau kuat) oh... power of love... (me'refer' kepada lagu nyanyian celine dion)

encik A : (kurang pendengaran juga dek kerana lagu yang amat kuat) hhmm... cepat betul kedai ni tutup.

(insert bunyi cengkerik)

cik H dan cik M : (saling berpandangan)
_____________________________________________________________

venue : Rawa steamboat and bbq (di pelangi indah)

tempat ni memang favourite kitorang. but kali ni cik munirah takde. unplanned plan. nak pergi melawat cikna, then dah dekat, menderu lah kami. hoho... serius puas hati. walaupun perut agak kenyang tapi still makan dengan lahapnya. perhead rm17.50. serius sangat best, sedap... sedap... when i said sedap, i really mean it! hehe...




p/s : gigi sudah cantik, sudah bersih... thanx to my daddy. tapi gigi abang tu kena cuci lagi yek. kotor amat. hoho...





27042010 ~ 5.41pm
rumah aku ~ depan tv

Monday, April 26, 2010

happy b'day amir ridhwan~

hoho... seperti yang telah aku khabarkan last entri, dh lama aku tak update blog. so, birthday adik aku pun dah lama berlalu. just berpeluang nak update sekarang. and sambutannya bukanlah pada hari kejadian tapi 10 hari kemudian. he... sebab aku pun exam. dapat pergi kat dia masa gap 5 hari. so, after exam LTE pada 16april2010, after ambil tesis yang sudah berjilid, aku dan piza menderu pulang. fyi : piza sentiasa bersama sebab dia co-pilot aku. hehe... tapi sebelum tu, melawat cikna kat hospital. nampaknya iron lady sudah tak berapa iron. hehe...

jadi, order kek MU dari si pembuat cupcake favouriteku. kali ni bukan cupcakes, tapi kek. okay, belated birthday boy bersama kek nya... aku semangat nyanyi lagu happy birthday lagi. hehe...


eh, lupa nak cerita... panjang betul perjalanan kami. dari jb, singgah melaka sebab abang aku kt Mydin Melaka. jenguk dia kejap then menderu ke seremban ambil adik aku. then terus ke PD. lepak2 konon2 bercuti 1 malam kat situ. kami tinggal di Kemanag Indah Kondo. hmm.... not recommended but dekat dengan pantai. aku mandi swimming pool sorang2 then siap naik gelongsor budak2. huhu... syok!

dah jalan2 pantai, pergi jalan2 PD. so, nak buat potret lukisan pulak. ni adik aku... sama tak?


ni mak and ayah aku pulak. sama kan? i like... okay sorry, picture aku takde sebab aku paling tak suka picture aku. paling lain!! hah! kecewa aku!! takpe2, pasar seni, tunggu kau. gerek balik, aku terus tuju kat kau!


okay2, kembali ke topik asal : birthday adik aku... di sini, ingin diucapkan selamat hari jadi untuk adik aku yang tersayang. sudah 19 tahun. dah besar ni jangan nak pening2 kan mak ayah. belajar rajin2. supaya dapat fly. i love you! (terngiang2 dia balas, BODO... hoho~)


okay, aku tahu adik aku tonjang dan aku renek je... haha...




p/s : nak kerja apa ek... mak, tolong carikan... kepuk2 punya! yeay!




27042010 ~ 12.00am
rumah aku ~ depan tv

Sunday, April 25, 2010

mode : going to graduate~

hai2, lama benar tak update. kadang2 banyak masa tapi gambar tak transfer, takde mood nak update. huhu... entri kali ni actually nak letak steamboating with amir and piza. but pikir2 balik, suma mode graduating. so nak update pasal tu jugaklah... sori piz, next2 entri lah yek...

ayah kata, akan banyak cabaran masa dah nak akhir2 ni. hm, aku mula2 tak percaya. but bila dah hadapi, memang betul. macam2 lah kena hadapi. sekeliling... utm and paling penting masa nak siapkan tesis. sampai ke akhir lah cabaran. haish... masa nak print memang ke 10pm kitorang (aku, piza, muni) ulang alik ke rainbow betulkan tesis. ada je masalah. tapi akhirnya hari jumaat (16april2010), berjilidlah tesis kami. aku and muni 4 copies, piza 5 copies. masa nak pdf pun sama. dan akhirnya... 23april2010, kami selamat menghantar ke fakulti dan supervisor masing2...

tesis milik yanna+piza+muni... selonggok memang tak bawak keluar dari kereta. berat woo...


supervisor ku sedang menandatangani tesis2 ku... pose sikit doc! hehe... sporting seh. lucky me got her for my supervisor. tq for everything dr.faizah. won't forget u forever!


"doc, give me A" said yanna... "oh, sorry girl. yours just C" replied dr.faizah (ini hanya dialog rekaan penulis sahaja. hoho...)


dengan ini... berakhirlah perjuangan aku sebagai pelajar sarjana muda. mungkin akan sambung sebagai pelajar sarjana tapi bukan dalam masa terdekat. huhu... nak kerja dulu.





p/s (i) : i'm really glad that you both did it. if not, my hands will get dirty. hm... alhamdulillah. tq so much. that's why i put here so who's reading can pass it on.

p/s (ii) : sedang jatuh cinta dengan lagu inilah cinta by akim. cute video klip!






26042010 ~ 12.12am
rumah aku ~ depan tv

Friday, April 2, 2010

my two angels!~

hari ni hari jumaat (2april2010), perginya comedian malaysia. tiba2 rasa kehilangan. mesti era.fm dah tak macam masa dia ada. sebab dia lah yang memeriahkan pagi di era dengan lawak spontannya even kadang2 over. tapi mostly semua menghiburkan. dia buat lawak, aznil gelak di belakang. memang best lah. kadang2 aznil punya gelak sampai tenggelam suara pendengar yang tepon. Al-Fatihah...


okay, di sini, saya ingin mengekspresskan lagi kegembiraan di hati. setelah habisnya viva. even ada 5 paper final exam and 1 lagi assignment kena siapkan, tapi memang rasa lapang je dada ni. dan, tambah menyeronokkan, ahad ni, MY TWO ANGELS ARE COMING! hehe... lama gile tak jumpa budak2 tu. masihkah mereka ingat pada makcik mereka yg shomel2 lagi gebu2 ni. hehe... makin menggebu pulak tu. apakan dayaku...

ini dia wajah mereka ketika berusia 1 tahun. memang aqiel baru setahun. mari cari similarities antara mereka. meh aku jawabkan : cute gilak macam cik nuyun. hehe... (sape yang tidak akui mesti cemburu tahap babun... huhu)



oh, plan ke melaka tak jadi. baru nak pergi jusco terbesar tu. ada wayang tak ek? dy, bila birthday i ni? hehe... hadiah!





p/s (i) : i've read it and i'm sorry. don't wanna lose u...

p/s (ii) : syukur aku ditemukan dengan lelaki yang baik. menegur kesalahanku, bukan menyokong kesalahanku. (u jangan perasan lebih2 okay, nanti belanja i makan BESAR punya!)

p/s (iii) : thanx god aku tinggi. bolehlah kategori tinggi. yang penting bukan sebelah piza+muni.





02042010 ~ 2.14pm
bilik aku ~ g17-217

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com