we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, February 26, 2009

akhirnya aku bersuara...

hari ini dalam sejarah... aku sebenarnya dah memendam perasaan marah + bengang dengan orang bulat itu sudah cukup lama... hari ini, akhirnya aku berani bersuara...

hari ni macam biasa... praktis drama sperti biasa at 2pm. tapi disebabkan semalam semua lambat, hari ni aku sengaja datang lambat. tapi ada beberapa ketul je yang dah sampai. and not to a surprise, orang bulat tu tak sampai pun lagi...

2.30 - barulah muncul orang bulat itu... aku yang memendam perasaan ni sengajalah menegur keterlewatannnya itu. and alasannya... dia sudah sampai pukul 2pm tapi takde orang lagi. so, dia pegi uruskan benda lain dulu... dalam hati aku : whatever........ nak aje letak bentuk L kt dahi.

3.00 - after warming up and breathing exercise, barulah start prkatis scene 7 yang tak pernah lagi praktis sebelum ni. dahlah scene paling panjang dalam skrip. memanglh ambil masa yang amat lama. di tambah pulak dengan orang komen2 and aktor2 sekalian improvise. ok apa... aku suka cara macam tu...

3.45 - ada 2 orang pelajar yang terpaksa mintak diri sebab ada kelas. so, praktis di tamatkan. upacara round table di mulakan. luahkan apa yang tak puas hati. bak kata seseorang,

"if you have anything to ask, ask to my face. talk to my face. not talking behind my back. that is like stabbing me from behind."

mulalah orang bulat meluahkan perasaan ketidakpuasan hatinya. aku rasa nak berguling2 kelakarnya dengar dia membebel. macam bagus... aku just cari peluang je untuk masuk and beta balik apa yang dia sound kitorang tu. and thanks a million to my two friends. di sebabkan diorang start bersuara, aku berpeluang menyampuk and habiskan semua ayat2 yang aku tak puas hati. hahahahahaha.... puasnya hati aku. even orang bulat balas, tapi mestilah my friends backup i. dia mane ada friends. huhu... betapa bahagianya terasa. akhirnya... dia tahu apa yang kitorang rasa. aku nak aje listkan point2 yang aku sebut tadi. tapi malaslah... nanti dia post kt elearning. hehe...

aku bahagia... boleh tido senyenyak2nya malam ni...



26022009 - 10.45pm
bilik aku ~ u7a-903

Tuesday, February 24, 2009

saya nk menang!!!

kelas aku hari ni ada 3 subjek. lab VB, socio and research method. tp research method batal. so sepatutnya abis kelas at 1pm. pukul 9am, lab VB. seperti biasa lh... instructor tu laju mcm bullet train. malah... lebih lajuuuuu......... then socio at 11am. awatlh Dr Fara tak sampai2. sekali nampak laki dia menuju ke mari... dalam hati aku b'kata,

"eh, betul ke dia take over back sociolinguistics? yes!!"

Dr Hassan masuk and mengajar sociolinguistics tanpa brief anything about Dr Fara. whether betul dia take over the class atau just ganti Dr Fara. after sejam dia membebel and mengajar, dia bg 2 questions. dia kata Dr Fara suruh buat. rupanya Dr Fara suruh dia inform kelas ttg 2 questions tu and hantar at the end of the class. tp di sebabkn dia suka membebel, dia mengajar kitorg and suruh kitorg hntr the assignments ari jumaat. huhu... kecewanya aku...

kitorg abis kelas kul 12pm. Dr Hassan bg keluar awal. dak2 ni prktis drama kt studio gerek. so eventhough aku takde part dalam prktis hari ni, t'paksa juga join... betapa murninya hati sy... huhu... praktis kul 2pm. so ajak gerek makan kt k11. mula2 taknak makan, nk minum je. tp biasalh... godaan saitan. makan jugaklh rm3.30... jumpa long... kebetulan. panjang umur dia...

L : weh, nanti aku kawin, korang datang tau...
Y : eh, salah tu... nanti kitorg kawin, ko datang tau...
G : aah, kitorg kena kawin dulu dari ko. ko baru setahun. bagilh kitorg yang dh 4 tahun lebih ni...
Y : betul2...
L : Eh, apasal pulak... tengoklah sape leh kumpul duit dulu.
Y : ha awk... kumpul duit betul2. kita kawin dulu. cabaran tu awk...
L : eh takleh kira macam tu... sape dapat anak dulu dia menang...
Y : ok2, awk, kita usaha tiap2 hari k. i nk menang!!

(insert bunyi cengkerik)

malunya aku.... mane nk sorok muka ni. klu ckp dgn mmber sndiri lain cite lh... ni dengan mmber gerek. laki pulak tu...................................... huhu......

aku malu...



24022009 - 8.12pm
bilik aku ~ u7a-903

Sunday, February 22, 2009

R.I.P ~~ kucing gemok

hmmm... aku xingt tarikh dia mati thn lepas. tp aku ingt hari jumaat... time tu, dh 3 hari dia msk hospital vet kt wisma kk kam. aku yg hntr dia msk hospital tu. time tu on the way nk g jenguk cikna msk hospital bcoz of cist. mingu tu mmg mingu yg mncabar...

hari rabu, aku skip aktiviti koko kt sekolah sebab pagi tu cikna call; she was warded and will be operated at 4pm. aku blk sekolah pukul 3pm. so aku pk, tak perlu aku rushing2 g hospital penawar. rilek2 dulu and hantar gemok g hospital vet.

so, balik dari sekolah tu, aku fetch gemok kt rumah and straight hantar dia g vet. sdih gile tgk dia x b'maya. di sebabkn dh beberapa hari dia x makan, mmg takleh bgn lgsg. so, dia kena drip. after masuk glukos tu, barulh leh b'diri sikit. tu pn jatuh balik. then dia pandang aku... mcm nk mintak ajak balik rumah. dia taknak stay situ. tp aku cakap;

"doktor nk jaga mok. mok kena dok sini. dh sehat akak bawak balik mok ek."

menitik jugak air mata aku tgk dia mggeletar...

esoknya hari khamis, balik dari sekolah ayah bawak aku g jenguk gemok. dia langsung takleh bangun. menitik air mata ayah tgk dia.aku lagilh tak boleh tahan. dia langsung tak boleh angkat kepala. tp kitorang still b'bual dengan dia... cakap;

"mok kena kuat. nanti kita balik rumah. cepat sehat tau."

esoknya, hari jumaat... ada orang miscall handphone aku pukul 10 lebih.aku ada kelas, memang tak boleh angkat phone. then dalam 12.30 kelas nk habis tu, mak call pulak. mak cakap;

"dik, gemok dah takde."

b'jurai2 air mata aku... sampai ke malam aku still tak dapat terima gemok dah takde..

kenangan b'sama kucing gemok;


  1. dia akn tunggu kitorg depan pintu everytime kitorg smpai rumah. klu dia dalam rumah, dia akn meow sampai pintu t'bukak.
  2. dia suka landing kat pathway masuk garaj. klu nk parking keta, kena keluar and dukung alihkan dia ke tepi sebab dia takkan b'ganjak klu dia nampak kitorang.
  3. tak makan nasi gaul dengan ikan. dia makan ikan je. ikan fav dia : ikan selar. ikan paling dia tak suka : ikan kerisi and ikan cencaru.
  4. suka sgt kt ayah. bila nampak ayah tengok tv je, dia akan panjat naik urut2 perut ayah. jilat2 dagu ayah sampai ayah rimah. klu ayah tengah solat, dia suka kacau. ayah duduk antara 2 sujud, dia akan naik atas riba ayah sampai t'ganggu solat ayah.
  5. tak suka panjat tingkap bila nk masuk rumah atau keluar rumah. dia akan meow panggil sape2 t'dekat utk bukakkn pintu untuk dia.
  6. suka ikut ayah g mane2. ayah g rumah sebelah pn nnt dia ikut jgk. ada 1 time tu, sebelah rumah ni wt mjlis potg jambul. ayah sebok b'bual dgn tuan rumah, dia pnjat duduk atas riba ayah, tenung tuan rumah tu. macam paham je...
  7. suka tido t'kangkang. ada 1time, dia t'kncing time tido. ha... jgn pk org je t'kncing time tido. kucing pn ya...
  8. suka b'rebut dgn mak masuk bilik tido. dia suka tido bilk mak and ayah. kadang2 mak b'lari nk tutup pintu, dia pn b'lari sama nk kejar masuk bilik...

hm... apa lg ek? byk actually... tp takut xcukup page kang tulis... tulis 8 bnda ni pn dh b'jurai2 air mata aku. huhu... damn i miss that cat...

cingmok... we all love you...



22022009 -2.35pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

Saturday, February 21, 2009

D.I.E is all bout D.I.E.ing

huh!! mingu yg mcm haram... xde rehat lgsg. mau patah rs bahu

  • test sociolinguistics
  • test VB
  • assignments techno graphic
  • D.I.E

test sociolinguistic : ******* = mcm haram (di sensor ats sbb2 yg x dpt dielakkan)

dhlh dia xajar lgsg booklet tu. tb2 suruh bc and msk test selasa lepas. first time lh aku rs amt, amtlh mrh kpd lecturer krn ajr dgn smbil lewa. dan disebabkn test socio jgklh, smgt aku drained out for the whole week...

p/s : rs mcm nk nyanyi lagu 'semangat yg hilang' plk... hm... ada coherence x? eh, lntklh... blog aku. huhu...


test VB : bolehlh thn... tp takut result tb2 xleh thn. =P

soaln byk tp oklh, leh lh nk jwb. xdelh mcm test socio. rs amtlh bodoh + bengap + bangang + bongok. sng kta, all the B words lh bl b'kaitan socio...


assignments : no problem (bangga lh pulak boleh siap on time, x macam sesetengah org tu...)


D.I.E : klu td socio = *******, tp course ni : **********************

lg hebat di sensor. mcm amik 12 jam kredit. tiap2 hari kena b'latih... ai... klu ya pn nk students ada prktikal yg amt mmbntu di kemudian hari, agk2 lh... ni smpai nk rht pn kna set timer, apa kejadahnya...

p/s : kpd mereka2 yg b'kenaan, D.I.E stands for drama in education. course dlm tesl. gile letih... cian kami...


maklumat tambahan;

title : SNOW WHITE and THE UNTOLD TALE
venue : Dewan Sultan Iskandar, UTM
tarikh : belum ditetapkan lagi
masa : belum ditetapkan lagi.
tiket masuk : belum ditetapkan lagi



sokonglh kami; 3 SPL dgn datang menyaksikan pementasan SNOW WHITE version yg belum pernah di tayangkn lg di mana2 di muka bumi ini... terima kasih ats kerjasama anda. kami 3 SPL amatlh menghargainya...



21022009 - 2.02am
bilik aku ~ u7a-903

Thursday, February 19, 2009

yanna no yatt ~~ gerek ~~ honeymoon

gerek sy amtlh baik hari ini. dia amt mrasa risau bila sy kta sakit kpale. sy nk diet xmo mkn tp dia pksa sy mkn. dia blnja sy mkn. sy order nasi goreng cendawan kt restoran agus, tmn U. cdp xcdp cgt lh... tp krn gerek sy yg blnja, sy amtlh suka...

sblm tu, kami xtrus pegi mkn. kami pegi mkn aiskrim kt pulai prdana. walaupn xcdp, tp sy amtlh suka. sbb gerek sy b'usaha mncari aiskrim motor fav sy tu. sy suka aiskrim roti. mmg aiskrim roti ada tp xde yg potong. ada scoop je. sy xsuka tp sbb gerek sy blnja, sy amtlh suka...

ops2, bkn straight g mkn ns tau... g seri pulai perdana. konon2 nk g dftr tuisyen (jd cikgu tuisyen ye, bkn ank murid). b'lagak pnya psl, xmo tepon dlu. br pdn muka opis tutup. then encik tu kta tepon dlu br dtg... lenkali lh... xde rzki nk dftr hari ni...

ha, lps tu br g mkn... konon2 nk mkn aym penyet. tp br kul 5pm, xbkk lg... so g lh mkn kt agus... sy bhgia sbb gerek sy syg sy. dia suka sy gemuk. sbb dia pn. hehehe.....

after tu dia nk hntr sy blk... tp sy xmo... so, kami pegi tasek tgk org mncing ikan. agk klkr tp seronok... hari ini sy amt bhgia...

tp...............jap lg ada meetg klb dgn abg faiz. takut plk t'rs. and esk ada test... cne lh ek... =

gdluck yanna~~



19022009 - 7.08pm
bilik aku ~ u7a-903

Wednesday, February 18, 2009

first of all...

hello hai suma...
hari ini dlm sejarah... 18022009 - 7.16pm
t'cipta lh blog ni... nth mcmne t'bukak plk hati nk jd blogger. slama ni mmbr2 suh liat je rs...
so, this is my first post...
xde apa yg mnarik. learning to write a blog. myb interesting, myb not. so don't put any judgement yet...

arini kn... xbyk bnda jd. tp mood down lh. ni mst gara2 test socio smlm mcm haram. nk nngs pn ada. huhu... 1st time dlm sjrh aku di utm. nk nngs coz xreti jwb test. slama ni rilek je. macho konon... hm, ada lg mslh... assignments... aku rs since aku naik blaja dr LM ni, sumanya aku lost. nk fokus dlm kls pn pyh... cnelh nk PSM nex sem ni... takut2...

till then...



18022009 - 7.20pm
bilik aku ~ u7a-903

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com