we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, April 23, 2011

Nasi Arab Damsyik =)

hai2 korang... pada ketika ini, aku ditinggalkan keseorangan di rumah. semalam konon2 nak tidur rumah member, tapi ada desakan tugas sebab warden, terpaksa aku lupakan dan tidur bertemankan Qibby. thank you Qibby kerana sudi menemaniku setiap malam. korang kenal Qibby tak? huhu... susah ni nak kenalkan kembali Qibby pada new readers. nanti aku cek ada tak gambar Qibby. ha! ada! copy dari earlier post tahun 2009. huhu... jadi, inilah Qibby. hadiah dari gerek. gebu2 shomel2 sedap peluk setiap malam. yang kecik tu Qibbu. haha... hadiah dari roomate. dia kata adik kecik Qibby. i loike!







okay, entry kali ni aku nak cerita makanan yang telah aku idamkan setelah sekian lama sebab adik aku asyik sebuuuutttt aje. ahad lepas (17 April 2011), aku plan nak pergi jenguk adik aku. kebetulan makayah aku balik kampung. so sekali lah dengan diorang. aku sampai awal sikit bersama gerek. so fetch adik aku dulu pergi beli kasut futsal dia. fuh, berpeluh kan tengok harga kasut dia... haha... nasib baik yang dia pilih ni takdelah mahal sangat. oh sorry lupa nak tangkap gambar kasut yang dibeli. ni ketika sesi memilih. sangat susah ya. sebab dia payah nak berkenan. dan bila berkenan, takde size pulak. hadoi! kaki size 10. susah tuuuuu....



kemudian, straight ke Nasi Arab Damsyik... kedudukannya? adoi... susah aku nak terangkan. yang pasti dia dari tol Senawang. akan lalu Kastam, taman Rashidah Utama, taman Ros, taman NZ. menghala ke persimpangan Seremban-Pilah. hoho... maaf ya. korang google lah if nak pergi ek. ini view dari luar. tempat duduk atas lantai ek. ada jugak belah luar. tapi nak feel arab gitu! haha... nice!



daaannn... ini makan untuk 3 orang. kitorang makan berlima. ada nasi tambah lagi. hui... heaven. kambing dan ayam. ayam dia bakar dalam perigi. alamak... gambar perigi pada gerek. nantilah if aku update pasal benda ni lagi aku upload pic tu ek. sorry banget kalian! tapi serius amat best okay! sedap gile!



dan ini kami berempat... muka boy memang begitu. tension agaknya. haha... eh, sebut2 ni baru teringat mak nak pergi Singapore. nak call dia jap. (penulisan tergendala sebentar).



kemudian... lepas makan, straight hantar boy sebab kitorang nak singgah melaka pulak. sebab abang buat sales di MITC. nak masuk2 MITC tu nampak pulak kereta ni parking dekan pintu masuk MITC tu. hahaa... uzur sungguh. macam nak upload je di mudah.com.my. KERETA UNTUK DIJUAL. haha...




arrived safely to SMVK around 10.30pm. terus kena buat spotcheck budak2 hostel. hadoi... keletihan oi... aku memang tak larat gile. edot masih lagi bersemangat. mungkin kerana dia tidur ye sepanjang perjalanan. hahaa... so kerja aku malam kejadian ialah main suluh2. hoho... penat okay!










p/s (i) : penat aje aku rushing2. rupanya budak2 debat balik kampung. kuasam! bagitaulah aku sepatah dua. yeye je aku ni nak tengok diorang praktis. hish!


p/s (ii) : letih sangat2 tapii... kenapa mata ni takmo tidur. dan... ingatkan ditinggalkan sampai hari ni sahaja. rupanya sampai esok. hmmm... terpaksalah...


p/s (iii) : next week pergi KAT. then budak2 bola datang. hmmm... macamane aku nak susun jadual ni...










23042011 ~ 11.27am

rumah aku ~ depan tv-kediaman warden SMVK

Saturday, April 16, 2011

my football kids~

hai2 korang... aku kemengantukan ni sebenarnya... aku tak tahu kenapa lately ni malam2 aku tak boleh tidur nyenyak. mesti terjaga2. bila terjaga tu macam terus segar. macam tertunggu2 lambatnya nak siang... tapi bila siang aku keletihan. ngantuk. sebab tak cukup tidur. dengan penuh keazaman lepas sekolah nak tidur tapi last2 macam2 aku buat. ikut housemates ke friendly match lah... turun jaga budak2 petanque berlatih lah... macam2 lah kiranya aktiviti aku sekarang ni. fatigue okay!





ha... hari ni... aku nak story mori about anak2 bola sepak aku. ex-students actually. diorang 3 minggu berturut2 main di Kluang. 3, 3 meraih kemenangan. syukur... tapi aku datang tengok 2 minggu aje. huhu... itu pun yusri asyik perli aje. "disebabkan teacher datang, kitorang nyaris2 kalah". hish! saya tak datang baru tahu... (membawa hati lara...) bukan dia heran pun. haha... apa2 pun, teacher bangga dengan kalian. just hari ni teacher amat terkejut. acap... jangan gaduh2 nak... sedih teacher tengok... sian students ku. Pahang bermain memang amat kasar ek.

okay, ini sebelum permainan bermula... Sekolah Sukan Negeri Johor melawan Sekolah Sukan Negeri Sabah. ini perlawanan minggu lepas ya.


Sekolah Sukan Negeri Johor melawan Sekolah Sukan Negeri Pahang. perlawanan yang berlangsung tadi.


picture teacher bersama yusri! weee... rindu sama budak ini. sebenarnya kan... aku amat terharu dengan cara yusri. very.... hmm... macam mane nak story ek... sangat menjaga. dia macam bengong2. tapi macam last week, tak tahu lah intention dia atau tidak tapi... dia sangat menjaga aku semasa aku datang menonton. dari awal, sampai aku balik. hari ni pun dia luangkan masa lepak dengan aku kejap. even aku tahu masing2 ada hal masing2. thank you yusri. teacher bangga dengan kamu. serius! terharu sangat2 layanan kamu pada teacher.


kemudian! gambar cik edot dengan anak2 murid aku! aku jeles! aku suka gambar ini! rasa nak crop aje. tampal gambar aku atas muka edot. ahhaha.... cute2 kan anak2 murid aku? dari kiri... syafiq raduan, shafie, farhan (bukan student aku... but i consider him as mine too... haha... GK aku ni... and he's getting more handsome lah!) and yusri! oh, ayat panas dari syafiq raduan, "teacher macam makin rendah ajeeee... tahun lepas teacher tak rendah macam ni". peh, rasa nak cubit dia aje kannn! dia yang menonjang! ngata aku pulak!


gambar yang ditegah untuk diupload tapi nak upload jugak... dia just pesan jangan di FB. ala... jangan risau lah dear... teacher takde FB budak itu. (suku dah bagitau teacher siapakah gerangan girl itu) hahaa.... korang cekidaut muscle macha. gagah perkasa kannn? aku terkejut okay! semua kanak2 itu dah ada muscle! aku suka gambar ni... ala2 tengah merajuk dengan shafiq shaharudin. hahaha...




oh hai... i miss these kids so much! gambar dengan amy takde. dia ego seh! teacher dah touching ni. haha... kena belanja teacher makan okay! tapi still... i'm so worried for them. SPM you guys... fokus okay... belajar betul2. teacher doakan korang yek!









p/s (i) : yeay! esok jumpa boy! rindunya... esok jumpa gerek jugak!

p/s (ii) : ngantuk... nak tidur awal tapi LP tak buat lagi... surat utk petanque pun tak buat lagi... ohoi... nanti boleh ke Pahang... weee... jalan2 bersama budak2 pentanque.

p/s (iii) : tengah ushar2 nak beli minnie jane lagi. tapi takde size lah pulak! aiseh, kasut dah licin sangat dah.








16042011 ~ 10.52pm

rumah aku ~ bilik edot-kediaman warden SMVK

Sunday, April 10, 2011

i miss my former 4th formers SMKTU =(

hai2 korang... hari ni takde apa2 aktiviti. sebabnya memang set mind nak berehat2 di rumah. merindui cik shida badut di hati. haha... esok dia CRK. so... esok petang or malam baru berjumpa dia. huhu... kejap lagi nak praktis Bicara Ilmu lagi. sambil2 tu nak ajar budak2 budat essay... hm, pengetua suruh aku buat kelas ikut proficiency... nantilah akan ku pikirkan... macam susah. maybelah aku bias sikit nak dahulukan anak2 murid aku. huhu...





okay2, semalam petang kan aku berjumpa dengan anak2 murid aku. maksud title aku tu... former form 4. kiranya tahun lepas form 4. tahun ni mereka akan menghadapi SPM. oh, dah besar dah kanak2 nakal yang selalu bikin aku marah ni... weee.... disebabkan baru berjumpa semalam, sampai ke hari ni aku masih merindu2 mereka. haha... ya, amat tak sangka mereka yang dulunya amat nakal, i mean very naughty! tapi... mereka amat suweeetttt semalam. i'm flattered to be their teacher. really proud of them. even aku ngajar diorang sekejap je, still, diorang still anggap aku cikgu diorang. thank you korang... buat teacher terharu amat!

ini dia budak2 bola ramainya dari kelas ini... 4 KN... kini 5 KN... dah besar panjang korang... teacher memang rasa rendah je bila dengan diorang. huhu... miss u guys alot!


ini pulak 4 SN 1. tak semua ada. time ni dah hujung persekolahan. yusre dalam kelas ni. tapi time ni dia takde sebab ada training bola... wuwuwuw... rindu saat2 ini... diorang belikan hadiah pulak tu untuk aku... sedihnya...


banyak gile kenangan dengan diorang ni... sangat banyak sebab tu aku sayang gile kat diorang. even selalu bikin aku hangin, still very dear to my heart. masa mula2 nak posting dulu, aku gile yakin aku dapat sekolah ni... tapi apakan daya... ha, ni pulak picture syafiq azhar tagged aku. huhu... ehem2, yusre and emon. ada apa2 ke? haha... aku sangat suka dia 2 orang ni. yusre amat suka menyakat emon dalam kelas. sangat suka! tergelak aku selalu. tapi amat sweet. even mulut yusre ni kadang2 bisa, tapi masih dalam kawalan. syomel amat! lagi 3 orang tu zahin, syafiq and amira fahira. diorang gosipkan zahin dengan amira ek? i pun dah lupa...


okay, yang ni... shaffiq esa a.k.a Gemok. aku pun tak pasti kenapa diorang panggil dia gemok sebab dia ni kurus amat. couple dengan budak 5 SN 2. okay, aku amat suka awek dia. sweet, manis, cantik and cool. tapi mamat ni... comot, selalu tidur dalam kelas. haha... ni dia tidur sampai berkeruh ni. tu yang aku geram ambil gambar dia and upload dalam blog. dalam fb tak lah... segan mamat ni kan. tapi ada jugak yang copy gambar dia and upload di FB. haha... jangan salahkan teacher okay! aku upload picture ni again sebab ayat pertama yang dia tanya aku semalam, "gambar daya yang tu teacher simpan lagi tak?" haha... mestilah ada sayang oi!


overall, aku amat merindui ex-students aku di SMKTU. the form 1 kids. i miss you guys alot. the form 2 also. even teacher ajar korang sekejap je, i love you guys so much! don't ever forget me ya... kalau jumpa di tepi2 jalan tu tegurlah... kot2 teacher tak perasan kann...







p/s (i) : macam tak cukup 1 entri nak story pasal budak2 kesayangan aku ni... huhu...

p/s (ii) : yes!! thank you cik edot kerana anda akan sanggup menemani saya lagi untuk menonton kanak2 itu bermain bola lagi.

p/s (iii) : nak siapkan entri ni... mandi... solat... kelas! seronok rutin harianku sentiasa penuh. aku mahu menjadi pendidik anak bangsa yang berjaya! aminnn!

p/s (iv) : agak2 gerek datang kat aku tak? wuwuwu... sorry sayang... i love you.









10042011 ~ 7.16pm

rumah aku ~ depan tv-kediaman warden SMVK

Saturday, April 9, 2011

Lawatan sambil Belajar ke MIAT, Dengkil

hai2 korang... ada masa terluang ni aku cepat2 update blog. badan keletihan sebenarnya. bangun2 pagi pergi ajar budak2 untuk Bicara Ilmu then borak2 pulak. dahlah aku tak breakfast. serius lapar... ngantuk juga. balik2 tengok edot dah masak... waaa... syukur2. lepas makan tidur dalam setengah jam. tak nyenyak sebabnya... excited nak jumpa ex-students SMKTU. weee... rindu gile kat diorang! and diorang semakin sweeettttt... love them so much. dan, making my day semakin best, gerek datang! wah wah wah... happy gile rasa hari ni... lengkap semua!





okay2, hari ni aku nak story pasal hari khamis lepas... as i mentioned before, aku ke Dengkil. ke UniKL kampus di Dengkil. UniKL ni di panggil MIAT (Malaysian Intitution Aviation Technology). semuanya berkaitan kapal2 terbang... wuuu... aku jakun sekejap. syok tempat ni. sama naik aku dengan budak2. diorang excited, aku pun. just aku control taknaklah nampak sangat kejakunan aku. huhu... okay, inilah kapal terbang yang boleh kami naiki dan bergambar. kapal2 lain tak boleh naik. tapi ni pun dah best. just dalam dia macam kapal terbang karam. haha...



ini para peserta yang masih segar lagi di pagi hari... huhu... budak2 form 5 elektrik.


okay, ini pulak dari view atas kapal terbang tadi. dari pintunya... banyak kan kapal2 terbang kat kolej ni? belah sana lain... bukan kolej ni punya. ditumpangkan aje... aku teringin nak naik helikopter seyhh... dapat sekejap pun jadilah...


ini pulak di jet pejuang. huhu... terik gile hari. dengan kanak2 inilah aku hangout... if not, aku takde kawan. huhu... sedih kan??


kemudian... kami menuju ke Melaka. jalan2 dulu sebelum balik asrama. pergi ke Bandar Hilir. ada lagi dua orang cikgu pengiring belanja makan. weee... udang yang amat besar okay! syok gile aku. lantak makan takde segan2 dah. haha....


weee... best lawatan2 macam ni tau. even keletihan tapi still enjoy my day. even aku seorang2 aje cikgu perempuan yang ikut, kita improvise. janganlah jalan seorang2 pulak kan. haha... macam orang takde kawan. nasib baik anak2 murid aku ni pandai ajak aku jalan2 sekali. just kat Melaka, aku lepak dengan cikgu2 lah. sebabbbb... dapat makan free... hehe... takdelah, kira tu sesi perkenalan lah. selama ni tak campur dengan cikgu2 bengkel. aku duduk dengan cikgu2 akademik aje. terasing sikit dari cikgu2 bengkel. best gile dengan diorang!









p/s (i) : okay, aku amat tersangat gembira berjumpa dengan anak2 murid. ai... even diorang naughty, still special place in my heart. and... diorang amat sweet. menghormati aku as their teacher. i loike!

p/s (ii) : gerek on the way pulang ke JB. drive elok2 sayang. risau i... i miss u sayang. i love you. jangan ragui pulak.

p/s (iii) : jawatan baru dalam asrama SMVK. aku incharge kerohanian. hahahahahaha... serius amat kelakar kan? tunggu aku berubah wajah! kikiki...








09042011 ~ 11.11pm

rumah aku ~ depan tv-kediaman warden SMVK

Friday, April 8, 2011

Happy Birthday my lil bro!

hai hai korang... assalamualaikum! rindu sungguh kat blog yang bersawang ni... it's been a while. aku agak busy, as usual. kadang2 takdelah busy sangat tapi keletihan kan. so memang aku lah manusia yang tidur paling awal dalam rumah ni. haha... aku sebenarnya takut nak tidur lambat, nanti aku liat nak bangun esoknya. huhu... malam ni, baru berkesempatan nak update pasal adik lelaki aku satu2 nya. haha... buah hati pengarang jantung. penghibur ketika lara. badut, joker, jester. inilah dia manusianya... i am really sorry update pasal birthday u a little late. biasalah, kakakmu ini sudah bekerja. macam2 di dalam pikiran. plus, during your birthday, i bawak budak pergi Dengkil. melawat satu kolej. oh, i lagi jakun dari kanak2 lain okay! banyak gile kapal terbang. i teringin naik focker and chopper lah. nanti kita naik bila2 dah kaya duit juta2 ek. haha... anyway... HAPPY BIRTHDAY MY DEAREST LITTLE BROTHER



I LOVE YOU ALWAYS. haha... i know u geli baca. i pun sama. phuihh! belajar rajin2. fly jauh2. belajar tinggi2. dapat kerja bagus2. dapat kerja gaji kepuk2. nanti payung i macam2, rumah sebarang dua. kereta ferrari cukuplah... for your birthday present insyaAllah, i kotakan. but wait for my signal. haha... kena tunggu sales lah bebeh. u know lah i'm in need for money badly right now. so... be patient!


i miss your jokes. i miss your sengal. i miss everything. mesti i sedih if u belajar jauh nanti. hmm... for your own good. nanti i lawat u kat sana. he... without u, hidup i mesti sunyi... harapkan azuan buat lawak? *sigh. hahaha... sorry sayang. gurau2 aje...





p/s (i) : yak yak yeay! esok jumpa kanak2 nakal2 kesayanganku! windu banget sama kalian woo... dan buat yang terbaik ya!


p/s (ii) : malam ni cancel practice. esok pagi pulak gantinya... adoi... kena bangun pagi lah gamaknya aku... sian kanak2 yang sedang bersemangat itu. semoga kalian buat yang terbaik ya!


p/s (iii) : macam2 di dalam kepala... adoyai... tensi terasa... hmmm...







09042011 ~ 12.07am rumah aku ~ depan tv-rumah warden SMVK

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com