we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, April 30, 2009

sy rindu sama kalian...

huhu... aku rindu sape agak2? sape? mak dan ayah aku? anak2 sdara aku? gerekku yang t'cayang? sumanya bukan... jangan kecik hati yang. i windu u sntiasa. huhu... ha... inilah dia yg aku rindu...


sape diorang suma ni? hehe... diorang lah ank2 mrid kesayangan aku... mereka nilah anak2 murid time aku LM last sem kt Sekolah Menengah ERT Azizah. gambar atas tu kelas 4 PP/PM (stand for Pengurusan Pakaian dan Pengurusan Makanan). sekolah ni agak pelik sebab gabungkan 2kelas in one classroom. gambar bawah plk, gambar 4 KM (stand for Katering Makanan, bkn Kejuruteraan Mekanikal okay. sebab ni sekolah vokasional). gambar ni di ambil ketika hari2 t'akhir aku kt sna. t'rs agk disayangi lh pulak time ni. huhu... ingtkn diorg xsyg aku. aku ni kn kurang interaction dgn ank2 murid. entahlh... stress lh time LM ni...


kek ni sedap tau... ank2 murid aku kn amik kos katering. so, diorg memang sgt pandai memasak. serius, tak tipu. badan aku naik 5kilo time ngajar sekolah ni. yelah, tiap kali dia memasak, aku msti t'jengul depan dapur diorang. huhu... mee kari diorang aku memang suka. sedap. aiskrim diorang buat sndiri tau. serius... aku siap mintak b'mangkuk2. pizah tumpang sekaki sebab diorang ni anak2 murid aku. huhu... eh, lupa nak cite, kek ni diorang buat sempena aku and fatihah dah nak abis mngajar. nasib nama aku kt atas... CIKGU ELLI??? hehe... panggilanku ketika di sana. comel apa...


ni trainee2 kt sekolah azizah tu. 2 orang dak tesl, 2 orang dak sains sukan. aku and pizah dak tesl; yg b'diri sebelah aku tu... yg lagi 2 orang tu dak sains sukan. gambar ni di ambil ketika majlis perpisahan untuk kami. kitorang b'empat b'diri je kat depan tu sementara menunggu pengetua b'ucap. aku tak ingat apa dia cakap time ni. yang penting, tengoklah muka aku. happy gile. yelah... esok dh start cuti... best gile!! cantik tak variasi kaler baju kitorang? cantik kan? i like dis pic.


ha, then aku nk tnjuk pulak, anak2 murid yg aku rapat. ada laki and ada pompuan. laki lagi ramai lh. aku tak tahu knp. mybe aku baik... suka layan diorang... takde nak marah2 diorang... aku memang baik lh semasa ketika itu... huhu... hm, aku tak bias tau. tapi dgn dak2 bawah ni lh yang aku still contact sampai sekarang. yang lain tu... aku kem salam thru dak2 ni je... he...


ni ada 2, 3 orang msg cakap dh lama tak jumpa aku. bila aku nak datang sekolah.. hm... aku bukan taknak datang. tapi entahlah... macam rasa segan gile nak datang sekolah. tapi dah janji dengan pizah, nak pegi sekolah sama2 nanti. tengoklah macam mana nanti. aku akan pergi jugak... sebab dah rindu benar ni. hehe...




p/s : jgn ditegur badan aku time nih. sekarang pun sama jugak. huhu... due to teaching at this school lh ni. ish... salahkn ank2 murid aku tuh dok suap aku je... he...

p/s (ii) : aku taklah rapat sgt dengan ank2 murid aku suma ni. tapi dh akhir2 nk abis ngajar tu baru start rapat dengan dak2 ni. aku pk diorang tak syg aku. rpnya... aku dapat adiah besar tau dari 4 KM. huhu...






30042009 ~ 9.45pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

Tuesday, April 28, 2009

countdown yg mcm tak down2~~

hm... lambat lagi ke nk abs sem ni? aku dh kemaruk tak tahan dh nl blaja + study + tension + stress + serabut nk ngadap buku2 ni dh... eh, buku ke? notes2 ni... bila nk smpi 5mei ni... tak sabar nk sebut "mak, dh abs exam dh arini". uhuk2... lambat lagi ke? pastu... as suh stay bilk kelab lagi. utk wt poster klb. due to i'm the exco dor publicity... so, i need to work together with them lh... agk2 rmai x stay? yg aku dgr aku, as and yuyu je... hoho... mari kita ganbatte!! ari2 akhir b'sme KJ kun... uhuk2...

hari ni... aku telah selesai 1 lagi paper... sociolinguistics. nilah first paper sem ni yang aku rs stress. tak nyenyak tido beb semalam. i don't know why... maybe byk xcover lg. yelah, ada part A, B, C, dan D... aku br abs bc A dan B je. lg 2 tu cane??? hoho... last2 amy call cakap patut blaja yg mne, fokus yg mne... awatlh ko tepon kul 12am?? lenkali call awal ckt. tb2 jd stress sbb byk xcover lg. ai... smpi sakit kpale nih... socio, socio...

then kul 9am, startlh exam... ada 2soaln je... soaln 1 ada A, B, C dan D. aku reti jwb A dan B je. lagi 2 tu aku hentam. haha... soaln 2 pun aku harung je... xtaulh btl ke slh... kita tggu jelh result. moga2 lh xdpt c+. hm... doakn aku sme2 ye kwn2... so, dgn rsminya arini... aku dh selesai 4papers. dh byk kn? tp mslhnya... aku ada lg 4 papers jgk... esok and lusa... isnin and selasa. adei... pngsan2... doakn aku mmpunyai sgala kkuatan di dunia ini. ceh...

list papers akan datang :

1. 29april2009 -- call (computer assisted language learning)
2. 30april2009 -- D.I.E (drama in education)
3. 4mei2009 -- techno graphic (teknologi grafik dan multimedia)
4. 5mei2009 -- VB (programming II - visual basic)




p/s : jangan lupa kengkawan... mother's day 10mei2009. hrgailh ibu anda suma. tanpa mereka, korang tak hidup lh...

p/s (ii) : doakan aku yek leh jwb suma dgn ok. aku ni byk krisis skrg ni. huhu...







28042009 ~ 7.38pm
bilik aku ~ u7a-903

Saturday, April 25, 2009

tagged from mr. KJ


huhu... aku br blk dr exam... addicted to blog nowadays. so trus bkk blog and bc2 lh update2 new blog yg aku follow... details ttg KJ? hm... bisa jd modal ini. aik? KJ suka choc? smlm en. Roy kta KJ xsuka cadbury... aish... aku ni kn, sllu kna tipu. uhuk2... sbr yanna, sbr... sesungguhnya blsn org mnipu itu... apa yek? kna potg lidah ek? ha... korg yg suka tipu2 aku tu, tarik lidah pnjg2 k... huh!! eh, aku dpt tagged dr KJ... dan award jgk. inilh dia...




Peraturan nak jawab tag ni ialah;


1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda..




~~ha, 2kali aku taruk gambar ni... yelh, t'haru... dr mr. KJ... frenship... uhuk2... jgn nngs2 yek KJ.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda..
~~award ni dari mr. KJ... sapekh itu KJ? nme dia Khairul Anwar bin Johari (KJ, aku eja btl ke x ni? klu slh, mntk sori...) aku knl dia ni since KPIC thn 2008. kitorg 1 grup; REBOOT... mmg sgtlh ribut... menang grup plg kecoh? ish... aku xleh trima... aku nk slamba. ish... aku lh org paling cool di c2 okay... tp krn korg, aku xmenang award tuh. aishhhhh.... huhu...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya..
  1. KJ suka merah... sy suka biru... sy suka sgt biru. smpi mak sy mrh sbb suma bj kurg sy pilh kaler biru. e'thing klu leh nk biru. cadar, laundry bag, sarung2 bantal. file2. jikalau ada yg kaler lain tuh, mksdnya... xjmp yg kaler biru.

  2. currently minat kt zirafah... sbb... sy dpt teddy giraffe dr gerek, namanya QIBBY. mula2 biasa2 je xdelh minat zirafah sgt. then rumateku; masturah yg minat tomok tu... bg b'day present kt sy... pncil case zirafah... so, sy smkin mminati zirafah. smpi sy suh mak sy blikn bedsheer zirafah yg sy nmpk kt parkson grand tuh... hoho...

  3. sy sdg addicted to coke... since xcht aritu, sy minum coke. and until today, e'day sy mst nk cri coke. mengapa? sy pn tak tahu...

  4. apa lg ek ttg dri? pyhnya nk luahkn... ah, sy org JB... sy xsuka bc frenster org lain yg tulis; JB rawks!! geli jek... xpyhlh nk rawks2 tuh... taruk jelh JB. biar org lain yg describe JB tu rawks ke.. tak ke... roll ke... ballad ke... jazz ke... ish, cukup xsuka. nth mngapa, jgn di tnya... ha, lg 1, sin city. ah, poyolh nk taruk2 sin city... ko tgulh msk neraka nnt. br btl2 sin city. huhu... (xde kna mngena dgn org yg sy knl. sy hny meng'komen'. hrp jgn ada yg t'rs)

  5. sy ada mak ayah, abg and adik laki... sy sorg2 nya pompuan in the family... sy ada gerek, mohd azuan. sy ada cikna, tokyam... sy ada irdiena and aqiel. (aqiel dh tumbuh gigi sulung. br 3 bln tuh... huhu)

  6. sy dak tahun 3 TESL UTM... hm, tapi dh 4 tahun kt UTM sbb sy tukar kos dlu... bilalh nk grad ni... uhuk2...

  7. apa lg ni... knp prlu 10 fakta? aiseh... ah, cite apa yg sy suka lh... sy suka big apple... yummy... marble duke is my favourite. sdpnya... dh lme xmkn. sbb jauh nk g bukit indah tuh... takpelh, tgu cikna datang. hoho...

  8. sy pn suka cupcakes... lg2 cupcakes yg maziah buat. cdpnya... maziah dh nk grad... cne? tolonglh... sy nk mkn cupcakes lg...

  9. asyik psl mkn je... hm, cite lain... sy suka... sy suka apa ek? keta idaman lh... cita2 sy nk bli getz. dr dulu lg sy minat getz. tp klu rezeki mlimpah, sy nk bli VW beetle. hoho... tggi tuh cita2. tp kn sy dh ckp, klu rezeki mlimpah ruah...

  10. akhirnya... smpilh ke no10... apa ek? aduh... sy ni suka sony ericsson skrg... sbb adk sy kta nokia yahudi pny. dia kta "f*#% to nokia". bkn sy kta... dia yg kta... sy ikut je... sy xsbut pn prkataan tu k. hoho...

inilah dia qibby yg sy citekn td tuh... comel x? yg kcik tu yg rumate sy bg. saya nmekn, qabby.


4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda..

  • nieliay (roomateku)

  • jiha (cahabatku)

  • cek pah (kawanku)

  • maziah (bakerku)

  • inten (rakanku)

  • corg lagi nk taruk nme en. Roy tp KJ dh taruk... so, sy xmo taruk nme dia. nnt cian dia kna wt 2kali... ohoho...


p/s : perah otak aku nk mnjawab ttg dri sndri. hoho... rpnya... aftr siap, ada byk plk rs nk tls. huhu...






25042009 ~5.17pm
bilik aku ~ u7a-903

Friday, April 24, 2009

b'day amy ~ simple but sweet

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO AMY...

HAPPY BIRTHDAY TO YOU


hari ini genap lh umur amy 22 tahun... apa yang kami buat utk mnyambutnya? he... mcm2 planning ni... tp had to use plan B sbb amy sengal tu xnk dtg bilk aku. hoho... ingtkn nk smbut kt KP atau tasek UTM ni... tp creepy plk mlm2 smbut kt tasek. kang ada yg ikut balik kang. huhu... so, how's the celebration?


hm, smlm, yana teo mnjalankn plan nya dgn jd moody and gdh dgn ae (ae di cni adalah bf yana teo okay. bkn "azuan & eliyana). so, dia buat2 moody and blah tglkn amy sorg2 kt bilk. anne dh tgu tepi jalan tuh. diorang nk pegi bli kek sbnrnya. aku pn suh yana teo msg amy yg mnnjukkn dia sudah di talakkn. ops, talak plk. di tglkn... dgn hrpn, amy akn dtg ke aku, i mean sleep over at KP lh... so, yana teo leh blk bilk and nnt kita smbut lh mne2. tp minah ni brani dtg dr mne nth... aku takut2kn pn dia xjln jgk. smpi ksian En. Sob di marahi gara2 mnakutkn dia. ai... btl2 sengal minah ni. mmg kna gn plan B. so, disebabkn dia xmo dtg KP, yana teo t'pksalh menetap sbntar di bilk anne. ok jgklh planning cmni... nnt kul 11.30 aku dtg amik diorg kt KTF.


so, 11.30pm tb, aku gerak dr KP g bli air kt P19, amik yana teo kt KTF (anne sombg xmo naik keta. konon2 nk blk awl. last2 aku blk dl. huhu). so, dh smpi bloknya si amy ni, plan lg... yana teo msk bilk and ajk amy teman g toilet. aku dan anne (aku nk gn aku and anne sbnrnya, tp cm pyh nk bc) masuk bilik and nyalakn kek everything. hui, gabra beb aku... bak kta anne, cm nk msk exam je. huhu... gigil tgn aku. excited t'lbh. he... then bl dak 2 org tuh balik dari toilet, b'kumandang lh lagu tipikal hari jadi.... hoho... nsb bdk tuh xnngs. eleh, pura2 lh klu nngs tuh. huhu... konon t'haru. he...

so, smbutan yg simple ini, di sambut di bustop k13 (due to gerek i ada)... inilh gambar kami b'empat...

dari kiri : yanna, amy (b'day girl yg konon2 mnutup aurat), yana teo, anne


smbutan simple but sweet ni walau disambut hanya kami b'lima, still the meaning is rich and creamy. hoho... suka hati aku lh nk tls rich and creamy (ditujukn kpd amy n yana teo klu mereka mmbc). ada kek yg yana teo and anne beli, ada 3 jnis jajan and 1 botol besar coke. aku rs kn, aku dh addicted dgn coke. aduh... help me... ha, the important part dh smpi... presents!!


inilah presents from us utk b'day girl... flip flap tu present dari aku and gerek... aku tau amy nk ltk kt keta dia. tp sorilh beb, xde kaler pink or purple. aku aim nk bli kaler putih tp time aku nk bli tuh dh abs stock. yg ada kaler oren je. aku bli jgk sbb aku suka. huhu... yg frame tu dari anne and yana teo. amy kn konon2 princess... so diorg blilh frame yg mlmbgkn amy tuh. siap ada tulisan princess lg bwh tuh. (amy skrg bestfren dgn princess dlm kls kita tuh... hoho)

last but not least... happy b'day dear... may ur days ahead be more joyful and always in HIS 'redha' (sorilah, aku xtau apa redha in english) huhu... ha, bl nk blnja mkn? suh En. Sob bank-in duit... kita pergi ENJOY!!

p/s : aku nk ktuk tgkp bilk ko sbnrnya... kang ada mnjerit, mnngs and halau aku dari k13. huhu... xdpt smbut b'day ko. ha, xdptlh flip flap. aku ltk kt keta gerek je mcm tuh. huhu...

24042009 ~ 2.33pm
bilik aku ~ u7a-903

Thursday, April 23, 2009

masturah + tomok = ???

masturah??? sape tuh??? ha... stelah skian lme, introducing........... my roomate; masturah mokhtar (akak eja btl x nk mas?) he, inilh dia roomate sy yg gerek sy kta sy simpn xmo knlkn kt sape2. weh!! sape kta?? amy knl okay... yelh, mne xknl, sllu sgt dtg lepak & tdo kt bilk. klu xknl, i xtaulh nk kta apa... huhu... inilh dia gmbr roomate sy yg sy simpn slama ini...


inilah dia wajah yg anda suma tgu2. eh, tgu ke?? xkshlh... suka hati sy lh nk kta anda suma tgu sbb ni blog sy. hehe... ni dia kt singapore. dia aritu dgn kwn2 dia... ada plk bdk cina mndi blkg tu sksi2. nsb baik bdk. cis, singapore ada pntai tp jb xde??? fakta yg kurg boleh diterima... hm... gambar ni sy amik curi2. sy xnk curi sbnrnya... tp dia xbg amik gmbr dia. so, bl dia g bilk kwn dia, sy cpt2 kuarkn pndrive n cucuk kt komp dia. huhu... BERJAYA!!! (sori mas, xsngaja sbnrnya...)



apa kna mngena masturah dan tomok?? ha... nilh artis t'baru kegemaran dia. t'kjut sy. nth apa2 pny minat ni... slama ni, dia minat hello kitty (siap g ayer itam bli hello kitty yg bsr ltk kt katil and hempap dia time tdo... huhu) pastu dia minat britney spears, lindsay lohan and paris hilton. hui... roomate sy ni mmg hollywood je. ni yg sy amtlh t'kjut tb2 dia minat tomok. TOMOK??!!! (mas... xde org lain ke yg mas nk minat...)
















inilah gambar yg dia letak as desktop n wallpaper hp dia... Allah... susah untuk diterima. mengapa mas? mengapa... jwblh mas... jgn buat akak mcm ni... hehe... minatlh org lain. tomok?? aduh mak... xpelh... mas minat dia punya psl... akak trima seadanya... aslkan mas bahagia. hehe... jgn mmpi2 suda... takut akak... creepy.


sekian sahaja entri tentang roomate sy... dia kini telah b'alih arah. dari hollywood ke malaywood. mas, klu minat akak pn org lain still leh trima... ni TOMOK??? aduhyaiii.... aslkan kamu bahagia roomate ku...




23042009 ~ 10.03pm
bilik aku ~ u7a-903

Monday, April 20, 2009

1700 anniversary ~~

hari ni... takde apa yg special pun. gerek dh strt exam. aku esok. tp buku x abis baca lagi... ai, apa nk jd ni yanna? nk bc lh ni... tp nk update blog dl. smgt plk arini smpi 2 posts aku wt... hehe... anniversary kn... nnt target aku nk smbut ari ke 2000. he... nk beli apa ek? nk tunjuk gmbr ckt. huhu... x grand pn smbut. mkn2 je...
















ni kad yg aku bg dia. kad ni aku bli dh lme2. tp mmg prangai aku suka bli kad2. aku nmpk cntik n meaningful je aku bli. klu ada occasions, tak pyh lh pening2 nk g bli. hm... aku suka kad ni sbb jongkang-jongket tu leh gerak. hehe... so cute.




ni kek anniversary yg gerek beli. hehe... kcik je kek nya, muat 1 ngap mulut aku je. tp comel sgt... aku prefer mcm ni drpd kek bsr2. xabs kang mmbazir je... gerek suh org kedai tu tulis '1700 days' tp org kdai tu kta xmuat. tp xpelh, ada '1700' tu pn aku dh hepi cgt2. hehe...

thanx dy, lovulovu.






itu jelh utk entri kali ni... hepi sgt tu yg smpi 2 entri aku post arini. hehe... kami g mkn2, beli barg kt jusco. actually nk cri adiah amy. aku dh ada trget nk bli adiah tp bnda tu dh abs plk. bengang btl... ada pn kaler oren. xtaulh amy suka x. tak bli pn lg. tp amy, klu kamu mmbaca. aku akn beli jgk bnda tu yg kalernya oren. klu ko tak suka, pulgkn blk n dun talk to me anymore. huhu...



ganbatte yanna!! esok exam ni!! ganbarimasu!!





20042009 ~ 9.02pm
bilik aku ~ u7a-903

"Happy 1700 Days"

yayang...

kita tak pernah lak nk sambut benda2 mengarut mcm ni... tapi due to i ada countdown timer anniversary tu... i like the round number bl jd 1700 days. bkn sllu dpt tgk no genap btl2 tu... nk tgu 1800 kna tgu 3bln lebih lg... so sje je nak sambut sempena 1700 hari kita dh bersama...




dy...

HAPPY 1700 DAYS

since we first created 'ae'... and 'ae' still remain forever.



ILOVEYOU.................yesterday, today, tomorrow...



p/s : read the quote everyday and you'll know when i love you... and won't stop loving you.



p/s (ii) : u nk blnja i mkn mne? i dh blnja ns kndr u. huhu... jgn wt2 lupa okay





20042009 ~ 2.23am
bilik aku ~ u7a-903

Friday, April 17, 2009

... but still, the feeling is true

sy dgn gerek sy ni... nk msk 5thn dh... hm... mcm2 dh kitorg lalui. 5thn lh ktakn... tp kn, bg sy, byk lg bnda yg nk kna blaja psl dri masg2. so, sy amtlh kagum dgn mereka2 yg knl bbrapa bln trus dclare. xpn, trus kwin. xknl cukup2 ke? tp myb klu yg dh ada umur tu, mmg ptt pn cpt2 kwin. kang org tgk xmanis plk. dh tua tp ke hulu kehilir dating2. sy dgr pn rs geli. hehe... what say u? sme dgn i x?

entri kali ni, sy nk cite lh sdikit sbanyak psl sy and gerek sy ni... nme sy, NURUL ELIYANA. gerek sy, MOHD AZUAN.

kitorg knl time f4. msk tijb. (kpd mereka yg xtau; tijb = technique industrial johor bahru. dlm bm nya, sek. men. teknik jb). so strt lh b'kwn mcm biasa. sy ni biasa2 jelh... kwn2 jelh... suma pn baik2. tp knp lh dia ni sorg ni baik sgt dgn sy. ckt2 nk b'bual. sy lynkn aje. b'bual lh ktakn... smpi lh 1 ari, ada ura2 mcm dia ni suka kt sy. eeeuuuwww... geli lh nk suka2 ni. geleman je rs... so, sy amik tindkn jauhkn dri. bg mcm2 alsn, smpi btl2 kitorg mcm xb'kwn. dlm kls pn xb'bual. tenang je rs tp plik pn ada. dl kemain baik 2 ekor ni, skrg lgsg xb'bual. ala, org lain xprsn... tp kn, yg klkrnya, dia xprnh confess pn dia suka kt sy. sy je yg prsn lbh2. haha...

ms ct f4, sy rs, sy xptt lh x b'kwn dgn dia lg. sy pn strt lh call dia blk and say sorry sbb xnk kwn dgn dia. dia pn ok, kitorg pn kwn blk. mula2 tu ok, kwn mcm dl2. calling2. b'bual2 dlm phone. yelh, ct kn. mne jmpa. b'bual dlm phone jelh... one day dia call... dia confess... suka kt sy... t'diam i. xtau nk kta apa. but that time, i can't accept anyone. and dia pn kta ok, kwn jelh...

naik f5, br lh strt b'ckp blk. tu pn on the phone je. kt sekolah harammmm... agknya sbb dh lme xb'bual. so, janggal. dlm tepon ok plk. strting f5 tu, ingtkn dia dh xsuka sy lg... rp2nya still suka. dia je xprnh sbut. takut kna reject lg. haha... (baru tau sakit di reject kn? tp xserik2 wt slh). then f5 b'lalu dgn dullnya... sy sllu jd top 5 students in class. dia biasa je; bdk average. nk lawan i ke? and sy prnh ckp kt dia, bf sy mst lg pndai dr sy...

msk matrx, sme lh plk kita lg... org kta klu jodoh x ke mne... sy classmate dgn roomate dia. so, byk lh update2 sy dia tau. ms tu sy geng dgn dak2 kecoh. so di labelkan bdk kecoh jgk. different tau sy sekolah and sy matrx. totally different. main je kje... and result pn jatuh. haha... pdn muka. and result dia lg baik dr sy. (ala, ckt je.... xpyh bgga2 sgt). eh, lupa nk bgtau point pntg... ms mtrx lh sy trima dia. 24082004 ~ t'cipta lh ae. eh, sy trima dia ke, dia trima sy? yg pntg equal to ae lh...

masuk utm... same lg... sy sbnrnya xnk sme dgn dia. xingt sbb alsn apa. yg pntg ms mula2 apply upu, mmg xnk sme dgn dia lh... tp akhirnya dpt sme... syukurlh jgk. dkt... and result dia makin naik. sy ni dok science komp. terasa amatlah bodoh and pk nk enjoy je. result mnjunam2 jatuh. apply tukar course. dapat... and still maintaining result. sem ni taktau lh cane... esok lusa exam ni... tapi buku tak baca apa pun lagi. yanna... yanna...



hm, tak banyak kisah best tentang kitorg yg aku nk cite kt korang. tapi cukuplh sekadar nk ckp yg "cherish the one who loves u". hargailh org tu... trima dia seadanya (nasihat utk aku jgk ni). hm... kita ni skjp je kt dunia. pnjm suma harta2 dunia. tp live life to the fullest. jgn sbb dunia ni smentara, kita tak hargai apa kita ada. nk kjr tu, nk kjr ni. last2 apa pn xdpt... and don ever lie to ur parents. hehe... (untuk aku jgk ni)


~ae eternity~





17042009 ~6.37pm
bilik aku ~ u7a-903

Thursday, April 16, 2009

SNOW WHITE : THE UNTOLD TALE

that nite, we performed perfectly... tak sangka, kitorang leh perform dengan bagus walaupun tak buat full rehearsal. aku plk, before start play tu, bengang dgn takde stokin. then bengang dengan takde seluar. tension2. suma dah sebuk dok tangkap2 gambar. aku dok sebuk betulkan seluar lagi. ai... takpelh, hasilnya cukup memuaskan. nk tunjuk antara gambar2 yang aku dapat malam tu...

ni gambar aku as lelaki. terkejut tak? huhu... malu... everlyn lh ni tebalkan kening aku. cousin aku pun gelakkan. dia kata klu aku betul2 lelaki pn, dia takkan ngorat. haha... setan.

ni gambar after abis play. taktau lah en abdullah puas hati tak dgn kitorang punya play. tapi dari gaya cakap macam puas hati. he... amatlah terharu. all our hard work. gile penat nk buat bnda alah ni... sian lagi kt props. nex sem kena perform lagi. props memanglh sangat payah nk buat. hm...


ni gambar ramai2 after play... 2nd pic tu gambar the 7 witches. kitorang x guna 7 dwarfs tapi 7 witches. that was the untold tale. hehe... seram jugak tengok everlyn and chen lim. siu fong boleh pulak lupa dialog. piza tu nmpk mcm hantu daripada witch. hehe...
aku, muni are the guards. yg belakang tu sumanya maids. aik? ct ada jgk rupanya. huhu... aku lari theme colour. xpelh, aku dr lain kingdom. kn? long live kingdom of reim!!!

wait for our next performance insyaAllah nex semester at DSI. hm, xsure lagi coz dengar katanya dsi is fully booked. kita tunggu dan lihat jelah ek...




16042009 ~ 10.47am
bilik aku ~ u7a-903

Wednesday, April 15, 2009

aku banyak berdosa... maafkan aku

Assalamualaikum...

Rasulullah SAW bersabda : "Takutlah ghibah(mengumpat). Ia lebih buruk dari zina. Lelaki berzina lalu taubat, Allah menerima taubatnya. Sedangkan Allah tidak mengampuni orang yang ghibah(mengumpat) sebelum orang yang diumpat memaafkannya"...

nauzubillah..di kesempatan ini saye nk minta maaf kalo2 saye mengumpat atau terumpat rakan2 secara depan2 atau belakang2.. saye insan yg lemah.. sesungguhnya manusia itu sering lupa dan kerapkali melakukan kesilapan..skali lg saye mohon maaf kpd teman2 sume..sampai2kn lah dan same2 kite mohon maaf ngn teman2 kite..

salam..



15042009 ~ 9.06am
bilik aku ~ u7a-903

Tuesday, April 14, 2009

aku ke yang salah?

aku rasa aku tak salah. apa yang aku dah buat salah? aku tak tahu dan bagi tahu lah aku. jangan tiba2 serang aku macam tu. aku terkejut. mungkin ko tak perasan ko pun ada salah, tapi aku perasan. aku boleh tegur ko tapi masalahnya ko lain sekarang. sangat lain...

aku tak tahu nak kata apa. aku harap ko sedar lah... ko lain sekarang. mungkin sebab ko rasa ko ramai kawan. aku sorang2. kawan2 baru ko tu, sebab ko tinggal dengan diorang. jangan pikir sebab ko tinggal dengan diorang satu sem, ko jumpa kawan dunia akhirat ko. aku yakin diorang baik. aku kenal diorang, kawan aku jugak. aku tak sebaik diorang. tapi pikirlah... jangan bandingkan aku dengan diorang. sebab kitorang lain...

kalau ko perasan aku yang berbeza sekarang ni, ko teliti diri ko. lain atau tak. jangan tanya kawan2 baru ko. sebab diorang tak kenal ko yang dulu. diorang just kenal ko yang sekarang. aku memang berbeza sebab aku nak kejar ko yang berbeza. aku nak berdiri sama tinggi dengan ko yang berbeza.

ayat2 ko sekarang pun makin kasar. kalau dulu, aku berani tegur ko. sekarang? aku tak berani. sebab apa? aku nak jaga persahabatan kita. aku tak nak terjejas. ko tau kan aku akan jauhkan diri sekejap kalau rasa kita ada masalah. tapi kenapa sekarang ayat ko tajam je... dulu ko sangat lain. agaknya ko dah tak consider aku as kawan. aku mintak maaf...

aku harap kita boleh jadi macam dulu... aku mintak maaf abaikan ko sebab aku rasa terabai daripada ko. aku pandang ko sekarang bukan kawan yang aku kenal dari dulu. tapi kawan kepada kawan2 baru ko... sebab tu, janganlah tukar kolej... kita akan semakin jauh.





14042009 ~8.21pm
bilik aku ~ u7a-903

Sunday, April 12, 2009

elmo ~ happy birthday boy

ni aku baru sempat nak update blog tentang birthday adik aku yang ke-18. hehe... aku request nk beli cupcakes. aku nak cupcakes elmo sebab diena suka elmo. hehe... ops, birthday sape sebenarnya ni? tak kisah lh... diena suka lagi aku happy. huhu... jangan marah yek boy... ni antara gambar2 yang aku tangkap malam tu. tak boleh tangkap banyak2. aku busy. busy makan. hahaha...











gambar 1st and 2nd tu, gambar diena. dia nampak2 je trus panggil, elmo... huhu... tahniah maziah. awk berjaya. hehe...











gambar ke3 gambar kak anne and abg jan; parents diena and aqiel. happy couple. lupa nak tangkap gambar aqiel lah... huhu... sori. lainkali cik nurul tangkap gambar aqiel banyak2 eh... he... gambar last, mak dan ayah. koya b'angan parents aku tu.

eh, lupa nk tunjuk gambar cupcakes nya... hehe... cute tau. sangat puas hati and sangat sedap. tahnx a lot maziah. best gile rasa.




ni maziah dah nak grad. huhu... maybe this is my last cupcakes. huhu... cedih... apa2 pun, gdluck and all the best. sy doakan awk kerja jb. hehe... boleh lah saya order lagi nanti. hehe...





12042009 ~ 2.12pm
bilik aku ~ u7a-903

aku pengikut yang rock&roll~~


award dari jiha... tak sangka pulak baru bberapa bulan jadi blogger and follower, aku dah dpt award. bukan senang nak dapat ni. follower yang rock&roll pulak tu. (sejak bila aku minat rock&roll?) huhu...

apa2 pun, terima kasih kepada cik najiha. saya amat berbesar hati menerima award ni walaupun sy prefer dapat duit. huhu...

esok, aku akan update tentang drama kitorang... rugi korang tak datang. huhu... amat letih ketika ini. mau tido sepuas2nya... hahahahaha...




12042009 ~ 1.41am
bilik aku ~ u7a-903

Thursday, April 9, 2009

~SNOW WHITE and THE UNTOLD TALE~



haha... the day is coming closely... just few more days, and we, 3SPL will be free from the D.I.E burden. bestnya rasa macam nak perform hari ni jugak. tapi... nervous tu. bahagian aku asyik2 kena ubah. asyik2 kena ubah. sampai tadi praktis pun ada changes lagi. ai... macam mane lah ni... aku bukan tension tapi cam ada sikit tak puas hati... diorang pikir aku super woman agaknya. hehe... bionic woman, macam cikna...

okay, ini pengumuman muktamad daripada saya eliyana. drama kami, 3SPL akan dipersembahkan pada :

time : 8.30pm
date : 11 april 2009
venue : dewan ber'aircond', KTDI (aku tak tau apa nama dewan tu)



so, kawan2 yang membaca. anda di jemput. dengan syarat;

JANGAN GELAKKAN AKU. KALAU AKU DENGAR KORANG GELAK, AKU BANNED KORANG DARI HIDUP KU.


he... soft warning je tu... tapi nantikanlah... don't put any expectation. coz we are only amateur. hehe... happy watching... and for me, happy collapsing. tinggal 2 hari. semua orang mesti macam orang gile praktis kang. ganbatte!!





09042009 ~ 3.19pm
bilik aku - u7a~903

Tuesday, April 7, 2009

second day of the 15th week

at last... we have arrived at the 15th week of the semester. 15th week means? the final week of the semester. 16th week means? study leave... 17th week means? final exam has started. huhu... takut...

hari ni, hari slasa... maknanya, hari kedua of the week. esok hari rabu, maknanya? hari ketiga of the week. huhu... hari ni, 7th april, birthday adik aku. aku plan nak balik rumah after kelas petang tadi and balik utm lewat malam ni. tapi... oleh kerana durama durjana, aku terpaksa batalkan niat aku. rasa nak mencarut pulak. kerana durama ni lah aku terpaksa tahan diri tak balik rumah. itu pun orang tak hargai lagi usaha aku?? lantak korang lah... esok cuti, pikir boleh rehat lah ek? berhentilah berharap... durama durjana punya pasal... huh!!

tapi... dalam banyak2 hal terjadi hari ni, ada satu berita baik... sociolinguistic assignment dah selesai. hahahaha... gile seronok rasa. rasa macam semua assignments dah selesai. huhu... sampai rasa nak pergi enjoy hari ni... tetapi, terpaksa jugak batalkan niat tu... kenapa? jawapannya... durama durjana. ai... bengang betul, kalau tak, aku dah boleh review talentime sekarang ni tau tak??? tension betul!!

apa2 pun, aku makan banyak hari ni. nak tau menu aku?

  1. nasi goreng kampung
  2. tomyam campur
  3. telur dadar
  4. ayam goreng kunyit
  5. sayur kailan ikan masin

huhu... aku macam balas dendam qada' makan last week tahan perut. haha... macam mana lah nak diet kalau gini. hm... terimalah aku seadanya... huhu...





07042009 ~ 11.50pm
bilik aku - u7a~903

Thursday, April 2, 2009

teslnite '09 ~~ TESLove

dah hampir 2 minggu actually tesl nite 2009. tp hanya berkesempatan update untuk tesl nite hari ni... kerja banyak woo... tak cukup 24 jam sehari. berkejar2 terasa... minggu ni memang topsy turvy. assignments kena submit dua assignments and ada dua tests. macam haram... and kena cari tajuk PSM dengan supervisor nya sekali... seram je sebut PSM ni... belum pun habis lecture time tahun 3 dah kena pikir pasal PSM. seram2...

eh, back to the topic. TESL NITE!!! best... the food was marvellous... tapi dek kerana sesuatu, aku makan tak puas. menyesal!!! aku harap can turn back time and makan puas2. makanan dia memang best lah... MUTIARA HOTEL kan... he... tapi tesl nite tahun ni macam kurang sesuatu. maybe tak berapa happening. aku rasa macam batch kitorang yang final year. hehe... ni nk tunjuk pic kitorang di malam tu...



inilah dia kami di malam tu... bermacam kaler and gaya... tengok bibi tu. daring sungguh. huhu... ni tengah2 tu coordinator kitorang. nice person. really admire her. nak jadi macam dia some day nanti. hehe... berangan.


p/s : wait for our drama performance. 11april tapi tempat belum confirm lagi. sangat susah nak cari tempat. ai... saje je buat naya kat budak2 tau subjek ni... uhukuhuk...



02042009 ~ 1.20am
bilik aku - u7a~903

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com