we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, January 31, 2013

keadaan tubuh badan aku

hai2 korang... aku baru lepas laminat tagging, buat minit mesyuarat and print surat panggilan meeting. so time for myself pulak. pagi ni aku tak sempat minum air panas. hoho... bila tak sempat minum or breakfast, rasa tak sempurna hari. sempat buat sarapan, tapi tak sempat masak air. haha... gara2 budak2 lewat turun dari dorm. so aku jerit kejap. diorang berlari2 turun tangga, salah seorang terpeleot kaki. haha... terkehel, terseliuh. aku gelakkan budak tu dah nangis2. jahat kannn? kisahnya aku jerit diorang lambat turun. aku bagi 10 saat. sambil aku tengah mengira tu lah yang dia berlari then terpeleceok tu... haha...

okay, peringatan. entri kali ni adalah bahan bacaan untuk dewasa sahaja.

seperti pernah aku ceritakan, aku pergi berjumpa doktor kedua. nama doktor tu Doktor Tokha di Regency Hospital. dia ni pakar sakit puan. aku memang dah tahu lama tapi tak berani pergi sebab tahu kosnya tinggi. tapi selepas membayar harga agak tinggi pada doktor pertama, makcik aku suruh aku berjumpa Dr. Tokha. ya, dia seorang lelaki. tapi... untuk berubat kan, kuatkan semangat! so time tu financially kami pun okay, kami buat keputusan untuk mencuba.

awal2 lagi masuk jumpa dia, dia tanya2 soalan2 lazim lah tentang period cycle etc... then dia suruh berbaring kat katil. dalam bilik dia lengkap semua. tv besar ada 3. 1 untuk tengok tv depan dia. lagi 1 kat bahagian depan pintu bilik dia untuk para keluarga dan suami tengok para ibu2 wanita2  di scan. 1 lagi untuk patient tengok apa yang di scan. so sambil dia scan, suami boleh tengok kat tv depan tu. dan sambil dia terangkan tu, semua orang paham lah... bukan setakat patient je paham. best kan?

okay, benda pertama dia sebut masa scan tu adalah bentuk rahim aku. dia kata rahim aku terbalik. 20% wanita dalam dunia ni mempunyai rahim jenis macam ni. so, maybe aku akan merasa sakit ketika membuat hubungan intim dengan suami. jadi, dia ajar posisi yang kurangkan sakit itu.


kemudian dia cakap, nak tengok telur dalam ovari pulak. if ada yang dah nak matang, dia akan bagi aku injection menggalakkan penetasan telur. dia cakap telur matang yang akan ovulasi bersaiz lebih kurang 12mm. then dia scan ovari aku, jumpa 1 telur bersaiz 10mm di ovari belah kiri. telur kanan kecil-kecil lagi. hari berkenaan adalah hari ke10 cycle period aku. so dah agak2 nak subur lah kan? jadi dia bagi injection Ovidrell. rupa telur lebih kurang macam ni. yang blank bulat hitam tu lah telur.



ha, gambar bawah ni pasal PCOS. polycystic ovarian sindrome. maksudnya, dalam ovari ada banyak telur. dan telur tu tak menetas. maksudnya tak mengalami ovulasi. selalunya telur yang matang akan mengalami ovulasi. dan yang tak matang akan mengecut. tapi dalam kes PCOS, telur2 ni akan menjadi CYST.


so, lepas tu dia balik supplement segala... ubat2. macam2 sikit punya banyak wooo... and untuk suami, dia bagi supplement untuk menambah bilangan sperm dalam semen. haha...  doktor cakap, disebabkan kes aku macam ni, suami memerlukan kandungan sperm yang tinggi untuk membantu aku conceive baby. macam tu lahhh cerita dia...


apa lagi eh dia cakap... yang paling utama penghidap PCOS ni, kena turunkan berat badan. haha...  hadoi, bukan senang woi... aku sedang mencuba. eh, aku mencuba ke? ah... susah2... pening pikir nak turunkan berat badan (sambil kunyah keperek ubi pedas). hoho...







p/s (i) : banyak minum air, banyaklah air kencing.

p/s (ii) : hari ni last stok barang ada... esok dah kena membeli dah. arghhh! susahnya takde kereta. roadtax ni bilalah nak setel.

p/s (iii) : meeting meeting meeting and meeting... bohsan! bohsia! bohjan!

p/s (iv) : aku tak paham dengan kakak sorang kat tempat kerja aku ni. suka melecehkan benda senang. ni dengar ura-ura nak rombak kedudukan guru2 dalam bilik guru aku ni. sakit hati takkkkk?





31012013 ~ 11.19am
meja aku ~ bilik guru 2-KVK

Tuesday, January 29, 2013

bad wife

hei2 you ols... aku dah mengantuk sebenarnya... tapi nak jugak tahan mata sebab nak update blog. esok dah 30jan. eh sekejap je masa dah berlalu sebulan bulan januari. birthday aku tak lama lagi lah eh? haha... i loveeee birthday. sebab ada present. mungkin di didik macam ni. sentiasa ada hadiah ketika hari jadi. even bukan hadiah pun, dapat kad dari ayah tiap2 tahun. pagi2 bangun tido, ayah akan cakap, "Selamat hari jadi anak ayah..." mak pun sama. "Bangun bangun! happy birthday..." kad pulak ayah memang letak atas meja. simple je. ucapan Selamat Hari Jadi, daripada Ayah (tahun). contohnya 2005... daripada Ayah 2005. ha, setiap tahun ayah buat begitu. sweet kan ayah aku?

okay, entri kali ni nak cerita pasal kehidupan suami isteri jarak jauh. okay okay, dah sedih dah. haha... tahun lepas maybe aku tak rasa sedih sangat sebab Shahida ada. boleh lah nak buat2 lawak dengan dia. tahun ni berdua je pulak dengan edot. hmm... lain sikit lah. sebab Shahida suka mendengar aku bercerita. haha... aku memang suka sangat bercerita. sampai penat minah tu mendengar.


setakat ni, aku rasa aku bukan isteri yang baik... sentiasa cari gaduh dengan suami. sentiasa marah suami. dan tanggungjawab sebagai isteri pun jarang aku jalankan... bila bercuti, datang Melaka pun, aku tak kemas rumah sangat. basuh baju pun bawak ke dobi. gosok baju pun jarang sekali... masak memang jauh lah... jadi, apa yang aku buat sebagai isteri?

lagi lemak bila balik JB. kami mesti balik rumah 2, 2 belah. kalau kat rumah dia pun, aku jarang tolong mak dia... mak dia suka masak tapi aku jarang tolong. aku layankan kepala ngantuk aku ni. tak senonoh kan? aku ni bukan anak menantu. aku ni anak hantu. haish! balik rumah sendiri pun sama... baju2 mak basuh. tahu2 dah bersidai. jarang sapu rumah, masak tolong mak sikit2 je... jadi mana peranan aku sebagai isteri?

aku dahlah selalu cari pasal dengan suami. suami pulak memang penyabar. tapi entahlah... kenapa aku keras kepala sangat. aku jadi sedih sebab masa bersama suami amat suntuk. dan kami tak habiskan untuk kami berdua. masing2 ada tanggungjawab masing2. bebanan yang kami harus tanggung.




masa bersama suami semakin lama semakin suntuk. hmmm... semoga Allah melancarkan perjalanan hidup kami.







p/s (i) : entah nak rasa apa... patutnya tido dengan suami malam ni. nampaknya, masing2 kembali bujang. tido di katil bujang.

p/s (ii) : appointment appointment appointment! bosan dah rasa.

p/s (iii) : aku tahu aku bukan isteri yg baik. aku sendiri tak tahu macam mana nak buat... hmmmm...

p/s (iv) : birthday adik ipar. happy birthday, Amal! sudah dewasa anda sekarang! weeehuuuuu!





29012013 ~ 11.21pm
atas katil ~ bilik aku-kediaman warden aspuri KVK

Monday, January 21, 2013

third week of working

hai2 you olss... aku takde plan nak update pun. eh, sebenarnya ada niat nak update few days ago. nak komen bout isu LISTEN and isu JMF dari pandangan aku lah. sebabnya, aku ni sebagai pendengar, penonton, rakyat, manusia biasa, mestilah ada pandangan. pandangan yang orang lain mungkin tak boleh terima but, itu pandangan aku, takpelah aku nak utarakan ponnnnn! haha... joking2. saja je nak bagi pandangan peribadi. tu je...

tapi... jangan kecewa, jangan disappointed. entry kali ni takleh nak bercerita pasal benda2 tu semua... sebab masa mencemburui aku. hoho... banyak je masa. but aku yang penat. walaupun tak buat banyak kerja hari ni, tapi kepenatan tu amat terasa. haish... aku dah tua ke? dah tak boleh nak buat kerja lasak2 sikit... dan alhamdulillah, intake pelajar baru dah selesai. dan misi aku opkos meniaga. haha... nak kaut untung manyak2!

entry kali ni motiveless. haha... ada eh perkataan tu? saja nak update. sebab aku memang suka menulis. just kadang2 tulisan tu pointless for some people and pointfull for me. eh, ada ke perkataan pointfull? haish cikgu english ni memalukan sungguh. haha... hei, its my blog wokay! nampak tak kat atas tu tulis, all written and said is from writer's view? so... pandangan peribadi akulah...

hah, third week of working. apa perasaan? penat. exhausted. not ready. hmm... memang lah tak patut cakap tak ready lagi. sebagai guru aku mestilah dah bersedia. tapi........ serious, bila berjauhan dengan suami. takde badut Shahida Hani, kerja jadi amat2 memenatkan. serious talk.

wah! serious pointless ni tapi banyak pulak nak taip. heh! baik stop sekarang. okay you ols! till next entry ya!






p/s (i) : okay, aku dikira macam mulut tempayan lah. disebabkan aku bagitau 2 orang. dah takde pesan apa2. so aku ber'story jelah... hei, kecik hati tawuk!

p/s (ii) : serius sentap. hoi, becok sangat mulut aku. konon2 nak berbual. yelah, dah biasa berbual. ha, hamek ko! arghhh! kecik hati tawuk!

p/s (iii) : yelah, yelah... i memang penyebok suka amik tahu hal you. lepas ni i won't ask anymore. pandai2 lah... dah dewasa. kalau dulu, maybe i ni penting. not anymore. hoi, kecik hati tawuk!

p/s (iv) : nak nangis pun ya tulis p/s semua ni. kita ni... concern. hmm... won't ask anymore. kecik hati. kecik hati.

p/s (v) : just maybe i always see you as my lil baby bro. that's all.






21012013 ~ 10.54pm
atas katil ~ bilik aku-kediaman warden KVK

Tuesday, January 15, 2013

doktor sakit puan kedua

hai2 korang... aku tak tahu nak buat apa dah. sebenarnya ada lagi kerja. tapi mengambil masa yang lama. so aku decide untuk hold dulu sebab sekejap je lagi nak lunch break. terganggu kerja aku kang... so, nak buat apa? update blog dulu lah. hehe...

okay2, merujuk kepada entry aku sebelum ni. aku cerita pasal aku pergi jumpa doktor meminta nasihat untuk pregnant dan aku sangat tak puas hati dengan servis yang diberikan. informasi2 tidak ada diberikan dan aku dibiarkan terkontang kanting... so, aku ni bermasalah atau tak? so, aku sakit apa? so, can we get pregnant? pelbagai soalan yang langsung tidak dijawab oleh doktor berkenaan. bayaran bukannya murah. btw, klinik doktor berkenaan terletak di Johor Jaya.

kemudian, makcik aku menyarankan pergi ke doktor di area Seri Alam. doktor tu kawan dia. so, kami pun bersetuju... dengan doktor ni aku sangat2 berpuas hati dan banyak informasi yang aku dapat. sambil treatment, sambil dia terangkan... so aku dan suami and makcik aku jugak ada time tu, sangat2 paham keadaan tubuh badan aku.

pada pertemuan pertama, dia dah buat checkup scan terus. masa aku datang tu adalah pada hari ke-10 kitaran haid aku. orang kata kan time2 tu dah nak subur. dia terangkan yang telur matang di dalam ovari bersaiz lebih kurang 12mm. bila scan, telur aku berukuran 10mm. maksudnya... beberapa hari lagi maknanya telur tu akan matang. jadi dia memberikan suntikan perangsang ovulasi. OVIDREL. dari pembacaan aku, injection ovidrel ini adalah untuk memecah telur. injection ni diberikan di bahagian perut.


sorry dengan doktor ni sebab banyak sangat ubat, kebanyakkannya aku lupa. tapi ada 1 ubat dia prescribe. dia pesan, mula makan selepas 36 jam suntikan ovidrel. dia pun bagi folic acid. ubat yang aku maksudkan adalah Duphaston. setiap kali selepas dapat ubat, aku akan google kegunaan ubat berkenaan. yelah, takkan nak ambil suka2 hati je... walaupun daripada doktor pakar. jadi kegunaan duphaston ni basically untuk menguatkan rahim. if lekat, kiranya menguatkan kandungan lah... untuk yang period tidak regular, ubat ni menstabilkan kitaran anda.


aku dapat beberapa jenis ubat tapi aku lupa most of the name. tapi yang aku ingat, ubat2 yang di prescribe ni tujuannya adalah menyediakan badan, rahim perempuan untuk hamil. bila aku baca manual (eh, di panggil manual ke?), kertas kat dalam box tu, ubat2 ni tidak boleh diambil oleh wanita hamil. so actually, i'm confused. tapi soalan2 ni tidak pulak aku utarakan pada doktor tu. asyik lupa kann...

so, untuk 2 minggu turut2, aku diberikan injection. yang minggu kedua, aku lupa apakah nama injection tu. haha...



so, aku stop kat sini dulu. sebab dengan doktor ni, banyak informasi tentang kondisi badan aku yang aku dan suami dapat tahu. nak tulis kat sini kang panjang sangat pulak... so, aku simpan tu untuk next2 entry ya.

eh lupa nak cakap, ubat2 yang aku ambil daripada doktor pertama dan kedua ni, semuanya ada side effect. tidak merisaukan tapi side effect dia seperti, naik selera makan, pening kepala, loya. dan suami aku cakap, mood aku sangat2 swing. yang dia sentiasa kena bersabar. hmm... aku tak perasan sebenarnya. tapi bila dia sebut, aku kenalah ubah. aku ni bukannya pandai ubah straight away. tapi slow2 lah... muhasabah diri kan.


oh, aku nak tunjuk alat yang digunakan untuk scan aku aritu. agak memalukan tapi hal2 masalah perempuan begini, aku rasa perlu untuk menyediakan maklumat begini. untuk scan bahagian2 perempuan ni, gadget yang digunakan berbeza dengan scan buah pinggang yang selalu aku buat. sebab alat tu kan digunakan untuk dimasukkan ke bahagian sulit wanita. inilah rupa dia...








p/s (i) : oh gigih update blog sampai pukul 1.00pm pun buat bodo je. wuahaha... lapar.

p/s (ii) : okay, dah siap ni nak balik rehat and solat kejap...

p/s (iii) : hari ni jual roti sosej. moga rezeki lebih dari semalam.





15012013 ~ 1.03pm
meja aku ~ bilik guru-KVK

Sunday, January 13, 2013

trying to conceive (TTC)

hai2 you olsss... eh, edot tak balik hari ni lah? hmm... dulu shida ada tak terasa sangat. ni bila sorang2, rasa macam, loser gile. hoho... plus, minggu ni turn aku jaga asrama. dan lebih menyedihkan, suami haku outstation. jadinya... aku keseorangan lah sepanjang hujung minggu ni. dan entah kenapa, asyik rasa macam tak sihat je. semalam dalam pukul 3pm, kepala aku sakit gile. so tidur kejap... hari ni dalam pukul 12pm dah sakit kepala... jadi lagi awal aku tido petang. haha... still tak okay lagi kepala. aku ajak budak teman pergi pasar malam. hmmm... pathetic nya hidup aku. tapi seronok rasa di hati sebab aku dah beli TV!! yehaaaaa! tapi masih sedih sikit sebab guna arial je kan... gambarnya tak cantiklah. sad!

okay2, tajuk entri aku... hmm... conceive apa? conceive ialah usaha untuk mendapatkan anak... honestly, dulu before kahwin, aku pernah cakap kat suami, aku nak masa berdua dulu dengan dia sebelum ambil keputusan nak ada anak. sebab aku rasa, sebelum kahwin, hidup aku bukan untuk aku. suami pernah janji nak bagi apa je aku nak asalkan aku happy. and syukur, dia tunaikan sepanjang perkahwinan kami... dan aku rasa, aku dah puas berdua. tapi malangnya... bila aku ambil keputusan untuk nak ada anak, Allah uji kami. akhirnya, kami merujuk ke doktor.

doktor pertama kami pergi, menyarankan saya mengambil Clomid. dia tak cakap banyak, pakar kononnya. and aku rasa aku takkan kembali berjumpa doktor berkenaan. dia langsung tidak menyediakan sebarang informasi. aku nak tahu jugak adakah aku bermasalah. and dia juga suruh ambil temperature dan catatkan setiap hari untuk menentukan ovulasi (hari subur). dia suruh datang lagi pada hari kedua menstruasi. kami datang dan tunjukkan BBT chart. terus dia cakap, "Awak tak subur". haik? apa maksud tiba2 cakap macam tu? terangkanlaaahhhhh.... dah tu, tak pikir perasaan aku langsung bila cakap aku tak subur. hish!

ini rupa Clomid. dari pembacaan aku, ubat ni merangsang ovulasi. maksudnya, ubat ni merangsang pembentukan telur di dalam ovari wanita seterusnya menjadi matang dan dilepaskan dalam proses ovulasi.


ini rupa BBT chart. dalam chart ni, kita kena tandakan temperature badan yang diambil pagi2 lepas bangun tidur. sebelum buat apa2... bangun tidur je terus ambil suhu. kita pun kena tandakan intercourse dalam chart ni. intercourse tu apa? maksudnya hubungan intim dengan suami lah... macam mana nak tentukan hari ovulasi? try tengok chart, nampak tak ada penurunan suhu secara mendadak dan juga kenaikan secara mendadak? time tu lah hari ovulasi. temperature badan memang lebih kurang je setiap hari. selepas ovulasi, suhu badan memang sedikit tinggi berbanding sebelum ovulasi. dan jika datang bulan, suhu akan terus jatuh... seperti dalam chart di bawah. semua ni pun aku dapat dari pembacaan. tiada langsung dari doktor sakit puan tu! geram!


bagi aku, pengambilan suhu badan ni berguna untuk tentukan hari ovulasi. tapi.......... masalah kat aku, aku tak dapat tentukan hari ovulasi. sebabnya... aku rasa aku tak mengalami ovulasi. suhu badan aku boleh dikatakan lebih kurang sekata je sepanjang bulan. sedih kan?



okaylah, part ni aku stop kat sini dulu. penat pulak membebel. huhu... bahu pun dah start sakit. banyak informasi yang aku dapat dari pembacaan. nanti aku cerita lagi eh...



last but not least, bila agaknya boleh tengok benda ni...










p/s (i) : gambar-gambar ihsan dari encik google. terima kasih yang mengupload gambar2 ni.

p/s (ii) : first time kot aku rasa aku cerita pasal perjalanan aku ni... hmm...

p/s (iii) : semoga ada rezeki kami tahun ni. adik sedara aku pun baru dapat anak sulung. baby boy lagi. and dia kahwin sebulan selepas aku kahwin. rezeki masing2 kan...

p/s (iv) : lately ni, banyak tengok gambar anak2 kawan2... gembira untuk mereka. alhamdulillah... ada zuriat mereka teruskan keturunan. tapi tak tipu hati ni sedih setiap kali melihat gambar2 berkenaan. bila agaknya giliran aku?

p/s (v) : dah dahhh... tak mo sedih2. yok kumpul duit nak shopping di melbourne. yeay! boy nak ke tokyo... macam best je...





13012013 ~ 9.34pm
depan tv ~ ruang tamu-kediaman warden KVK

Wednesday, January 9, 2013

days of 2013

hai2, baru naik lunch break and decided to update another entry today. wuahaha... banyak sangat masa ke? yelah, i only have 1 period of teaching today, and it's done. so apa lagi aku nak buat? minit mesyuarat belum buat. nak buat kejap lagi... file lesson plan in progress. rasanya esok dah lengkap lah ni. so... sambil menunggu kedatangan first year, baik aku gunakan waktu lapang ini sebaik-baiknya... huhu...

okay, 2013. memang aku seriously tak sabar nak tinggalkan 2012. bukan aku tak suka, but aku mengharapkan yang lebih cerah lagi dalam tahun 2013. i am happy with 2012. but i'm not really really really happy. nak happy yang macam mana? what i can say, in 2012, aku banyak berada di bawah roda. so, hoping that 2013, walau tidak di atas pun, aku tidak berada di bawah. begitulahh...



1st Jan - hari sebelumnya tiba2 dapat msg yang ada meeting asrama. pergh... cursing gile aku. dahlah sampai JB around 1am. pagi2 dah kena bangun awal untuk balik ke Kluang. nasib baik suami cuti, so, dia lah driver nya...

2nd Jan - again, meeting guru. bila budak2 tak naik sekolah lagi, asrama surelah kosong. aku nak stay mana? of course kena ulang alik JB. sebab JB dekat sikit to Kluang compare dari Melaka.

3rd Jan - again, meeting. kali ni rupanya takde kaitan dengan aku. hangennnnn! aku dah tanya betul2 whether the meeting tu, aku perlu masuk tak. then ramai kata semua cikgu terlibat. aku sengaja datang lambat. rupanya masih awal. haiyo! dan tidak berkaitan! hangennnn! perghhh! perghhhh! balik ke Melaka.

4th Jan - back pain, excessive fatigue. tak mampu pergi meeting. membayangkan nak drive dari Melaka ke Kluang, serious aku give up. so aku membuat keputusan untuk ponteng. lantaklah dengan akibatnya.

5th Jan - hantar Amir ke airport balik Melbourne. sedih...

6th Jan - balik Kluang pagi2 untuk pendaftaran asrama. tiba2 around 60km lagi, colleague call cakap ada panel meeting. habis speeding aku. and the whole day habiskan dengan mengemas rumah warden.

7th Jan - Flu. horrible punyaaa! bersin bersin bersin. sneezing sneezing sneezing. all day long. mata berair macam apa... so memang tak jadi kerja.

8th Jan - interview pelajar baru. dengan keadaan tak berapa sihat lagi. tapi better than yesterday lah.

9th Jan - bendera merah.






so, what i can conclude, i'm still waiting. i'm not complaining. but i believe that one good news is enough to make other good news to come. i'm waiting for the only ONE good news. enough to make my 2013.







09012013 ~ 2.44pm
meja aku ~ bilik guru-KVK

bendera merah, again and again

salam you ols... these past few days, i'm not feeling well. as usual, naik sekolah ni, ramailah yang bertanya, "dah berisi ke?" hmm... entahlah ye nak jawab macam mana... due to my weight gain, memang sangat ramailah bertanya... susah nak diet tahuk!  and cycle aku pun belum habis lagi, so, i keep my mouth shut.

until today... confirm negative. hmm... sebenarnya dah tahu. tapi entahlah, harapan tu tetap ada kan... harapan untuk mendengar berita gembira. bila agaknya doa kami akan dimakbulkan. bila agaknya rezeki kami? semua persoalan tu memang tiada jawapannya... sangat tiada.

untuk itu, kami tetap berusaha. ke klinik, ke hospital... ke tempat macam2 lah... masih gagal. dan latest, ada 2 klinik yang kami perlu pergi. tapi bila dah naik sekolah... hmm... bagaimana... nanti boss cakap, aku asyik MC aje... bosanlah... macamlah aku sengaja. hmm... kalaulah dia menghadapi situasi yang aku hadapi, mesti dia tak cakap macam tu kat aku. sad.







p/s (i) : kesian si suami... kerana aku, dia terkena sekali.

p/s (ii) : confirm. walau dah berbulan hadapi, masih lagi kecewa.

p/s (iii) : sangat rindukan suami.





09012013 ~ 9.56am
meja aku ~ bilik guru-KVK

Monday, January 7, 2013

first day of school, Monday Blues

hai2 you ols... hari pertama persekolahan. sebab aku dah jadi kolej vokasional, jadi cuti kitorang extend a week daripada sekolah biasa. jangan pikir kitorang untung sebabnya, kitorang cuti sebulan aje. uhuk... eh, lagu kat blog aku ni bila nak tukar? sabar naaaa... aku sedang menstabilkan keadaan diri sekarang. uhuk2...

huh, hari pertama persekolahan. perkolejan. sad! aku dah taknak bekerja kat sekolah ni. maaflah, bukan aku tak suka cikgu2 sini. i just hatet the principal, the condition, and some of the students. hmmm... sedih2. bila hati dah tak suka, macam2 benda buruk aku nampak. benda kecil nampak macam masalah besar. i don't like. i don't like. i dislike. nampak tak penegasan aku cakap aku tak suka?

okay, so, untuk menyedapkan hati aku yang tengah stress tension2 ni, mak and ayah aku decide nak ngemas rumah aku. dia kata aku kena redha. so kemaslah rumah tu bagi wajah baru untuk aku lebih bersemangat. hmm... ingatkan mak cakap kosong je. rupanya, memang ada sedikit semangat bila tengok bilik kemas (belom kemas sangat lagi), ruang tamu kemas, dapur kemas... so macam kat utm dulu. aku suka bilik aku sebab tu aku tak merungut bila kena balik asrama.

okay, aku nak upload picture tapi entah kenapa blogger ni takleh upload. stresssss!!

lagi satu, adik aku dah balik Melbourne. so, kurang sikit keseronokan aku. hmmm....








p/s (i) : dada sakit, macam nak semput aje. adoyai... tapi aku takde semput.

p/s (ii) : kejap lagi nilam. so bawak budak g library ajelah... rasa tak sihat lah... hmm...

p/s (iii) : malam ni aku nak buat jualan lelong baju2 yang aku tak muat. agak2 laku tak? huhu...






07012013 ~ 10.35am
meja aku ~ bilik guru-KVK

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com