we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, July 30, 2011

Teacher Eli in the House!

hai2 korang... aku update blog lagi lah! hehe... yelah, alang2 cuti dan mood tengah naik. so rajin2 kan diri meng'update. kalau tak, memang bersawang2 According To Yanna ni. hmm... hari ni, tak buat apa. pergi Angsana pagi tadi beli baju kurung. jalan2 terus balik. btw, ada lori pasir yang ammaaaatttt besar seret kereta mak aku semalam. ayah kata salah aku. hmmm... sorry mak ayah...



okay2, hari ni aku nak update pasal anak2 murid aku di SMV Kluang. asyik2 cerita pasal budak2 Tasek aje kan? maaf anak2... i love you guys equally. mari lihat gambar2!



ini sebahagian 5 PPN 2... most of them are girls. 18 girls, 4 boys. penat kelas ni sebab nak menyenyapkan kanak2 yang berbual, bergosip, dan gelak. haha...




ini sebahagian 5 KFL. all boys! 30 boys! last Friday aku jerit sampai lari suara. haha... malu2!



ini 4 daripada 34 orang pelajar 4 ABM. semua lelaki jugak. aku denda sebab tak bawak buku. mula2 buat gaya bawak motosikal tu. tapi kesian pulak kaki diorang dah lenguh. so suruh rukuk. haha... gile kesian diorang setiap kali aku tengok gambar ni. huhu...



satu lagi kelas aku ajar takde picture pulak. 24 students. 2 girls. kelas tu lagi penat nak ajar. hmm... no comment.


but overall, i enjoy teaching the kids. biasalah cabaran seorang guru. kalau semua anak2 murid perangai sama susah jugak kan? dari sini, aku belajar banyak benda. belajar tentang anak2 ini. belajar tentang perbezaan mereka. belajar tentang diri masing2 yang berbeza. belajar tentang keluarga mereka jugak!









p/s (i) : okay serious sakit otak! sambil taip msg pun aku boleh nangis. hmmm...



p/s (ii) : yesterday was Friday, today is Saturday, tomorrow is Sunday.



p/s (iii) : it's nearer and more intimidating.



p/s (iv) : seriously, i can't express my feeling through words! crap lah!!










30072011 ~ 4.55pm

bilik aku ~ rumah aku-IE

Friday, July 29, 2011

warden Aspuri SMVK you all~

hai2 korang... at last aku update kat rumah. badan penat. tapi still rasa nak update. huhu... mata serius mengantuk. hati? perasaan? pemikiran? masih tidak stabil. and i don't know why. adoo... ish! and lately ni... i am obsess with my name. serious. sampai sebok siang tadi suruh edot tangkap gambar aku pegang name tag. readers boleh tengok gambar berkenaan di FB saya.








hari ni... sambil mendengar lagu 'Menyesal' by Ressa Herlambang dan 'Akan Ku Jumpa' by Azfar... aku nak update pasal housemates aku. hmm... baru kenal dengan diorang selama 6 bulan, tapi kitorang klik gile2. mane2 sure bertiga. dan waktu yang paling aku nantikan ialah, ketika assembly! hehe... ketika itulah perbualan mengarut2 keluar. ngutuk budak tu, budak ni. cerita pasal itu ini. cis! kantoi cikgu2 pun tak fokus masa assembly. dan ketika ini jugaklah sebok nak bergambar. kikiki...


enjoy the pictures of the three of us! Warden Aspuri SMVK yang vogue de vass!











p/s (i) : seriously, apa yang aku pikir ni??? crap! tolonglah semua2 info! jangan melekat di kepala aku! tension!


p/s (ii) : panas. panas dalam. panas luar. panas...


p/s (iii) : Ya Allah, i love him. i want him. make me love him because of You. guide me Ya Allah...








29072011 ~ 11.17pm

bilik aku ~ rumah aku-IE

Monday, July 25, 2011

Nurul Eliyana

hai2 korang... mood aku sekarang? tak tenteram. kusut. serabut. segala2 yang sewaktu dengannya. kerja tiba2 datang bertimpa. 1 kerja submit rabu ni. 1 lagi before jumaat. hmmm... serius banyak. bila dah masuk dunia pekerjaan ni, stress dia lain macam. dulu masa belajar stress lain. still under control. sekarang, sure kena lari sekejap. kena hidu udara lain sekejap. lagi2 udara JB. pergh! memang terus rasa bahagia, sayu. hmmm... seperti mana aku rasa ketika ini. tapi sempat lagi nak update blog. he...


NURUL ELIYANA

nama aku... nurul bersamaan dengan nur. maksudnya cahaya... eliyana pulak sama macam liyana. maksudnya kelembutan. Cahaya Kelembutan.

nama aku banyak. pelbagai nama dah kawan2 panggil. starting dengan Nurul since childhood. i mean primary. kemudian naik lower secondary jadi Eliyana. higher secondary slowly jadi Yana... geli sikit kan panggil Yana. and slowly i learn that it is my name. part of my name. so dah terbiasa dengan nama tu... di UTM, tukar ejaan komersial sikit. jadi Yanna. double N je pun tapi macam rasa glamour sikit lah. haha... after grad, start bekerja... slowly becoming Eli. currently holding a title of 'Teacher Eli'.

aku... sebenarnya... aku nak pegang nama aku... aku nak jadi Nurul Eliyana. walaupun sekejap.






p/s (i) : mood tak betul. serius nak nangis. hmmm... nak ke? dah pun.

p/s (ii) : Ya Allah, lindungi orang2 yang aku sayangi. jauhkan bala bencana dari mereka. jauhkan anasir2 jahat dari kami.

p/s (ii) : kenapa pulak lagu2 ni mood slow. buat aku makin down. hmmm...






25072011 ~ 11.52pm
bilik aku ~ kediaman warden-SMVK

Friday, July 22, 2011

weddings attended =)


hai2 you all... wuwuwu... hectic week. gile stress boleh pecah kepala mak, nak! dengan kerja yang tak pernah surut. exam paper belum buat lagi. The Curse chapter 6 part 2 belum buat lagi. nasib baik KP aku sangat baik. suruh aku buat chapter 7. wah, gile terharu! dia sangat baik okay! conducting formal dinner for the hostel. kemudian masalah yang timbul semalam. wuwuwu... sakit otak! but today, sudah kembali gembira! tapi kanak2 SMVK tidak gembira. huhu...



okay2, so today, nak keep back on track, starting by updating my blog. oho... sayangku blog, maafkan saya ye. busy lah... wuwuwu... jadinya, update kali ni amatlah berlapuk kerana, ini adalah kejadian sebulan lebih yang lepas. haha... majlis2 perkahwinan yang saya hadiri bersama tunang dan 2 orang teman. wuwuwu...



tarikh : 6 Jun 2011



majlis perkahwinan : Suhana Safari & pasangan, Siti Hajar & Nawawi, Dila & pasangan


hmm... sebenarnya tak tahu nak bebel apa di blog. sebabnya wedding mereka sudah lama berlalu. jadi.... lupa secara terperinci apa yang patut diceritakan. jadi, just enjoy the pictures ye kawan2. bestnya mereka sudah berkahwin. nak kahwin... nak kahwin... nak kahwin...











p/s (i) : okay, sudah kembali gembira. tapi bila aku gembira, anak2 pulak tak gembira. haha... kasihan mereka.


p/s (ii) : esok teater The Curse. kanak2, sila baca novelnya. cikgu2 pulak usaha lebih dengan membaca sampai habis. tapi budak2? hampes!


p/s (iii) : weeeee... malam ni bersama cik Edotyati. cik Shishida ke KL. wuwuwuw...







22072011 ~ 8.19pm

bilik aku ~ kediaman warden-SMVK

Tuesday, July 19, 2011

keeping up with time!

hai2 korang... assalam semua... nauzubillah... macam susah nak bernafas sekarang ni. amat busy! busy, masa macam cemburu sangat dengan kami2 ni. ya Allah, aku tak tahu lah macamane orang2 lain yang kerja bertimbun2 cari masa untuk merehatkan badan. aku yang tak berapa banyak kerja ni pun rasa tak cukup masa. haha... dan, jangan kata GURU tak banyak kerja. kamilah segala2 nya. kaunselor, kerani, admin, tukang kebun, segala2nya lah! huhu...


okay2, hari ni taknak update pasal apa2 penting. just nak expresskan betapa busynya aku sekarang sampai tak sempat nak update blog. huhu... maaf sayang, i miss you so much. tapi i busy. nanti i update u selalu ek.


untuk tunangku... sorry jugak yang. serious tak tipu i busy. i warden sayang... kenalah selalu on call. kalau setakat cikgu aje, maybe tak terasa sangat. tapi after habis kerja, kena jaga anak2 100 orang pulak kat asrama. jaga makan pakai mereka, sakit pening mereka. kenakalan mereka. sorry yang... harap you paham. i love you for everything in this world.


untuk mak ayah. sorry if jarang2 balik JB. adik windu JB amat. serious tak tipu. rindu nak tido atas katil dalam bilik biru. rindu nak bukak wardrobe. rindu nak ada bilik air dalam bilik. rindunya! rindu IE! rindu semua2 di JB. dapat bau JB pun dah cukup. huhu...


teacher Nurul Eliyana in the house! nama aku best kan?
















p/s (i) : will try to find time to update about what i am doing or what i did in this month. banyak benda. tapi tulah... masa...


p/s (ii) : sudah 19 Julai 2011...


p/s (iii) : i miss everthing. i miss you. i miss you. and i miss you.


p/s (iv) : pemikiran, hati harus fokus! fokus! hidup tak teratur! susahnya nak come back on track. i need table!











19072011 ~ 12.35pm

bilik guru ~ meja aku

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com