we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, September 15, 2014

20 facts about Nurul Eliyana

hai2 you ols... dapat tag ni dah lama. sama ada aku abaikan atau takde masa. dannn... macam remaja lah pulak benda2 macam ni kan. tapi disebabkan sekarang ni aku takde benda nak buat, so tiba2 teringat akan tag ini, jom lah kita buat. sajaaaaa suka2... dan kenalah buat dalam blog. privasi sikit. dalam instagram... hmmm... susah nak tulis and malas nak baca.



20 fakta macam banyak sangat. jadi saya nak kurangkan. jadi, ini 10 fakta tentang saya :

  1. nama diberi Nurul Eliyana bt Mohd Yazed. selalu kena eja kan untuk orang. kalau tak, sure yakin confirm memang diorang akan eja salah. *sigh
  2. nama suami Mohd Azuan bin Ngadimi. anak seorang nama Muhammad Umar Aryan bin Mohd Azuan (11bulan).
  3. am the second child in the family. am a sandwich. big bro and lil bro. Mohd Ezylin and Amir Ridhwan. ayah nama Mohd Yazed bin A Rahman. mak nama Norzakiah bt Yusoff.
  4. born on 9 March 1986. couple dengan suami 24 August 2004. engaged on 18 December 2010. nikah on 21 October 2011. first baby on 12 October 2013.
  5. went to Tadika Pelita di Taman Sentosa for 2 years. primary school at Sekolah Kebangsaan Sri Tebrau for 6 years. further lower secondary in SIGS. higher secondary in SMT Johor Bahru. then KMJ for 1 year. UTM for 5 years. graduated from UTM in 2010.
  6. after graduating from UTM, while waiting for posting, worked at SMK Tasek Utara for few months but it gave me lots of experience and gave me deep impact. love that school sooo much! first posting is 7 Feb 2011 in SMV Kluang. then got transferred in August 2013 to ILP Pasir Gudang.
  7. I have 2 nieces. Nur Alleya Adini (5yo) and Natasha Helena (2yo). I have another 3 angels; Irdiena Alia (7yo), Aqiel Ilham (5yo) and Aqief Imran (1yo).
  8. I am an emotional person but really good at hiding it. especially for the unworthy ones. ada 2 case. kes pertama ialah apabila kalau kita emo pun dia buat bodo. so kita tak payah nak emo2 sangat lah. kita bagi dia rasa apa dia buat kita rasa. gittew!! kes kedua ialah apabila orang tu pulak emo yg terlebih2 melimpah ruah. so kita simpan sikit lah. utk jaga hubungan.
  9. seorang cikgu yang kuat perli. dulu aku tak macam tu. tapi bila budak makin lama makin nakal, kalau guna kekerasan, lagi dia melawan. so kita bagi ayat yang makan dalam, insaf lah sekejap.
  10. sedang mengumpul duit untuk masa hadapan.





no reason. just rindu budak hingusan yang semakin dewasa. dah pandai tengok porn. dah pandai ada gepren. tak lama lagi nak kahwin. yang muka macam kwang so. yang sengal macam kwang so. suka buat lawak muka tegak. suka buat lawak yang I rasa kelakar sangat but if orang lain buat jadi tak kelakar langsung. ei macam2 lah lagi. last but not least, you still suka korek hidung tak? aku pernah buat karangan pasal adik aku masa darjah 2. aku tulis hobi adik ialah korek hidung. apa tak senonohnya aku time tu tulis benda tu dalam karangan. hoho...








p/s (i) : ada student baru masuk. kenapalah diorang tak macam kita dulu? masuk penuh sopan. ni benda macam ni pun tak boleh piker ke????

p/s (ii) : kena set waze sebab tak tahu jalan. ei... dinner mana kita malam ni?

p/s (iii) : kelas 3 jam straight. mohon jangan pengsan.

p/s (iv) : next month tangguh sambut anniversary. yok vacation!!





15092014 ~ 9.50am
meja aku ~ bilik guru-subjek umum ILPPG

Sunday, September 14, 2014

husband's 28th birthday

salam semua... hari ni pergi kerja kepala kenoneng sikit. mata kecik. bukan nak sakit mata. sebab banyak nangis sebelum tidur semalam. (euwww, macam baca anak2 murid tulis dalam FB status; thanks awak buat kite nangis... euwwwww!!)



okay, first of all, nak ucap...

HAPPY BIRTHDAY HUSBAND. I love you to the moon and back. I love you yesterday, today and tomorrow.


not so brilliant I am. just a card. 2 years ago. did a surprise by coming to Melaka. I love you.

a little present for a great husband I can ask for...






happy birthday sayang. nothing more I can say than I love you. nothing more I can ask, that I only need you. your time. your presence. your touch. your love. your concern. your eyes.





p/s (i) : i need to sleep

p/s (ii) : time is all i ask. for now.

p/s (iii) : if you don't appreciate, don't tell me that i did a little. it's hurt. giving your life, energy, time. but people only can see a little. i reserve my comment. please reserve yours too.

p/s (iv) : i need to calm down.

p/s (v) : i need to sleep.





14092014 ~10.09am
meja aku ~ bilik guru-subjek umum ILPPG

Wednesday, September 3, 2014

mom, please show a happy face

korang tahu tak cerita 'Once Upon A Time' dekat Starworld 711? aku follow cerita tu. suka sangat lah. sampai sanggup tahan mata sebab nak tengok. oh, dia bukan siar tengah malam. tapi aku selalu record je and then tengok kemudian. ceritanya selasa pukul 7pm. so waktu berkenaan memang manalah sempat nak tengok. time tu lah sebok2 kat dapur. hmmm...



sebok2 kat dapur

taip ayatnya pun rasa nak nangis. mungkin aku ni nampak je sebok2 tapi hasilnya kecil. tu yang dipertikaikan.



aku tak pandai masak. aku tak pandai jadi isteri yang tipikal. ada sesiapa yang boleh tolong tak? aku nak masuk syurga jugak.


aku bersyukur sebab aku bukan jenis pemikir. tapi aku pengingat. hmm... is there such word? pemikir maksudnya asyik pikir je benda tu dalam satu jangka masa yang boleh buat tension, stress. kiranya seorang yang focus lah. aku bukan jenis itu. syukur. aku rasa kalau aku jenis itu, dah lama aku jadi tak betul kot. tapi aku jenis pengingat. kadang2, aku akan ingat dan sedih dan ingat dan nangis. kemudian datang satu perkara yang distract pikiran. aku dah tak pikir.


dulu kita selalu diberi ceramah pasal murung, depression. kenapa orang lukakan diri. atau bunuh diri. hmmm... bunuh diri aku masih tak faham. tak tahu apa yang diorang rasa. mungkin terlampau tertekan. tapi lukakan diri mungkin aku boleh paham. dulu pernah diterangkan, itu adalah salah satu cara untuk alihkan focus kesakitan. dari hati, terpendam. ke bahagian tubuh seperti tangan, kaki dan bahagian lain. so sakitnya jadi lahiriah. bukan batin.



show a happy face. aku kena belajar buat benda ni. sebab walau kita di dunia moden sekalipun, kita tetap wanita. tetap isteri. tetap bukan ketua keluarga. slowly. give me time. i'm trying to give my best. seperti selayaknya.



there are a lot of things I have on my shoulder. kita semakin dewasa. kita semakin hidup dalam reality. dan semakin banyak juga tanggungjawab yang kita perlu pikul. mungkin sebab itu, aku lupa untuk senyum.

mungkin, ini yang perlu aku lakukan sebagai bayaran di atas segala yang telah dilakukan selama ini.






I am proud to say,


I am the mother to Muhammad Umar Aryan, Mohd Azuan's son.







p/s (i) : mungkin sebab aku gelap. jadi kesannya kurang jelas. tapi rasanya amat jelas.

p/s (ii) : chop chop! housewife duty!

p/s (iii) : kembali buat PB budak2...

p/s (iv) : please show a happy face.





03092014 ~ 1.59pm
meja aku ~ bilik guru-subjek umum ILPPG

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com