we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, September 15, 2014

20 facts about Nurul Eliyana

hai2 you ols... dapat tag ni dah lama. sama ada aku abaikan atau takde masa. dannn... macam remaja lah pulak benda2 macam ni kan. tapi disebabkan sekarang ni aku takde benda nak buat, so tiba2 teringat akan tag ini, jom lah kita buat. sajaaaaa suka2... dan kenalah buat dalam blog. privasi sikit. dalam instagram... hmmm... susah nak tulis and malas nak baca.



20 fakta macam banyak sangat. jadi saya nak kurangkan. jadi, ini 10 fakta tentang saya :

  1. nama diberi Nurul Eliyana bt Mohd Yazed. selalu kena eja kan untuk orang. kalau tak, sure yakin confirm memang diorang akan eja salah. *sigh
  2. nama suami Mohd Azuan bin Ngadimi. anak seorang nama Muhammad Umar Aryan bin Mohd Azuan (11bulan).
  3. am the second child in the family. am a sandwich. big bro and lil bro. Mohd Ezylin and Amir Ridhwan. ayah nama Mohd Yazed bin A Rahman. mak nama Norzakiah bt Yusoff.
  4. born on 9 March 1986. couple dengan suami 24 August 2004. engaged on 18 December 2010. nikah on 21 October 2011. first baby on 12 October 2013.
  5. went to Tadika Pelita di Taman Sentosa for 2 years. primary school at Sekolah Kebangsaan Sri Tebrau for 6 years. further lower secondary in SIGS. higher secondary in SMT Johor Bahru. then KMJ for 1 year. UTM for 5 years. graduated from UTM in 2010.
  6. after graduating from UTM, while waiting for posting, worked at SMK Tasek Utara for few months but it gave me lots of experience and gave me deep impact. love that school sooo much! first posting is 7 Feb 2011 in SMV Kluang. then got transferred in August 2013 to ILP Pasir Gudang.
  7. I have 2 nieces. Nur Alleya Adini (5yo) and Natasha Helena (2yo). I have another 3 angels; Irdiena Alia (7yo), Aqiel Ilham (5yo) and Aqief Imran (1yo).
  8. I am an emotional person but really good at hiding it. especially for the unworthy ones. ada 2 case. kes pertama ialah apabila kalau kita emo pun dia buat bodo. so kita tak payah nak emo2 sangat lah. kita bagi dia rasa apa dia buat kita rasa. gittew!! kes kedua ialah apabila orang tu pulak emo yg terlebih2 melimpah ruah. so kita simpan sikit lah. utk jaga hubungan.
  9. seorang cikgu yang kuat perli. dulu aku tak macam tu. tapi bila budak makin lama makin nakal, kalau guna kekerasan, lagi dia melawan. so kita bagi ayat yang makan dalam, insaf lah sekejap.
  10. sedang mengumpul duit untuk masa hadapan.





no reason. just rindu budak hingusan yang semakin dewasa. dah pandai tengok porn. dah pandai ada gepren. tak lama lagi nak kahwin. yang muka macam kwang so. yang sengal macam kwang so. suka buat lawak muka tegak. suka buat lawak yang I rasa kelakar sangat but if orang lain buat jadi tak kelakar langsung. ei macam2 lah lagi. last but not least, you still suka korek hidung tak? aku pernah buat karangan pasal adik aku masa darjah 2. aku tulis hobi adik ialah korek hidung. apa tak senonohnya aku time tu tulis benda tu dalam karangan. hoho...








p/s (i) : ada student baru masuk. kenapalah diorang tak macam kita dulu? masuk penuh sopan. ni benda macam ni pun tak boleh piker ke????

p/s (ii) : kena set waze sebab tak tahu jalan. ei... dinner mana kita malam ni?

p/s (iii) : kelas 3 jam straight. mohon jangan pengsan.

p/s (iv) : next month tangguh sambut anniversary. yok vacation!!





15092014 ~ 9.50am
meja aku ~ bilik guru-subjek umum ILPPG

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com