we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, May 31, 2012

DEVASTATED

quick update. hari ni dah khamis. tinggal few days lagi untuk naik cuti sekolah. deyymm! bila cuti je rasa sekejapnya. bila sekolah, rasa nak nangis tunggu weekend. ya! even weekend pun rasa amat2 berharga. tapi overall, aku amat berpuas hati. seminggu bersama gerek. susah senang. ada hikmah tak dapat pindah Melaka. just wait and see. He has better plan for us. InsyaAllah.



i'm not good in holding back my emotion. i know. that's why i don't FB and blog. it's not that i don't want or i don't follow latest updates. i just take a glimpse of everything.


anak2 murid kebanyakan dah sambung belajar. good luck anak2. i love you. i miss you. all of you. yang penting, belajar sungguh2. walau di mana kalian sambung belajar.






p/s (i) : habis dah menonton X-Men First Class. hamboilah aku cuti2 ni. exam papers belom siap menanda lagi ni.

p/s (ii) : ngantuk lah. sesuai tido tak time2 ni. haish!

p/s (iii) : malam ni gerek kerja sampai malam. so, i decided to stay home je. nak siapkan kerja2 tertangguh.

p/s (iv) : actually, i miss all the three of you. but seems maybe you don't want me to join. hurt me a little but i'm sure you have your reason. i miss the days where you missed call just to here my voice and hang up. i miss the time where i said i want to buy the hotel and you gave a funny respond. i miss that. i miss all of them.

p/s (v) : HAPPY BIRTHDAY PUAN ZAKIAH. I LOVE YOU, MAK!



31052012 ~ 3.21pm
depan tv ~ rumah sewa gerek-Melaka

Tuesday, May 15, 2012

chronology of Rings

hai2 korang... aku tengah pening2 ni. kerja banyak. malas nak bergerak rasa. haha... sampai nak pergi ambil kain skirting alas meja kat stor hujung ni pun aku malas. tiba2 macam bau bubur kacang or bubur jagung. cedapnya cikna masak bubur jagung hari tu... tapi sebab kenyang sangat, aku makan sikit je. wuhuuu... last week heaven! MC beberapa hari so sambung lah bercuti 5 hari di JB. jalan2, makan2. seronok banget haku. tapi pening layan Alleya. haha...

okay2, sebab 2, 3 hari ni mood agak swinging. not in a bad way. okay jugaklah dah lepas2 ngamuk, terus cool mintak2 ampun kat gerek. terhenyak muka dia ke... ohoi... sorry suamiku, jangan hantar ku ke neraka. takmo... tak sanggup. huhu... dia sekarang di Kelantan. esok atau hari ni kot balik. aku prefer esok lah sebab bagi dia rehat dulu baru drive balik Melaka. then nanti nak datang kat aku pulak. amboi, rindu sangat nampaknya ye? hehe...

suami saya ni, the best man for me! i'm not saying he's the best man in whole wide world. masing2 akan ada best man masing2 kan? best man aku, tak mungkinlah jadi best man kalian. amboi, nak berebut ke? hehe... he's everything i'm searching for. even i don't realise at first. i cherish every moment he's with me. content. yes, that is what i'm feeling. content.

30 Oktober 2010 - hari keluarga gerek datang merisik.



18 Disember 2010 - hari kami mengikat tali pertunangan.


21 Oktober 2011 - hari kami sah bergelar suami dan isteri.



big steps. we are adults now. tapi jiwa muda ya. hehe... i love you dear husband. thank you for being the best you can for me. i'm trying hard to be the best for you too. as long as you with me, i don't have problems. thank you for being the one for me. arghh! tak sangka aku dah kahwin lebih 6 bulan. haha... aku isteri orang sudaaaa....




p/s (i) : okay, invigilation. cepat taip!!!

p/s (ii) : bladder aku ni rasa tak sihat lagi lah... ohoiii... huhu...

p/s (iii) : nampak kak edi makan paru sedapnyaaaaa!






15052012 ~12.13pm
meja guru ~ bilik guru-KVK

Sunday, May 6, 2012

ARMY ~ Amir Ridhwan Mohd Yazed

hai2 korang... currently doing nothing. selsema makin teruk. tekak getting better. kepala sakit sikit. letak kain atas kepala. huhu... cepatlah baik demam... huhu... tak boleh demam Teacher Eli! TAK BOLEH!. daulat aku rasa ni. hari tu aku marah2 kelas aku sebab lembik sangat. sakit kepala sikit dah beratur nak ke klinik. haish, menyampah lelaki lembik2 macam ni. okay, budak kelas aku 30 orang semua lelaki. tahun ni aku mengajar 4 kelas; 5ABM : 29 lelaki, 5 EE 2 : 22 lelaki + 2 perempuan, 1 TAU 2 : 33 lelaki, 1 TKM : 30 lelaki. ramai tak anak jantan haku? tapi semua lembik2. tiap2 hari ada je nak ke klinik. menyampah!

okay2, entri kali ni aku nak cerita pasal kerinduan aku. wuhuuu... its been a while kan talking bout my lil bro? aku taknak selalu cerita2. kang aku sedih. huhu... balik weekend haritu asyik sentap je. mula2 pasal mak pergi pasar besar. dia nak beli udang nampak fresh2. but at the end tak jadi. dia kata, "nanti mak makan, mak teringat boy. so mak tak beli lah. wuhuuu... sedih aku dengar. then pasal cikna balik pagi tadi. Alleya ngendap2 kat tingkap. nampak cikna sampai. dia excited panggil bapak aku. "Atok! Cikbey!" jari tunjuk2 cikna. bapak aku sure sentap jugak tu...


hope you are doing well there, Amir. seriously, rindu nak moreh dengan you. rindu nak moreh mcD. rindu lah segala2. rindu nak kacau you tidur. rindu nak cubit bontot you. rindu nak dengar lawak bangang you. until now, azuan still tak pandai. tapi ada sekali dia buat lawak ala2 you. huhu... rindu you lah. bila you nak balik? hmmm... belajar elok2 kat sana. dah jauh2 tu... usaha lebih2 tau! solat jangan lupa. iman kena kuat.

i love you much. yelah, mana nak express sayang2 you ni face to face kan... i'm sorry can't afford yet to but the shoes. i'll try my best ya. taknak you berdarah2 lagi. huhu...




p/s (i) : ohoi... mata ni, cepat baik. panas badan datang dan pergi. ohoi...

p/s (ii) : UPU keluar esok. aish, risau aku dengan budak kecik sorang ni. moga2 dia dapat...

p/s (iii) : esok perlu bertenaga. hari terakhir sebelum mid-year examination.

p/s (iv) : dek kerana demam... tak dapat round pesta konvo. uhuk2...





06052012 ~ 10.16pm
atas katil ~ bilik aku-kediaman warden KVK

Wednesday, May 2, 2012

Wedding Idzham dan Amalina :D

hai2 korang... semalam hari buruh apa korang buat? aku biasalah balik JB. husband demam pulak. lagi satu... petang tu jalan2 JPO dan Jusco Permas. ohoi... agak letih. balik2 shida buat kek lagi. kesian budak tu... tapi alhamdulillah, bisnes beliau semakin maju. hari ni ada satu tempahan je untuk disiapkan dan kami plan nak ke pontian. huhu... jalan2 lagi. mak aku dah bising. aku terlampau aktif. adoyai... nanti eh mak. sabaaarrr... belum masanya lagi. hehe...

okay2, entri kali ni nak cerita pasal wedding Am dan Amalina. comel je mereka. sangat secocok. Amalina nampak sangat manja. ohoi... bestnya wedding. jelessss... bukan jeles apa, just seronok teringatkan wedding aku dan gerek tahun lepas. sangat enjoy walau penat. oh, lupa nak bagitau, majlis pernikahan mereka berlangsung di Terengganu pada Jumaat, 27April2012. kami bergerak dari JB pagi2 tu... majlis persandingan keesokan harinya... inilah dia pengantinnya. royal yellow. cantikkk!!


gambar masa majlis pernikahan aku takde sebab hp tertinggal kat hotel. semua dalam hp gerek. i love everything about their wedding. baju nikah pun aku suka. pelamin nikah? inilah dia... hehe... ketika ni sedang tunggu pengantin bersiap untuk ke dewan.


okay, gerek2 tanpa Ale. dengar kata Ale sedih2 di Kemboja sana. huhu... apakan daya, best friend kahwin tapi tak dapat hadirkan diri. sure lah sedih kan? tapi gerek2 yang tinggal di sini? haha... diorang enjoy gembira2 ada lah! haha...



love this picture so much! aku dan gerek dijemput makan beradab dengan pengantin. haha... best! makanan best. and aku enjoy the meal sampai lupa nak stop. haha... tidak senonoh.


last but not least... picture kasih sayang antara gerek2. haha... eh lupa nak letak gambar abang long beraksi. sila menjamu mata. cheerio!





dengan ini, saya Nurul Eliyana Mohd Yazed dan suami, Mohd Azuan Ngadimi ingin mengucapkan secara rasminya... Selamat Pengantin Baru. Moga dimurahkan rezeki dan dikurniakan zuriat yang ramai dan soleh solehah. hehe... thank you for the sponsoring. thank you for the invitation. we enjoy travelling with you guys. happy je. hehe... nanti gather2 with Ale. rasanya... dia nak open table tu untuk Am. kikiki...




p/s (i) : kelas pukul 11.20am sampai 1.00pm kejap lagi...

p/s (ii) : lunch with my husband! yeay!

p/s (iii) : petang ni berjalan2 ke Pontian. weee... lepas ni takleh jalan jauh2 sangat dah. mak dah bising.

p/s (iv) : jawapan egtukar 19mei2012 ye kawan2. semoga berjaya.





02052012 ~ 10.13am
meja aku ~ bilik guru-KVK

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com