we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, September 29, 2009

mastura hasim... =)

dalam entri kali ni... aku nak cerita pasal member baik aku sorang ni. yang aku kenal sepanjang aku di utm, sampailah dia grad dan hingga kini... MASTURA BT HASIM.

dia ni roomate aku masa first year masa aku still science komp. kitorang roomate 1 sem je. tapi rapat sampailah sekarang. dulu duduk dengan dia takde masalah. selesa tapi biasalah bila dah tinggal sekali mestilah ada je rasa tak kena tapi semua tu boleh di overcome dengan baik sekali. hehe...

raya kali ni, dia raya dengan kitorang. ini sudah kali kedua dia beraya dengan kitorang. budak ni orang sarawak. so, kenalah berjimat cermat. tak dapat balik sarawak selalu. so, rayalah di semenanjung. best gile aku rasa. ada peneman nak ke hulu hilir. kalau tak, aku sorang je perempuan kan. he...

inilah dia mastura; kawan baikku. i love u so much...


dan ini pulak gambar kami sebelum pergi meronggeng tengok wayang. cerita UP. cute sangat cerita tu. baju kami sama. mak beli. he... comel dop?








p/s : aku actually ada kelas pukul 11 ni. nak buat kerja sikit tapi hampeh. pemalasnya yanna ni. adeii... tolong....







29092009 ~ 10.00am
bilik aku ~ g17-217

Sunday, September 27, 2009

buah hati saya~~

hari ni raya ke berapa entah... tapi, abang jan belum balik dari penang. wawawa... rindu bangat pada diena ni. sebulan lebih tak jumpa. tapi takpelah... uncle man tak sehat, so, mesti abang jan nak duduk penang lama sikit. semoga uncle man cepat sembuh. ni yang tiba2 semangat nak pergi penang ni....


semalam and kelmarin aku tido rumah cikna. dia suruh transfer gambar2 raya kat kelantan. sekali aku nampak gambar2 buah hati saya. rindunya... ni gambar ni gambar lama tapi aku baru tengok semalam. gambar buah hati saya dan daddy saya...


manja betul diena ni. ni maybe masa aqiel umur 4 bulan ni. kecik lagi budak ni. sekarang... hui, semangat. he... alahai... windunya... hari raya hari tu call diorang. suara diena macam nak nangis je bercakap dengan aku. rindu akulah tu. hoho... saja nak koya2. dia sedih tak dapat jumpa aku lah tu. he....




p/s : dah ada di utm. boringnya... kenyangnya makan nasi goreng cikna masak ni. alhamdulillah...




27092009 ~ 7.12pm
bilik aku ~ g17-217

Saturday, September 26, 2009

congratulation hussna... =)

hari ini berlangsung majlis perkahwinan kawan saya... NURUL HUSSNA BTE ABD RAHMAN... fyi, inilah kawan pertama aku yang kahwin. excited sampai berdebar masa on the way tu. hehe... dalam pikiran, kawan aku ramai tak? diorang still kenal aku tak? mak hussna still kenal aku tak? adeh... macam2 aku pikir. he...

kitorang just kawan2 sekolah rendah je. so yang datang adalah beberapa kerat je... 6 orang je yang datang. inilah kami... tapi seronok sangat... mengimbau kenangan lalu. ketua kelas, ketua pengawas, ketua pustakawan. hehe... kelakar2.


inilah dia kawan aku yang aku kenal since tadika and sekelas dari darjah 1 sampai 6. terpisah after tu lepas masing2 bawak diri melanjutkan pelajaran. PUAN NURUL HUSSNA BTE ABD RAHMAN bersama suami. sori yek... tak ingat nama. tapi rasa2nya... ENCIK MOHD RAZI BIN MARIKIN. tahniah untuk anda berdua.


ini pulak gambar kami bersama pengantin... punyalah kecoh time nak naik pentas ni. hehe...


dan ini, gambar special... huhu...



selamat pengantin baru untuk kawanku... semoga kalian menghadapi cabaran suka duka alam perkahwinan bersama2. tahniah2... nak kahwin jugak!! huhu...





p/s : esok dah balik utm... banyaknya assignments. potong stim bercuti raya. huhu...






26092009 ~ 7.50pm
rumah cikna ~ ruang tamu

Tuesday, September 22, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI~~

akhirnya... setelah tiga hari menyambut hari raya, baru hari ni aku membuka laptop untuk mengupdate blog dan sebagainya... hehe... banyak benda kena buat, padahal takde pape pun. berehat2. beraya pun biasa2 je. takde yang istimewa sangat kali ni...

seperti biasa, pagi2 raya tolong mak masak. tahun ni tolong lebih sikit dari sebelumnya sebab cikna takde. hehe... mak masak simple je. tapi kitorang makan sangat banyak. mak masak nasi lemak. hehe... kalau masak benda2 leceh ni family aku bukan minat sangat pun. jadi mak aku ambil keputusan masak benda yang simple je. yang penting, favourite semua.


sebelum pergi beraya, kami bergambar2 satu keluarga dahulu... inilah antaranya...


ni gambar family aku. tema tahun ni actually oren. sekali mak aku beli tone2 kaler lah konon. last2 kaler dia and ayah aku macam coklat. apalah... huhu...



ni gambar tak formal. ada banyak lagi actually. aku pilih2 jelah. takkan nak letak semua kot. he...


ni gambar adik beradik + mastura. budak ni raya dengan kitorang tahun ni. he... ada jugak peneman.


ni gambar guna self timer. punyalah yeye adjust2 kedudukan. sekali tak reti nak guna self timer. hehe... kelakar sungguh. setelah digodeh2, dapat juga akhirnya... dan bawah ni gambar daring yanna and mastura. he...

p/s : esok mak ayah dah start kerja. nak pergi jalan2 dengan mas. nak kena bangun awal ni. masak untuk boy makan then baru keluar. nak pegi tengok wayang... he...

22092009 ~ 9.16pm
rumah aku ~ bilik aku

Friday, September 18, 2009

hari2 terakhir puasa~~

nak start dari mane ek? dah beberapa hari aku tak update blog. biasalah, bila dah sampai rumah. macam2 kena buat. so, i start with tuesday, 15092009...


date : 15092009
day : tuesday
agenda : 1) berbuka beramai2 bersama TESLove
2) supper bersama 4JOM

petang tu dikira hari terakhir most TESL berbuka puasa di UTM. jadi kami membuat keputusan untuk berbuka puasa beramai2. cedap gile. bila kak wiwi yang handle, memang puas hati lah. makanan cedap, banyak. aku bersama piza, ishu dan cikyah berusaha menghabiskan makanan. tak pandang kiri kanan dah (ini mewakili aku sahaja... kikiki) aku takde amik gambar2. kalau nak tengok, boleh ke page amy shazren yek. dia upload banyak gambar.

okay, malam pulak. aku tak pergi terawih. serius mengantuk coz hari itu kelas aku dari pukul 8am sampai 4.30pm. aku tak balik bilik pun. so badan rasa amat tidak selesa. huhu... kemudian malam tu baru nak terlelap, beberapa makhluk tuhan paling seksi mengacau aku tido. aiseh... huhu... akhirnya, melayan jugak ke k11. kononnya nak minum2 je. last2 nampak karom. huhu.. aku pulak excited main terlebih asik melanting2. kikiki... sori teo, kita kalah sebab aku.

























participants : anne, amy, yana teo, yanna

_____________________________________________________________

date : 17092009
day : khamis
agenda : berbuka bersama gerek

huhu... excited beb. excited nak berbuka chicken chop kat jalan dhobi. punyalah semangat. siap pakai baju baru. hehe... last2, sampai2, full booked. aiseh... macam mane ni... keciwa saya. gerek apatah lagi... round punya round, nak pergi makan mane ni... akhirnya buat keputusan, ke CS. perjanjian awal, STONE GRILL. yummy... makan sampai lidah melecur ke hari ini.













menu kami, yanna : chicken tomyam soup noodle. gerek : marinated chicken chop with fried rice.


dan malam tu... aku ajak ayah aku abc bomba. kikiki... and ada lagi satu tujuan. nak fish and chips. cedapnya....







p/s : tadi main mercun dengan ayah, boy and mas. sakot gile... boy main bunga api sampai luka kaki kena bara api. baru bunga api tu. biarlah dia tak main mercun. merbahaya. he...


19092009 ~ 12.41am
rumah aku ~ ruang tamu - depan tv

Tuesday, September 15, 2009

berbuka di TUNGKU IMPIAN!

huhu.. lately ni entri pasal makan je. yelah, tinggal beberapa hari je lagi nak puasa. so, aku and kawan2 aku memulakan plan untuk berbuka beramai2 di luar. huhu... kali ni, di tungku impian pulak iaitu pada hari semalam (isnin, 14092009).



menu kami :


yanna : nasi goreng kampung + sotong tepung + teh o ais limau


amy : nasi goreng paprik + sotong goreng tepung + oren juice


hem : nasi goreng kampung + telur mata + sotong goreng tepung + milo blended


mena : nasi putih + tomyam seafood + telur dadar + air nangka


saf : bihun pattaya + air tembikai



punyalah panjang aku taip msg menu kitorang sebab time booking tu terus kena bagi menu. huhu... dah lama tak guna nokia, terkial2 aku tiap msg. hehe...


inilah gambar2 klasik kami :




ni hem sebagai cameraman tangkap gambar kami berempat :





syok sangat makan dengan budak2 ni. kelakar sampai nak tersembur rasa. hehe... asik gelak je. and asik berbual je. sangat best. cayalah GHP + SAFNA (safura+mena)





p/s : esok semua dah ansur2 balik rumah. aku pun nak balik rumah jugak. adik aku dah ada kat rumah. syoknya... esok berbuka di hotel selesa. eh, confirm tak ek? he...






15092009 ~ 8.18pm
bilik aku ~ g17-217

Monday, September 14, 2009

berbuka di VIVO!!

yeay! sedap gile berbuka pada hari itu (sabtu, 12092009). aku plan nk gerak dari utm after asar. tapi budak2 ni semangat sangat. pukul 3 setengah dah gerak dah. semangat gile kan? kikiki... asar pun kat sana. ops, lupa cakap. kami berbuka di jusco tebrau. jauh gilak kami pergi berbuka kan?


jalan2... shopping2... tapi sebelum apa2 terjadi, kami pergi book tempat dahulu di VIVO. yummy... kami nak makan cheese baked rice. aku memang suka cheese. lagi banyak lagi aku suka. si amy ni, tak berapa minat tapi dia semangat nak makan jugak. huhu...

ini muka2 tak sabar nak order. padahal dah order awal2. huhu...














tengok aku, sopan je... hehe... ha, marahlah tu. ni blog aku yek. nak ngutuk kat blog sendiri yek. kikiki...
inilah makanan kami... amy and yanna : chicken and mushroom, hem : oriental.
ini kami bersama air. sedap nampak kan? huhu... aku punya coke je. tapi nasib baik order coke sebab makanan kami sangat memuakkan. huhu... yanna : coke, hem : choc brownies mushmallow, amy : iced choc. yummy...


ini muka2 gelojoh... nampak tak ketidaksenonohan mereka ini? hehe...














nampaknya, aku lagi tak senonoh. terjelir2 lidah. cedap woo... kecur ni. nampak cheese tu macam getah? cedap............



kemudian, apa menu kami? aiskrim!! nama dia devil ice-cream. best gile macam setan. kakaka... ada brownies kat dasar dia. sangat best. tapi disebabkan perut kenyang gile, terpaksalah makan sikit2. hehe....














aku dengan 2 sudu tak sabar menghabiskan aiskrim yang sedang menggoda tekak ni. huh!




selesai makan, kitorang kejar2 nak maghrib. gile penuh masjid. macam best pulak rebut. ramai umat Islam yang MANTAP! cayalah!!


ehem2... lupa nak cakap, aku dah beli tiket nak tengok orphan. gerek sampai 8 setengah. wayang pukul 8.45pm. syok2... seram jugak bunuh2 orphan ni. serun tengok. and tak sangka cerita dia lama. aku sampai utm 11 lebih. huhu... tak sempat sahur dengan gerek. hm...




p/s : esok gerek interviu SPA. aku pulak yang nervous. hmm....





14092009 ~ 10.39pm
bilik aku ~ g17-217

Sunday, September 13, 2009

1 MALAYSIA~

korang ada tengok iklan kt tv tak yang ada birthday party. family india buat birthday party untuk anak perempuan dia. sekali tiba2 anak dia pengsan. pergi hospital, doktor kata perlukan banyak darah AB-. eh, AB- atau B- ek? kakaka... lupa, aku jarang tengok tv.

then kawan2 dia yang cina, melayu guna hp, komputer, suratkhabar untuk sebarkan berita tu; budak kecik perlukan darah jenis (seperti di atas). takut salah sebut lagi. lepas tu, ramai lah yang datang menderma. pelbagai kaum, pelbagai umur...

tapi pelik pulak, ada budak sekolah. bukan syarat menderma 18 tahun ke atas ke? budak sekolah mane boleh menderma. hmm... budak form 6 kot. ha, boleh jadi jugak...

ha, actually, aku nak cerita pasal aku pergi derma darah. kikiki... its been 2 years aku tak derma darah. ni pun tak merancang actually. nak pergi tengok wayang sebenarnya. sementara tunggu showtime, jalan2 kat jusco tebrau tu. sekali ada tempat derma darah. aku tak pikir panjang...


yanna : memakai baju spider (mak aku beli k) dan kasut pink (mak aku beli jugak) huhu... mencapub.

apa koherennya dengan 1 malaysia? sebab iklan tu ada sebut quotation, "saya tak nampak perbezaan. yang saya nampak, hanyalah persamaan.... 1 malaysia" kononnya orang2 pelbagai kaum dan jenis tu pun boleh membantu lah. kita kan SATU MALAYSIA.






p/s (i) : gerek ke jerantut kejap lagi... hmm... malaslah nak argue.

p/s (ii) : hari ni aku balik rumah. buka kat rumah. esok satu hari lah aku tak pergi kelas. sori misai... tinggal ko lagi pulak hari ni. sori...





13092009 ~ 9.27am
bilik aku ~ g17-217

Saturday, September 12, 2009

hari bergambar seTESL... lalala~~

hari rabu lepas (09092009) kami budak2 TESL 4th year ada sesi bergambar. (aku actually tak tahu untuk apa)... so, di sebabkan kami ada 1 kelas je hari itu iaitu kelas UHB yang mengikut pilihan masing, sesi bergambar adalah selepas kelas itu.

kitorang dalam kelas reading ada 5 orang TESL sahaja. punyalah excited nk bergambar. semua berpakaian cantik2. bermacam2 kaler. dayah kata, "TESL, tomorrow dress to kill okay". nasib baik aku tak cari baju yang ada pistol ke, senapang ke... kuikuikui...

antara gambar2 sebelum sesi fotografi...

ni gambar most malays in our class. si pei ni tu memang suka mencapub dalam posing kitorang. and gaya dia macam tu lah... huhu... aku rasa aku amat gelap memakai tudung biru.

gambar ni bukan menunjukkan aku rendah yek. gambar ni aku rendahkan badan sebab si amisai kat belakang tu kang tak nampak pulak. huhu...

gambar ni actually sepatutnya piza takde coz dia tengah bergambar dengan kak wiwi. sekali dia habis bergambar dengan kak wi, dia berlari mencapub kat kitorang. dengan gaya yang daring pulak tu. huhu.. aku terpaksa menjengketkan kaki di sini kerana ramai orang berkepit. he...














ini gambar aku and amy dengan payung. ada banyak lagi accesories lain untuk digunakan time gambar tak formal. huhu... panas terik ketika ini. tu yang aku pilih payung. huhu...




p/s (i) : gerek ke jerantut esok... hm... nasib baik satu hari je. sebab selasa gerek ada interviu SPA. doakan gerek saya ya kawan2.

p/s (ii) : GHP going to tebrau city this evening. berbuka bersama GHP. sian amy semalam buka sorang. he...






12092009 ~ 2.47pm
bilik aku ~ g17-217

Friday, September 11, 2009

happy birthday to Mohd Azuan

hari ini (11092009) adalah hari kelahiran gerek saya yg ke 23. akhirnya... penantianku berakhir. gerekku udah 23. hehe...

pesanan2 :

dah makin besar. kena makin matang. kena pandai jaga awek. kena pandai simpan duit. kena pandai beri komitmen. kena pandai bg nafkah kat awek. kena cepat2 lakukan tanggungjawab. auuw... malu pulak. huhu...

dy, sempena hari yang i suka ni (eventhough u tak berapa nak suka birthday), i nak ucapkan selamat ulangtahun. moga panjang umur dan di murahkan rezeki. moga u cepat2 sikitlah, lama i tunggu ni. huhu...


perancangan b'day gerek :

takde perancangan actually untuk surprisekan gerek. nak suruh farhan plan, ceh, semuanya busy, tak boleh nak contribute dalam misi memeranjatkan gerek. so, aku pun tak plan apa2. amy pulak dari siang dok tanya2... aku blurrrr....

last2 hampir 12am 11092009, kami come out dengan plan untuk pergi memeranjatkan gerek di rumah. tapi bukan sambut di rumah lah. just bawak dia keluar. aku cakaplah aku pergi sahur dengan amy. bebel dalam msg itu ini until sampai depan rumah dia. aku pn call...

"yang, tengah buat apa?"

"baru baring2 nak tido... i tengah taip msg nak balas u ni"

"yang, pergi siap g... i kat luar rumah u ni"

"ah, yeye je u ni" (gerek laughing)

(yanna laughing) "eh, tak caye pulak dia... tengok depan rumah ni"



huhu... akhirnya, misi memeranjatkan berjaya. millions of thanx and credits to amy and hasrul (kikiki... biar pakcik meremang bulu roma baca). without u guys, i tak boleh memeranjatkan gerek i. thank you so much.









p/s : hari ni buka dengan family gerek. mak dia nak masak2 katanya... huhu... boleh tengok nur kasih jugak. tiba2 nak abc bomba. hmm....









11092009 ~ 1.29pm
bilik aku ~ g17-217

Tuesday, September 8, 2009

mode : benci

sekarang ni... aku... ai... aku sangat teruk. sangat2 teruk. ai... susah nak cakap. yang penting... aku telah lakukan satu benda yang teruk. tapi... kenapa aku still rasa kurang rasa bersalah? even aku tau aku salah? arrghhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i hate this week. aku benci ke? kenapa? ai... i'm confuse. i'm stressed...

this sem, aku stress lain macam. aku stress yang terus hilang mood. aku nak balik rumah. aku nak jumpa adik aku. aku nak jumpa diena. aku nak tidur atas katil kat rumah. aku taknak dok UTM lagi dah.................. betul ke? kenapa?

aish.... kepala aku serabut. kenapa aku macam ni? keadaan mengawal aku. sepatutnya aku yang mengawal keadaan. tapi sekarang........................ aku hilang arah tuju. aku hilang fokus. kenapa?




p/s (i) : sy bukan sengaja. sy tak dapat mengawal perasaan. u know me better. is it?

p/s (ii) : ayah is on the way. sori yah, susahkan ayah pulak... nak balik rumah...



09092009 ~ 3.24pm
bilik aku ~ g17-217

Sunday, September 6, 2009

karok time~~~

tarikh : 6sept2009
hari : ahad
waktu : 12.00am
participant : yanna, yana teo, amy


iya, anda tidak salah baca. aku pergi karok. ini gara2 amy yang agaknya sedang ketensionan. dia menjerit mau ke karok. setelah 3 jom, kami pun bergerak menuju ke Umall. hui... penuh... ramai laki. aku takut. tapi gagahkan muka. huhu...

fyi : ini kali ke3 aku masuk pusat karaoke. harap berbangga yek.


ini gambar aku dan amy. muka penuh perasaan melayan. lagu apa ek time ni? lupa... tapi memang tak puas lah nyanyi. he... macam nak masuk sekali lagi. nak nyanyi lagi. huhu...


amy dan yana teo. time ni mesti lagu english. bila yana teo menyanyi mesti lagu2 yang dia tahu lah. terutamanya english. hehe...




p/s (i) : amy pilih lagu dangdut yang pompuan tu sangatlah seksi. aku naik malu. huhu... tapi lagu tu ada version laki. actually amy nak nyanyi yang version lelaki. terpilih yang pompuan menari2 yang amat kami malu. huhu...

p/s (ii) : gerek marah aku keluar. he... sape suruh buat i marah?




06092009 ~ 9.21 pm
bilik aku ~ g17-217

Friday, September 4, 2009

kamu yang ku rindu =)

dah sminggu adik aku pulang ke asrama dia. tiba kembali hujung minggu. hmm... nak balik ke taknak? selalunya balik, adik aku ada kat rumah. buat lawak sengal dia. tapi balik kali ni macam lain... adik aku takde kat rumah. yang ada mak and ayah je... sunyinya...


terasa macam taknak balik minggu ni... tapi ayah dah call semalam. suara macam suruh balik je. hmm... balik jelah. satu malam. berbuka jumaat and sabtu kat rumah. tak boleh nak balik lama2. discourse analysis hantar isnin. kang ada yang tak tido malam lagi kang. huhu... nasib baik PSM setakat ni okay. alhamdulillah...


inilah wajah 2 manusia yang ku rindu... sori boy muka terkerat sikit. asalkan nampak diena. hehe... inilah muka diena yang manja betul dengan bey dia. fyi : diena panggil adik aku, bey.








p/s : nak beli kasut raya lah... huhu... nak belikan mas sekali tp takde duit. ish2... takpe, ada rezeki, adalah...





04092009 ~ 6.20am
bilik aku ~ g17-217

Thursday, September 3, 2009

kenapa dengan hari ini dan semalam? hmmm...

aku stress tapi bak kata gerek... "jangan tension je tapi tak buat apa2". tapi... tu jugaklah yang aku buat. aku tak buat apa2... hmm...

aku stress psm. minggu ni kena hantar material adaptation. hmm... rasanya dah siap. compile dengan amy punya. so, one is done. minggu depan kena hantar discourse analysis pulak. hmm... weekend ni nak transcribe then proceed. harap2 lah Dr. Aireen tak potong markah banyak sebab hantar lambat... tapi yang aku stress ni... PSM...

dah dua minggu aku tak jumpa Dr. Faizah. minggu ni niat nak jumpa. tapi belum sempat aku msg dia nak buat appointment, dia dah msg aku suruh datang jumpa. hmm... seram... takut... rasa teruk sangat sampai lecturer msg suruh datang jumpa. tapi... benda yang aku nak tunjuk kat dia, tak banyak mana pun... "jangan tension je tapi tak buat apa2"... ai... macamana ni...

sem ni... aku sangat pemalas. aiseh... buat kerja tangguh2. hmm... azam aku hari ini (3sept2009 @ 13ramadhan). aku taknak buat kerja tangguh2 lagi. nak buat kerja cepat2. huh!! bersemangat ni... tapi ngantuk pulak. hmm... yanna yang pemalas...




p/s : hp aku 013 rosak. so, siapa2 nak contact aku, msg di 019. hmm... duit lagi... hmm...





03092009 ~ 6.33am
bilik aku ~ g17-217

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com