we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Wednesday, March 31, 2010

what done is done!

akhirnya... dari semalam (30mac2010), terasa segala beban sudah terlepas di dada. hari tu, aku ada cakap kat gerek, macam ada something yang kurang dalam submission assignments sebab aku tak rasa kepuasan macam sem2 lepas. fyi : jumaat lepas, assignments submitted except 1 but aku still tak rasa lega. thats why keluar statement di atas tu. even dah hantar psm pun aku tak rasa lega and puas. tapi since yesterday, baru aku tau apa yang kurang... VIVA!


semalam, jam 10am, di lab E. jadual viva aku. orang ketiga di lab tersebut. tapi kerana masalah2 tertentu, orang pertama tidak dapat present. jadi, aku adalah orang kedua. masuk lambat sikit kerana orang sebelum lambat selesai dan ada sedikit masalah teknikal. at first takde lah cuak sangat. then bila nampak examiner pertama aku, Puan Hafilah, terus cuak. hoho...

akhirnya, selesai sudah beban. terima kasih kepada kedua-dua examiners aku; Puan Hafilah dan Puan Marzilah. dan juga 2 orang supporters aku; lala dan los. terima kasih kerana datang. sori lalink i tak pergi presentation u. i neves sangat time tu. slack pulak kamera i habis bateri, nak jugak tengok presentation sendiri. huhu...

okay kawan2 sekalian, inilah dia 5 copies draft psm yang sudah siap di bind. patutnya 4 aje tapi aku buat extra satu untuk simpanan sendiri dan refer time presentation. tak sabar nak tengok yang hardbound punya pulak. tak sabar nak habis belaja. ooo hoooiii.......


dan inilah dia muka orang yang happy dah selesai presentation. dan cameragirl nya pulak sedang kembang kempis cuak nak present. tahniah kepada kita2 semua ye. kerana did a good job. tapi sempoi betul tengok piza present dengan parking tangan kat kerusi lab tu. and syok tengok kak wi present asyik slip tongue plus gelak2 lagi. mentang2 Puan K sempoi je. hehe....






p/s (i) : dah selesai viva ni macam dah boleh grad. langsung tak pikir kan exam isnin ni. hehe...

p/s (ii) : you should have just come. i won't chase you away, you know.... =(






31032010 ~ 8.47am
bilik kak wiwi ~ ma1-209

Thursday, March 25, 2010

update final semester... yippie!

hari ni hari khamis (25march2010)... sekarang ni tengah kelas encik razak. kelas ganti. patutnya aku tengah tido kat bilik ni. tapi gara2 seorang teacher yang tak best ni, terpaksalah kami menghadirkan diri. nasib jugak aku belum present, kalau tak, aku pun macam piza. di bilik sekarang ni. mata bukak sebelah je. huhu...

update :

  1. psm submitted last monday. memang orang kata final sem banyak dugaan. i do agree. and hari isnin aritu, dugaan nak hantar psm. ai... letih!
  2. est web done! i did hot potatoes. suka... esok hantar report.
  3. computer science microteaching done! lesson plan pun submmitted! happy!
  4. yang belum siap : LTE and CALL. LTE lagi 2 minggu. CALL sabtu ni.

yanna boleh! sikit je lagi untuk merdeka!

to TESLove, 5 papers to go and we'll done in UTM. berusaha kawan2! we can do it!


minggu depan viva. slides tak tahu nak buat macam mane. hari tu yah remind aku about my psm and presentation. hmm... dari tak cuak, jadi cuak pulak. supervisor dia adalah examiner aku. aku tahu supervisor dia strict. ai... risau. hope everything would be okay. pray for me bloggers, friends.

no pic for this entry. sebab dalam pendrive takde pic yang boleh dimasukkan. eh, ada2... tunggu jap. ni dedikasi untuk seseorang yang saya sayang... lalala~ will gonna miss u.


untuk nor wiwi tercayang... jangan lupakan daku ya! jangan lupa janji kita. babagam!



p/s : less than a month, i will leave this place for good. TESLove, see you this september for our convocation! lets pray together!




25032010 ~ 9.55am
faculty of education ~ c14-420

Tuesday, March 23, 2010

lala yang busuk~

hai2... update kali ni amat berbeza sebab aku nak cerita pasal lala. sape lala? huhu... lala ni timbulnya dari mulut si lala ni la. dia nak sebut lalink tapi agaknya nak berebut cakap dengan orang agaknya. daripada lalink, jadilah lala. sampailah sekarang. si lala yang busuk... and kenapa pulak aku update pasal lala? sebabnya... aku bukak pic folders aku. gambar dia nauzubillah banyak. but my favourite :

lala and the chocolate factory. cita2 lala nak bukak kilang choc sebenarnya. sebab lately ni dia suka sebut perkataan chocolate. hoho~

ni... si lala berangan jadi ju yoo rin, my girl. broccoli tak cukup besar lah bebeh...


ni pulak, gambar ketika luahan perasaan di tepi longkang. sambil minum air kotak supervisor aku bagi sorang satu. huhu...


ni gambar paling best sebelum semua balik chinese new year.


los : artis2, jom lack tangkap gambar dengan artis.

artis : please2, no camera please!
p/s (i) : baju dalam gambar di atas adalah berbeza dengan gambar ju yoo rin di atas. dia ni memang anak nyamuk. baju belang aje...



okay, itu sahaja gambar untuk hari ini. kang blog aku berat. haha... lala, bila nak pergi tengok alice in wonderland. and miss swimming too!






p/s (ii) : nak pergi camp ke taknak? nak pergi ke taknak? gerek balik ke tak? nak pergi pesta konvo ke, pergi camp? aku di dalam dilema.






23032010 ~ 12.19pm
bilik aku ~ g17-217

Friday, March 19, 2010

kempen menderma darah anjuran SPS

sebenarnya kejadian ni dah lama berlaku... 11 mac 2010 kalau tak salah, hari khamis. tapi disebabkan kesibukan melampau dan takde kabel nak transfer gambar, jadi tertangguh sampai ke hari ini. bukan bermaksud hari ni tak busy tapi mata letih membaca buku, so update blog lah. rajin gile aku membaca kan. huhu... isnin submission PSM. berusaha!

okay, back to my story yek. hari rabu, aku dah plan dengan piza nak pergi derma darah pagi khamis tu. dia kata pagi2 pukul 9am tau sebab dia nak pergi jumpa supervisor pukul 10am. so, aku gagahkan diri bangun awal. pergi kelas pun tak pernah bangun macam tu. semangat gile siap pergi meranti nak breakfast. gile semangat. dan menuju lah kami ke fakulti. derma darah tu start pukul 9am. kitorang sampai dalam 9.30am. tak setting lagi. tapi semangat punya pasal, tungggguuuuuu tuuuu.... bak kata aku, pergi kelas pun tak semangat macam ni.


okay tuan2 dan puan2. inilah dia penderma pertama pada hari tersebut. muka excited tak boleh nak blah. hehe...


okay tuan2 dan puan2. couple pertama menderma darah hari tersebut. siap mintak tolong orang tangkapkan gambar. hoho...


tangan piza... darah dia hitam woo... nampak tak?


tangan aku... darah aku merah... lalala~ aku normal... hehe...




sekian sahaja kisah kami menderma darah. setitik darah anda mungkin dapat menyelamatkan satu nyawa. aku dan piza suka menderma darah. seronok! he... cuba dulu baru tahu...



p/s : aku pening sangat tatkala ini. tolonglah!! bestnya kalau jadi buta+bisu+pekak. (percakapan orang kurang stabil)





19032010 ~ 2.15pm
bilik aku ~ g17-217

Saturday, March 13, 2010

baju ~ae~

hai... hari sabtu, hari kedua BIG olahraga. hari ni dr.anizu yang handle seminar olahraga. sangat2 lah kelakar. dahlah duduk depan sekali sebelah isle, gelak tak hengat2 kan. huhu... tapi best lah dr.anizu. sangat suka pada dia.

pagi tadi janji dengan piza nak breakfast dulu before pergi BIG. yelah, nanti rehat pukul 10am tu nak makan mana kan? so makan lah siap2. then janji dengan kak jaja jugak nak pergi dengan dia. sekali masa tunggu kak jaja depan rumah dr.anizu, dia pun keluar rumah. nak pergi faculty jugak. dia pun ajak pergi sekali. hui... excited kami naik van kolej dipandu dr.anizu. dia cakap seminar olahraga hari ni memang dia handle but dia takkan conduct petang. gembira hati mendengarnya. hehe...

ops2... silap benda nak cerita. nak cerita pasal baju aku dengan gerek sebenarnya. he... baju ni di buat suka2 aje. aku tak suka couple shirt but teringin nak ada signature baju dengan gerek. so... kami beli baju sepasang yang kaler pun lain (ni couple shirt ke apa? huhu...) hantar ke kawan aku yang buat felt. mintak dia tolong buatkan baju macam couple shirt. aku punyalah design beria2 kan. sekali gerek tak suka. hampeh! okay fine, takpe... suruh dia pulak design. ceh, simple habes. i punya design lagi cun. huhu.... ni lah design dia. simple but nice.


akhirnya... terpateri di baju kami. biarlah lain kaler pun. kikiki... tulisan aku belah depan. but gerek punya belah belakang.


baju aku pulak. cantik kan? combination kaler pun cun. huhu... gerek punya tak naik sangat. hehe...




website blog felt yang buat baju aku ni : http://feltwishes.blogspot.com/




mode : psm. but asyik tido aje 2 hari ni. hari ni lagilah... habis BIG pukul 10.30am. gile syok. but borak2 dengan piza dengan saf, after zohor jugak aku tido balik. he... kenikmatan. macam mane lah nak pergi camp BIG ni. hoho...






p/s : i'm going to hospital. hmm... sedih...





13032010 ~ 8.06pm
bilik aku ~ g17-217

Thursday, March 11, 2010

happy birthday to me~

hari ni hari khamis, 11032010... telah 2 hari berlalu hari lahirnya aku 24 tahun lepas. alhamdulillah... sehat, montel, tak kurang apa lah secara kasarnya... jadi, alhamdulillah... tapi, ada sedikit masalah, komputer aku buat masalah. so tak dapat lah update dengan gambar2 dan sebagainya....

disini, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan2 yang ingat my DOB, yang mengucapkan selamat... terima kasih amat2 sangat.

tapi... emosi kurang stabil. ada kurang. kurang yang amat besar. hole in my chest. bukan hole dalam chest lagi. macam hole seluruh badan. lagilah yang ni tak terungkap dengan kata2. kadang2 rasa selfish. but i just want to be happy. paling kurang pun on my birthday lah kan... hmm... thanx to piza kerana menemani berbintangbucuk.

nothing much to say. but these few weeks memang gile mencabar. what you see is not what inside.

okay, berpatah balik kepada mood happy... terima kasih kepada gerek for the lovely card. thanx to amy for the nice frame and pic of us. special thanx to piza for the accompany and card. to amir, suka amat itu button. dak2 arasku... thanx for the makan2. thank you cikna for the new shoes. yang penting sekali... terima kasih semua. really appreciate it.

sori yek takde gambar2 sebab komputer hem ni. hehe...






p/s (i) : aku dah 24 tahun. dah dewasa rupanya aku ni... waaa.... (tak sangka kan)

p/s (ii) : tunggu birthday roy pulak. daku nak minum bintang2 tau. kamu nak SR, daku tak kisah... lalala~





11032010 ~ 7.17pm
bilik hem ~ g17-216

Friday, March 5, 2010

mode : gerek dah lama tak balik~

okay, seperti biasa entri kali ni pasal mengexpresskan perasaan rindu meletup2 pada gerek. since cuti CNY, dia tak balik jb lg. i mean, balik weekend yang leh ronggeng2 ngedate2. dia balik sekejap je hari tu sebab ada meeting kat nusajaya. rindu...


gerek saya ni. dia nak pergi kerja. nampak macam matured kan? adei... tapi takpelah, balik2 orang kata aku kakak gerek. bengang jugak kadang2. hampeh sungguh. adakah muka aku begitu tua? heh!


suka gerek dah kerja, takdelah dia pening2 pasal duit lagi. tapi kereta still maintain JJK. hehe... tapi dah kena advice suruh tukar kereta. he... tapi dia kata, nanti lah dulu. nak merasa duit dulu. (eh, yeke dia cakap macam ni? aku pandai2 buat dialog sedapkan hati kot... hehe...) tapi okay jugaklah dia tak perlu pikir duit kereta yang mahal2. sekarang ni makanlah segala makanan yang nak. hehe... tolong... nak Manhattan Fish Market. tolong.........


i windu sama ini nate bulat! hoho... okay2, cukup yanna. semua orang tahu ko sayang gerek. enough is enough... lalalala~ aku suka gambar ni sebab akhirnya, aku nampak kecik. hehe...







p/s : ayah pergi melaka dengan mak. aku tak ikut. kerja banyak. tapi.... virus M. cikna! come and fetch me. nak tengok biggest loser asia!





05032010 ~ 6.58pm
bilik aku ~ g17-217

Thursday, March 4, 2010

happy b'day Masturah!

okay, pada selasa lepas, jatuhnya birthday ex-roomate aku. masih ingat ex-roomate aku yang minat tomok tu? hehe... selasa lepas, genaplah usia dia 21 tahun. oh, bestnya sebut nombor itu. "umur saya 21 tahun" bestnya! he... kelakar jugak masa planning nak sambut birthday budak ni.


hari ahad tu, kawan dia ym aku. nak sambut birthday mas yang jatuhnya pada hari RABU, 3MAC. aku pun macam konpius. eh, birthday mas 2mac ke, 3mac? tapi dah kawan baik dia kata 3mac, aku ikut jelah. so orderlah cupcakes dari si pembuat cupcakesku; CIK MAZIAH. so janji dengan maziah nak amik isnin malam sebab nak sambut birthday nya selasa malam rabu tepat pukul 12am. sekali kawan dia call, "kak, birthday mas malam ni." aku time tu nak balik rumah. terpaksalah tangguhkan sambut selasa petang. he... so betul lah birthday mas SELASA, 2MAC. hehe...


di sini, ingin mengucapkan selamat hari jadi kepada ex-roomate saya. walaupun bilik anda berserak time saya datang, tapi nasib baik ada ruang untuk duduk dan makan. hehe... moga panjang umur dan dimurahkan rezeki. belajar rajin2, rajin2 pergi kelas, jangan asyik makan megi. hehe...


ini pulak cupcakes nya. comel kan? pink dia sangat cantik! dan kek dia sangat sedap!


ini pulak share aku. birthday girl dapat 4 biji. as usual. hehe... suka bunga2 tu. piza dah ngap. maap ye lalink, u makan rainbow. he...






p/s : kerja sangat banyak but tak tahu nak start yang mana satu dulu ni. adei lah... virus M! shoh2!!






04032010 ~ 12.30pm
bilik aku ~ g17-217

Monday, March 1, 2010

makcikku ~ Cikna

okay, update pada hari pertama mac ni, aku nak update pasal makcik kesayanganku. Cikna! hari khamis lepas, dia datang ambil aku di UTM. saja dah lama tak jumpa nak hangout lama2. then, nak makan mana ek... aku pun tiba2 teringat nak makan 'The Best Chicken Chop in Town'. menderulah kami ke bandar JB. suka betul scenery situ waktu malam. tapi, susah nak cari parking. pusing banyak kali jugak.















makanan kami, cikna : fried chicken chop with black pepper sauce. aku : kuew teow cantonese.

overall, still best. tapi servis dia kurang sikit kali ni. ada kakak ni layan kitorang, tegang je muka. tahulah busy. tapi takpelah. then, kitorang nak g Bazar JB. tapi entah kenapa malam tu, ramai gile orang, kereta pun banyak. so, cancel plan.

hari jumaat pulak, aku bangun lambat. konon2 malam tu buat kerja sampai lewat lah. gerek pergi berarak and dah balik pun, aku tak bangun tido lagi. haha... tak senonoh. yes, i am! cikna masak nasi lemak. wow! ada 3 sambal; udang, sotong, ikan bilis. ada ayam goreng, ikan bilis goreng and telur rebus separuh masak. hehe... favourite kitorang. telur rebus tu rebus tak sampai 100% keras lah. suka! makan ala garden style kat depan rumah cikna. best!



sayang makcik saya. makcik saya pandai masak. next time dia kata nak buat stimboat. bestnya... can't wait!






p/s : banyak gile kerja tapi asyik tumpu psm aje. assignments lain tak gerak2. adei... kalaulah final sem ni ada psm aje. kang syok! tak payah pergi kelas. buat fyp kat bilik je.







01032010 ~ 11.33am
bilik aku ~ g17-217

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com