we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, March 1, 2010

makcikku ~ Cikna

okay, update pada hari pertama mac ni, aku nak update pasal makcik kesayanganku. Cikna! hari khamis lepas, dia datang ambil aku di UTM. saja dah lama tak jumpa nak hangout lama2. then, nak makan mana ek... aku pun tiba2 teringat nak makan 'The Best Chicken Chop in Town'. menderulah kami ke bandar JB. suka betul scenery situ waktu malam. tapi, susah nak cari parking. pusing banyak kali jugak.















makanan kami, cikna : fried chicken chop with black pepper sauce. aku : kuew teow cantonese.

overall, still best. tapi servis dia kurang sikit kali ni. ada kakak ni layan kitorang, tegang je muka. tahulah busy. tapi takpelah. then, kitorang nak g Bazar JB. tapi entah kenapa malam tu, ramai gile orang, kereta pun banyak. so, cancel plan.

hari jumaat pulak, aku bangun lambat. konon2 malam tu buat kerja sampai lewat lah. gerek pergi berarak and dah balik pun, aku tak bangun tido lagi. haha... tak senonoh. yes, i am! cikna masak nasi lemak. wow! ada 3 sambal; udang, sotong, ikan bilis. ada ayam goreng, ikan bilis goreng and telur rebus separuh masak. hehe... favourite kitorang. telur rebus tu rebus tak sampai 100% keras lah. suka! makan ala garden style kat depan rumah cikna. best!



sayang makcik saya. makcik saya pandai masak. next time dia kata nak buat stimboat. bestnya... can't wait!






p/s : banyak gile kerja tapi asyik tumpu psm aje. assignments lain tak gerak2. adei... kalaulah final sem ni ada psm aje. kang syok! tak payah pergi kelas. buat fyp kat bilik je.







01032010 ~ 11.33am
bilik aku ~ g17-217

8 comments:

amyzainal said...

haha..aku pun suke kalau ada fyp je....ngeee... bila cikna nak wat steamboat tuh, aku org 1st nak p melangut depan pintu umah cikna..hahahah~

yanna yazed said...

haha... xtau leh wt bl. busy nauzubillah ni. bkn kta nk mkn rumah cikna, nk mkn besar kt UTM ni pn kna kntrol. haha... t'pksalah. sbr2, sikiiiitttt je masa lagi.

amyzainal said...

haha..siiiikkkkiiittt jeee lggg...leeehhh kkkaaawwwiiiinnnn~

yanna yazed said...

oi gatal. bg sng mak bapak dl. hoho...

hafizAH said...

yanna:jgn lpe..im d 2nd person that officially invited by cikna after gerek..auuuuu

yanna yazed said...

ceh, aku ingtlh. kang silap2 cikna wt stimbot ko sebok nk jmp ikram. heh! hoho~

wirda ahmad said...

yana..i rasa seronok baca your entry kali ni..mkn masak sendiri..huhu bole makan banyak..paling best baca nasi lemak ada 3 sambal...wah i suke..tapi bila la i bole makan nasi..huhuhu

yanna yazed said...

xpe2, u usaha kuat kwi! dtermination dh ok tu. bl lh i leh jd kuat smgt cm u kn. he... cikna msk cedap. tu yg mcm hilg akal g rumah dia. mau mkn aje. hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com