we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Wednesday, July 25, 2012

it has just been 5 months?

hai2 all... hari ni as usual, the whole day aku takde kelas. tapi nasib baik bulan puasa ni waktu dipendekkan jadi masa terasa begitu cepat. eh, hari ni rasa slow sikit. lambat sungguh pukul 1pm. aku nak balik kemas baju2. hari ni kita tuju ke Melaka. weee... berbuka berdua bersama suami. bestnya! nak berbuka apa eh?

okay2, entri ni... tajuk dia, baru 5 bulan ke? (aku translate ye) kikiki... ya, kira2 balik, baru 5 bulan adik aku fly. tapi awat rasa macam lama sangat eh? aisehmeeennnn... entahlah... its different when you know the person is here although you can't meet them. yelah, kalau ikutkan... aku jarang jumpa adik aku if dia kat malaysia pun. jumpa pun seminggu sekali. but knowing he's at home, put me at ease. tapi sekarang... tambah2 lagi bulan puasa ni. lagi menguatkan aku rindu kat adik aku. haish!


picture taken on 1st August 2011. bulan Ramadhan. and as usual, aku dengan Boy mesti pergi moreh McD kat setia tropika. usually McD lah... fast food lain macam tak berapa mengancam. so bila tahun ni takde geng moreh, rasa tak seronok. memang lah i dah ada suami, but suami and adik lainnnn.... hmmm...

how are you doing there, Amir? u lost 5 kilos? hmm... takpelah, adatlah kot staying abroad you have to cut here and there. i don't have ways to help you. but if u need anything, let me know. i'll try my best to get it for you. i have plan to go there. but it is just a plan. financially tight also. pray for miracle and i'll bring everyone there. haha... ambitious gile. apa2 pun, our prayer will always be with you. belajar betul2.





p/s (i) : gatal2 tengok2 gambar kat FB adik aku... dia main pokemon versi advance. haha... dulu dia main pokemon jugak. aku pun main game tu sekali. and i come across the word 'SNORLEX'. haha... kalau aku berlingkar atas katil ke apa... mesti adik aku sound, "Hei Snorlex!" haha... tak tahu apa tu snorlex? ala2 beruang kutub. kuasam kan?

p/s (ii) : kerja2 hampir siap ke? wah.... kerja aku banyak sangat! auw, auw! tapi nak rilex2 je... hati mestilah in tranquility. meditation.

p/s (iii) : seronok bertadarus dengan cikgu2 veteran. rasa dimanjakan. auw!

p/s (iv) : nak call mak and ayah lah kejap lagi. gaji dah masuk, time to pay bills! hehe...






25072012 ~ 12.18pm
meja aku ~ bilik guru-KVK

Monday, July 23, 2012

One Month To Go!

hai2 all... huiyo... berapa lama dah aku tak menaip ni? been busy, you know... bukan sengaja takmo, takmo tulis blog ni. i love my blog. kalau tak dapat tulis new entry pun, tiap2 hari aku akan view and baca balik entri2 lama. pathetic nya aku ni. haha... sendiri tulis, sendiri baca. kikiki... okay2, sebelum terlambat, SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK untuk semua umat Islam. hari ni hari ketiga puasa. cukup tak?? engko dah baligh, jangan lupa2 tersedut air pulak tengahari nanti wokay?

ha... tajuk entri aku. one month to go? apa maksud? ha... hari ni 23Julai2012. sebulan je lagi untuk capai 24Ogos2012. kenapa dengan tarikh tu? ohoiii... tarikh keramat tu. tarikh memeterai janji. huhu... tarikh aku dan gerek start bercinta. ewah! start bercinta 8 tahun lepas. hoho... kalau ada anak, darjah 2 dah. kikiki...

24Ogos2011 - break fast at StoneGrill Jusco Bukit Indah.


ada beza tak muka tahun lepas dan tahun ni? huhu... tema kami : biru. baju aku tu gerek beli masa dia pergi Bandung tahun lepas. i'm loving it! baju gerek pun sama... dia beli sendiri jugak. haha...




dear Azuan...

once, you were my boyfriend. once, you were my fiance. now, you are my husband. but eternity, you are my soulmate. moga Allah kuatkan jodoh kita, panjangkan jodoh kita sehingga akhir hayat. thank you for everything, sorry for something.

yours,
Eliyana <3




p/s (i) : Ramadhan kali ni semangat dia lain macam. hehe... kadang2 geli baca status orang lain, "Alhamdulillah, Ramadhan pertama bersama suami". aku geli dan nyampah tapi aku akui seronok ber'Ramadhan bersama suami.

p/s (ii) : p&p dipendekkan tapi kesian cikgu2 kolej vokay kluang. orang lain seronok2 balik 1pm, kitorang? balik pukul 4pm pun dah bersyukur rasa. hehe...

p/s (iii) : weee... budget macam banyak benda nak beli ni. budget servis kereta? bulan 9 lah. hehe... bulan 7 and 8 enjoy raya!

p/s (iv) : this saturday birthday my daddy. without Alleya mesti tak berapa seronok kan? but still will try to make it as happy i can :)





23072012 ~ 10.22am
meja aku ~ bilik guru-KVK

Wednesday, July 4, 2012

Nabil and Eleanor's Reception

hai2, busy sikit lah beberapa hari ni... aku terpikir, sampai bila hidup aku nak macam ni. travelling here and there... ewah, padahal kerja cikgu aje. tapi travelling? haha... yelah, PJJ dengan suami and parents. so every weekend mesti balik JB. and mesti bahagi dengan in laws. first night kat rumah in laws, second kat rumah aku. then ahad balik Kluang... we'll repeat this activity all over again every weekend. hmmm... penat tapi nak buat macam mana kan?

okay2, kali ni nak cerita pasal cousin aku punya wedding. happened last 2 weeks. tapi ni baru sempat nak tulis ngepek panjang2. huhu... yelah, busy woman kannnn... huhu... okay2, mula2 meh tengok gambar pengantin. abang sedara aku and his gorgeous wife. santek kannnn? gerek kata macam muka artis2. huhu... majlis diadakan di Duchess Place, Ampang.


abang sedara aku ni anak kedua daripada 4 beradik. so now, tinggal yang bongsu je belum lagi settle down but already has someone special. the groom's family. cikna mestilah kena ada dalam picture. eh silap ayat, cikna mestilah kena ada dalam semua pictures. hehe... orang kuat majlis kannn...

from left : cikna, mama (my auntie), tasnim (abg mie's daughter), abang mie (1st son), bride and groom, papa (my uncle), kak oya (yang bongsu), abang zarul and kak ilah (3rd child and her husband)

time ni dah nak balik. so cepat2 tangkap gambar with pengantin... maafkan mak saya, dia memang tak pandai tengok kamera. entah mana2 dia tengok. hehe... tema groom's family ialah peach. sweeeett je rasa! see i told you, cikna mesti nak kena ada dalam gambar. hehe...


pelamin diorang simple je. but the elegancy shows. abang sedara aku ni simple je orangnya. tapi he knows what best. tengok pelaminnya... simple but very nice. and sweet. kenapa tirai biru? not peach? sebaaaaab....... majlis ni gabung family bride and groom sekali. so bride's family warna baby blue. tambah sweeeeet!


the goodies. St. Dalfour assorted jam. huhu... cikna bagi aku 4 botol. aku terus simpan kat asrama. hehe... mak pun dapat 2 je. chocolate di sponsor by Duchess Place.


main entrance di mana cousins aku 2 orang bertugas memberi gifts. hehe... aku dah bersara. but atiqah still on the job because she's single. kikiki... nasib baik aku dah kahwin. mejanya tak ada guest book tapi ada story book ketika diorang bertunang. sweet sangat. and i like the initials combination. N & E. Nurul Eliyana. kikiki... nak juggaaaaak!


and of course, thank you to my husband kerana meluangkan masa bertemu dengan sanak saudara aku. kami sedondon! comel tak baju kami? kebetulan jumpa kemeja dia yang sedondon. huhu... i like! tudung aku? 2 pieces, cikna yang tempahkan. huhu... first time pakai tudung begini... bolehlaaaahhh nak janguk2.


and last but not least... gambar favourite aku... me and my auntie. di entrance nak masuk hall. kasihan cikna, mesti kepenatan... makcik saya serba boleh ye. sebagai wedding planner? she can do it all alone! except pelamin tu lah. huhu... but she will have the ideas. and it is a great one! trust me.


ucapan untuk Abang Bey, Selamat Pengantin Baru. semoga berkekalan hingga akhir hayat dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah dan mesti comel2 itu father mother diorang kannn... hehe... haven't got to know your wife. will do it once nanti kita gather. hehe... what should i call ke? Kak Ezu? okay2, saya akan mencuba. hehe...





p/s (i) : majlis belah lelaki akan diadakan 2minggu selepas raya puasa. hmm... there will be 2 events is it? adoi... kesian cikna. i'll try my best to help eh cikna.

p/s (ii) : Alleya Adini dah balik rumah... tiba2 rindu Helena yang sudah botak. haish! weekend ni dapat jumpa tak agak2?

p/s (iii) : perut ni kelaparan jeeee... nak kena makan dulu before maghrib ni. kang baca Yassin perut bunyi2 kang. huhu...

p/s (iv) : save betul minyak and mileage kereta aku. huhu... langsung tak bergerak. next servis 11000km pada 23ogos. current mileage is 7500km. macam mana ni... huhu...





04072012 ~ 4.01pm
meja aku ~ bilik guru-KVK

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com