we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, April 29, 2012

L + O + V + E

hai2 korang... aku dah sampai KVK ni. ohoi... ngantuk. tapi still nak update blog. berbual dengan shida jugak. edot belum balik. wuhuu... tak lama tagi majlis besar akan berlangsung. seronoknya wedding2 ni... yang aku perasan, aku ni bukan suka sangat attend2 wedding. but bila dah sampai sana, i enjoy myself. haha... so masa nak pergi tu memang liat. bila dah sampai sana, lama pulak jadinya.

okay2, kali ni nak update pasal LOVE. huhu... bunga2 cinta sebabnya... baru balik wedding am. jujur, sangat suka wedding diorang. dari pertunangan sampai lah bersanding. i love everything. pelamin, baju, segala2 nya lah... haha... dan masa diorang bertunang aku pakai baju biru dan tudung pink. diorang nikah aku pakai purple bertunang aku dan tudung kelabu. masa diorang bersanding, baju yang am bagi dan tudung shida. aku sukaaaa.... maaf, belum nak update pasal wedding diorang sebabnya... netbook dan kabel tertinggal kat rumah. nanti ye kawan2.

kami di majlis pernikahan mereka. 27April2012.


kami bersiap untuk ke majlis persandingan mereka. 28April2012.




aku jeles sebenarnya... wedding is really fun. rasa macam cepatnya masa berlalu. pejam celik dah 6 bulan lebih aku jadi isteri orang. i love every second of it. rasa content. rasa lengkap. tengok diorang kahwin, rasa nak ajak gerek bersanding again. hehe... tengok diorang bergambar. everything is soooooo seronok! tahniah untuk kalian. gerek2 nak baby tu. kami? hehe... belum ada rezeki.

untuk gerek saya, i love you sayang. so much. kesian you demam. hmmm... rasa tak puas nak cakap i love you. susah nak luahkan perasaan. nak express kan betapa i sayangkan you. tapi tak terluahkan dengan kata2, tak terluahkan dengan perkataan. hmmm... harap you rasa.




p/s (i) : lepas ni nak basuh badan sikit then tidur. badan dah gatal2.

p/s (ii) : semoga cepat sihat sayang. i love you.

p/s (iii) : kesian shida 1 kek tak jadi. dah makan masa lagi...



29042012 ~ 9.38pm
depan tv ~ ruang tamu-kediaman warden KVK

Wednesday, April 25, 2012

Tough Girl ~ Alleya Adini

hai2, akhirnya aku boleh nak update blog. ni pun kena kelam kabut sikit. hoho... kelas at 11.20am. ni shahida hani dalam bilik guru aku ni. sedang berurusan bisnes kek coklat dia. wah, semakin hari semakin maju. aku sebagai pemukul telur turut merasa tempiasnya. huhu... penat wokay pukul telur manually. bukan guna mesin ya! haha...

okay2, nak update pasal kanak2 kecil yang super aktif dan nakal. huih, letih jaga dia. tapi last week, hari selepas gathering 5SN1 tu... aku still kat rumah. so bila kat rumah gurau2 dengan dia. gurau berlari2 dia tersembam jatuh muka berdarah bibir. gile banyakkkkk... aku panik. darah tak henti2 keluar. terus ambil keputusan pergi klinik. sian budak ni... bengkak dah bibir dia. nak tuam air batu dia sakit. but dia ambil air batu tu gigit2 telan. dia sangat suka air batu. muka kesian kan?



ini gambar petang tersebut. bibir cantik je kan? haih, menyesal jugak main kejar2 dengan dia.



budak yang sangat lasak dan senang disukai. last week aku bawak dia pergi Majlis Penutupan KAT kat SMV Perdagangan. dia berlari ke hulu ke hilir... semua orang berkenan dah. then aku and gerek berlari2 kejar2 dia. penat woo... last2 dia main baling2 batu, gerek aku cubit peha dia. terus terdiam duduk dengan aku. ni tak sempat berapa minit masuk kereta terus tertidur. aku pun ngantuk jugak. hoho... nampak mata saya?


budak ni manja sebenarnya... tapi nampak keras hatinya. kadang2 rasa kasihan dengan cara hidup dia. yang terumbang ambing. kitorang bukan nak ambil dia terus daripada mak dia. tapi with us, she will have a better life. a stable life. di didik dengan betul. kami dapat sediakan persekitaran yang sihat untuk dia membesar. harap2 mak dia sedar pasal benda ni. bukan nak memutuskan. she can come anytime she wants. tapi let this girl grows up with us.





p/s (i) : aih, macam sedih pulak tulis perenggan terakhir tu. huhu...

p/s (ii) : hari ni hari ke15, ada tak rezeki ku? ku mohon pada-Mu ya Allah...

p/s (iii) : wedding in Terengganu! seronok jalan2 but financially tight. adeh!

p/s (iv) : 1st May, OMG with edot and shahida! yeay! its been a while jalan2 bertiga.




25042012 ~ 9.49am
meja aku ~ bilik guru-KVK

Monday, April 16, 2012

gathering ex-5SN1 :))

hai2 you all... condition aku sekarang not so okay. tonsil. ohoi... sakit wokay! nak telan air liur perit gile. sentiasa buat aksi yang sama ketika telan air liur sampai Alleya pun tiru gaya aku. huh! talking bout Alleya, kasihan budak tu. bergurau dengan aku. then tersembam muka jatuh berdarah bibir. banyak gile darah. kesian... sedih aku. terus ke klinik. hari ni mak kata dah cergas as usual. syukur. bukan senang nak jaga budak. hikmah.




okay2, kali ni nak update cerita pasal gathering ex-5SN1 kat rumah kak Fadzillah last saturday. tujuan makan2 diadakan adalah meraikan para pelajar sebab dapat A dalam Pendidikan Agama Islam SPM last year. i mean, the whole class dapat A. hebat takkk? so kak Ilah pun buat makan2 untuk budak2 ni... i? as usual, beli kek dan bawak perut aje. hehe...


my girls with Ustazah Fadzillah. cute active Izzah. thanks semua especially kak Ilah kerana menjemput. girls, i miss you so much! good luck in future and congratulations!



okay, ketika ni comel belaka2 sama2 dengan ustazahnya sekali. hehe... aku kat kereta this time. hati dalam cam jeles2 nak berlari tangkap gambar sama. ohhhh! jeles, jeles!




back to basic. don't you miss seeing this guys together? it's been a while kan? paling tak boleh blah cara cikgu Ali jawab pada Amira Fahira bila di tanya macamana nak tahu ayam yang di bakar tu dah masak.


Amira : Cikgu, macam mana nak tahu ayam dah masak?

Ali : Kalau dah jadi macam ni dah masaklah... (tangan tuding ke Yusre. haha...)



last but not least. thank you dear for the pictures. i curi dari youuu... wuwhuuuuu... tapi apesal takde gambar the boys and Hussein especially? handsome Hussein. auw! thank you for the moments. thank you inviting me joining every single moments with you girls. really appreciate it. and i love you dearly. teacher tak marah tau. teacher suka kamu bercengkerama dia wall teacher. haha...







pesanan : untuk kanak2 Tasek, belajar tinggi2 okay. ilmu je yang menunjukkan standard kita. it's not that i want you to think of standard, but dengan ilmu, bila di campak2 ke mana2, still kita boleh hidup. without that, you'll drown. drown in culture, people and worst; yourself. good luck. looking forward to know where all of you are going. FORGET ME NOT please.








p/s (i) : internet ni kejap ada... kejap takde... ish macamane nak update blog ni.


p/s (ii) : teringat Alleya, kasihan dia... adoi!


p/s (iii) : banyak kerja macam tak banyak pulak haku ni boleh update2 blog. haha...


p/s (iv) : aik, apesal ada sekolah ganti pulaaaak? hari tu cakap lain!








16042012 ~ 1.17am

meja aku ~ bilik guru-KVK

Wednesday, April 11, 2012

unhappy

walau takde mood, nak jugak update blog. as usual, bila takde mood, no introduction... hari ni rabu, cuti. wasted. and now, hati ni... hmmm...


okay, semalam after school terus gerak ke Melaka. aku drive. emosi memang tak berapa stabil but yelah, kan seronok pergi kat suami. jem panjang gile okay. aku tahan kencing lama gile. sampai sakit pundi kencing rasa. huhu... alhamdulillah... perjalanan 2 jam plus dari Kluang ke Melaka. adoyai... paling lama lah aku drive setakat ni.


wasted. mula2 everything okay. but at the end, everything went wrong. i can't. i'm too emotional. every words seem to hurt me more. so at the end, until today, bengkak muka dah. and tak pernah2 aku nangis sampai suara berubah.


i don't ask much. i don't ask you to understand. but when you keep repeating it's my fault, i'm thinking of proceeding my words. then my 'perangai', it is me since we haven't met. you still can't accept, i can't do much. so sorry. there's one more thing i can't recall. whatever it is, i can't really deal with it right now. so sorry.



i miss this scumbag so much!





note : if call aku suara cam bukan aku, ya, itu memang suara baru aku. haha... jangan pikir salah call pulak. kikiki...













p/s (i) : esok Khamis. dilema. nak kerja or ikut diorang ke Kota Tinggi? seronoknya jalan2... its been a while.


p/s (ii) : tekak sakit amat2. minum nes panas nak legakan sikit kesakitan. uhuk2... panas sangat ke hari?


p/s (iii) : minggu ni... hmmm... nak g rumah kak Fadzilah tak eh? hmmm....












11042012 ~ 9.51pm

depan tv ~ ruang tamu-kediaman warden KVK

Monday, April 9, 2012

Happy Belated Birthday Dear Brother :)

hai2, aku tengah sorang2 kat rumah. housemates aku ke mana entah. huhu... aku pun baru balik tengok bola Piala Presiden. kalah pulak hari ni... kalah teruk pulak. 0-4. tak tahu masalah kat mana. maybe ramai pemain dah injured kot. macam sedih je tengok Amy terhencot2 kat padang tadi. tapi nak buat macam mana... kena main jugak. jambu yang tambatan pun dah injured. so after ni kena redha ajelah...


okay2, kali ni nak update pasal birthday adik aku. 7 April 2012. first birthday berjauhan. tapi tahun lepas pun jauh jugak. just yelah, Seremban is very near. yang ni! hamboilah... tak mampu lagi nak beli tiket flight ke sana. sorry and i am so sad.


Dear brother... Happy 21st birthday. dah besar dah you... cepat masa berlalu kan? nak tahu, i still remember the day mak brought you back. you are 2 days' old. i dengan abang tunggu kat rumah. then bila you sampai, i mengharap mak letak you dalam our old baby cot. but mak tak letak situ. mak letak dalam bilik mak. huhu... then gaduh pasal nama. i insist nama 'BOY'. but abang tak suka. last2, nama tu jugak letak. haha...




i miss you Amir. be back soon. rasa bosan takde you kat rumah. layan Alleya sakit hati jugak kadang2. plus, penat. cepat balik. and belajar betul2 kat sana. i miss you.















p/s (i) : peh hai... sedih pulak tulis entri ini.



p/s (ii) : lusa cuti. wah, esok jumpa gerek. saya rindu suami saya.



p/s (iii) : susahnya bila tinggal berjauhan... i miss everyone.








09042012 ~ 8.05pm

depan tv ~ ruang tamu-kediaman warden KVK

Tuesday, April 3, 2012

April Full of Love

hai2, ish, shahida ni ajak makan pulak time aku nak update blog ni. haha... dia masak sup sayur plus sosej with crab stick. menarik tertarik kau memang tembam! weeee... lapar tapi nak makan sikit2 je. nak makan dengan gerek nanti. huhu... kejap lagi gerek datang ambil aku. esok aku MC ada check up. ish, 5 EE 2 dah banyak ketinggalan ni. kena kejar lari pecut ni!




okay, update kali ni nak cerita pasal LOVE. jangan sambut april fool tau. berdosa. so first of all, nak ucap selamat dan tahniah kepada kawan ku kerana kini sudah bergelar tunangan. tanggal 1 April 2012 berlangsung di kampung halamannya. tahniah tayang! really happy for you.




pada bulan ini jugak, beberapa teman kami akan melangsungkan perkahwinan. wah! ramai2 kahwin ni. seronoknya. tanggal 27 April 2012, kawan baik gerek akan menamatkan zaman bujangnya. ingat tak yang tahun lepas aku and gerek ke Terengganu sempena pertunangan Am dan Amalina. comel je mereka berdua.



pada 28 April 2012 pula, kawan sekolah rendah ku pulak. dia dah kahwin lah pada tarikh ini sebab pada hari kejadian, majlis pada belah lelaki. hehe... Farid Firdaus, yang sengal2, nak kahwin dahhhh?? hehe... mesti kelakar and happening masa wedding kau kannn... tahniah bro!





perkahwinan aku dah nak masuk bulan ke 5. akhir bulan ni 6 bulan. ya, people already starts give the famous questions to people after marriage. do not think that i don't feel anything when people asked. stop asking please. budaya Malaysia. asking questions to be polite to others. but do note that there are alot of other questions that you can ask other than related to heart. please care about what others are feeling.


dear husband, i love you so much. thank you for the past 8 years. thank you for everything, sorry for something.









p/s (i) : cinta untuk emelda sudah bermula. tak sabar nak makan sup sayur shida jugak.



p/s (ii) : gerek main futsal dengan kasut jalan. apa lah gerek ni. ish!



p/s (iii) : rindu Alleya jugak. kasihan budak tu aku marah2 hari tu...









03042012 ~ 7.29pm

ruang tamu ~ depan tv-kediaman warden KVK

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com