we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, February 22, 2009

R.I.P ~~ kucing gemok

hmmm... aku xingt tarikh dia mati thn lepas. tp aku ingt hari jumaat... time tu, dh 3 hari dia msk hospital vet kt wisma kk kam. aku yg hntr dia msk hospital tu. time tu on the way nk g jenguk cikna msk hospital bcoz of cist. mingu tu mmg mingu yg mncabar...

hari rabu, aku skip aktiviti koko kt sekolah sebab pagi tu cikna call; she was warded and will be operated at 4pm. aku blk sekolah pukul 3pm. so aku pk, tak perlu aku rushing2 g hospital penawar. rilek2 dulu and hantar gemok g hospital vet.

so, balik dari sekolah tu, aku fetch gemok kt rumah and straight hantar dia g vet. sdih gile tgk dia x b'maya. di sebabkn dh beberapa hari dia x makan, mmg takleh bgn lgsg. so, dia kena drip. after masuk glukos tu, barulh leh b'diri sikit. tu pn jatuh balik. then dia pandang aku... mcm nk mintak ajak balik rumah. dia taknak stay situ. tp aku cakap;

"doktor nk jaga mok. mok kena dok sini. dh sehat akak bawak balik mok ek."

menitik jugak air mata aku tgk dia mggeletar...

esoknya hari khamis, balik dari sekolah ayah bawak aku g jenguk gemok. dia langsung takleh bangun. menitik air mata ayah tgk dia.aku lagilh tak boleh tahan. dia langsung tak boleh angkat kepala. tp kitorang still b'bual dengan dia... cakap;

"mok kena kuat. nanti kita balik rumah. cepat sehat tau."

esoknya, hari jumaat... ada orang miscall handphone aku pukul 10 lebih.aku ada kelas, memang tak boleh angkat phone. then dalam 12.30 kelas nk habis tu, mak call pulak. mak cakap;

"dik, gemok dah takde."

b'jurai2 air mata aku... sampai ke malam aku still tak dapat terima gemok dah takde..

kenangan b'sama kucing gemok;


  1. dia akn tunggu kitorg depan pintu everytime kitorg smpai rumah. klu dia dalam rumah, dia akn meow sampai pintu t'bukak.
  2. dia suka landing kat pathway masuk garaj. klu nk parking keta, kena keluar and dukung alihkan dia ke tepi sebab dia takkan b'ganjak klu dia nampak kitorang.
  3. tak makan nasi gaul dengan ikan. dia makan ikan je. ikan fav dia : ikan selar. ikan paling dia tak suka : ikan kerisi and ikan cencaru.
  4. suka sgt kt ayah. bila nampak ayah tengok tv je, dia akan panjat naik urut2 perut ayah. jilat2 dagu ayah sampai ayah rimah. klu ayah tengah solat, dia suka kacau. ayah duduk antara 2 sujud, dia akan naik atas riba ayah sampai t'ganggu solat ayah.
  5. tak suka panjat tingkap bila nk masuk rumah atau keluar rumah. dia akan meow panggil sape2 t'dekat utk bukakkn pintu untuk dia.
  6. suka ikut ayah g mane2. ayah g rumah sebelah pn nnt dia ikut jgk. ada 1 time tu, sebelah rumah ni wt mjlis potg jambul. ayah sebok b'bual dgn tuan rumah, dia pnjat duduk atas riba ayah, tenung tuan rumah tu. macam paham je...
  7. suka tido t'kangkang. ada 1time, dia t'kncing time tido. ha... jgn pk org je t'kncing time tido. kucing pn ya...
  8. suka b'rebut dgn mak masuk bilik tido. dia suka tido bilk mak and ayah. kadang2 mak b'lari nk tutup pintu, dia pn b'lari sama nk kejar masuk bilik...

hm... apa lg ek? byk actually... tp takut xcukup page kang tulis... tulis 8 bnda ni pn dh b'jurai2 air mata aku. huhu... damn i miss that cat...

cingmok... we all love you...



22022009 -2.35pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

2 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

huhuhu~

jgn sedey2 dear...

yanna yazed said...

thanx bebeh... since dat day, aku serik nk bela kucing lg...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com