we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, January 6, 2014

blissful blessed 2013

hai2... aku nak update blog dari sehari ke sehari, tak dapat2. akhirnya hari ni aku nekad untuk update blog. huhu... dah tidurkan Umar tadi. tapi terjaga lah pulakkkk... ni dia tak tidur tapi aku biar je dia main sorang2. huhu... kadang2 kalau mood dia baik, dia main sorang2, ngantuk terus tidur sendiri. kalau dia nangis, aku angkatlah dodoi kejap. bagi susu ke... sampai dia tidur atau tak nangis. baiknya anak ini!

okay, entri yang tertangguh2 ni... nak cerita happenings in 2013. a challenging yet a blissful year.


Januari 2013
nothing much happened in this month. except sending lil bro back to Melbourne. dia bercuti sebulan akhir tahun tu. 5Jan its time to go back Melbourne. as usual, aku mesti nangis bila nak berpisah. huhu... serabai ni. dan keesokan harinya, masa untuk balik ke Kluang. mak dan ayah nekad nak kemas asrama aku. perghhh... daripada comot ke heaven wooo...




Februari 2013
bulan keramat. 2 benda terjadi dalam kehidupan kami sekeluarga. pertama ialah perginya nenek kesayangan aku. semoga dia ditempatkan di kalangan kekasih-Nya... gambar ni diambil ketika aku fetch suami di airport. aku dah sampai kelantan dulu, selepas perginya Tok Yam, baru suami gerak balik jugak. dan event kedua terpenting yang terjadi bulan tersebut ialah, aku disahkan hamil. ceria dalam duka.




Mac 2013
first scan baby kami. we waited until my 27th birthday. kiranya ia hadiah hari jadi untuk aku. masih terlampau kecil lagi. tapi alhamdulillah, ia anak kami. dan juga dalam bulan ni, hari jadi yang pertama my angel Natasha Helena. budak bulat busuk ni!




April 2013
benda yang dah lama ditunggu2. abangku menamatkan zaman bujang. haha... alhamdulillah.



Mei 2013
my angel Alleya Adini turns 4 years old. so we double celebrate Alleya and Helena's birthday in one party. he... comel sangat diorang ni. sepak baru tahu. hehe... and in this month also, we went to Melbourne! me, my husband and atiqah. yes yes... kami depart 31mei. hehe...




Jun 2013
jalan2 melbourne. tapi salah percaturan sebab trip toooo short. tak puas! uhuk2... nak pergi lagi. tapi... sekarang dah ada Umar kena pikir 2, 3 kali. kena pikir kesihatan anak lagi. huhu... tunggu dia besar sikit lah ye. dannn... selepas berhuhahuha di Melbourne, next weeknya aku dimasukkan ke hospital sebab ketuban bocor. hoho... ha, hamek!




Julai 2013
haih... mengeluh lagi. again dimasukkan ke hospital sebab doktor suspek ada jangkitan kuman. hmmm... kasihan anak dalam perut ni. tak putus2 kami berdoa semoga anak ini selamat. sihat dan sempurna. dan alhamdulillah, dalam bulan ni jugak aku mendapat berita yang aku dapat tukar ke JB. wuhuuu... takpe walau jauh dari suami tapi dekat dengan family.




Ogos 2013
masuk sekali lagi hospital. kali ni keracunan makanan pulak. nasib baik 2 malam je. bersabarlah wahai hati... dannn... kami menyambut anniversary couple kami yang ke-9. alhamdulillah, semoga jodoh kami berkekalan...




September 2013
celebrated husband's 27th birthday. we decided to go low. went for dinner and movie. i love you sayang. i want to celebrate our birthdays together until death do us apart. and this month also, all out shopping for baby. hehe... habis duit woo...




Oktober 2013
biggest thing happened to us. lahirnya Muhammad Umar Aryan ke dunia. ya Allah, tak tahu nak describe macam mana perasaan seronok dah ada anak. tapi hanya sehari kemudian Umar dimasukkan ke wad. selama 2 minggu hari2 ku ditemani air mata. uhuk2... dan pada usia 13 hari, Umar dibenarkan keluar. alhamdulillah... dan dalam bulan ini juga, kami menyambut ulangtahun perkahwinan kami yang kedua.




November 2013
bulan habis pantang. hehe... tapi belum habis pantang dah ajak mak keluar berjalan. day 29, kami pergi ke baby fair di Persada. hehe... seronok!




Disember 2013
majlis aqiqah Umar Aryan. dah botak anak mama ni. hehe... 




overall, 2013 adalah sangat2 bermakna. di mana kehidupan naik turun kami. dan akhirnya kami mendapat zuriat. 2011, kami membina masjid. 2012, kami menikmati kehidupan. 2013, kami membina keluarga. dan harapan 2014, membina kehidupan. semoga kehidupan kami lebih baik dan stabil selepas ini. dapat memberi kesenangan kepada keluarga. insyaAllah...






p/s (i) : lama menaip. review every month last year. sambil menjaga anak.

p/s (ii) : okay, nak biskut. dah habis pulak stok biskut. nasib baik ada nutella. spread on cream cracker.

p/s (iii) : few more days to enjoy the holiday. 12Jan2014 naik kerja.






06012014 ~ 12.43pm
depan tv ~ ruang tamu-rumah Impian Emas

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com