we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, December 20, 2012

NZ after a year

Hai2 you all... Update dari ipad lagi. Takleh nak upload gambar lagi. Dah masuk 2 minggu aku stay Melaka. Minggu lepas Khamis and Jumaat stay KL sebab husband meeting. Balik Melaka pagi Sabtu and sampai2 terus siap2 nak pergi wedding bos husband. Time tu rasa macam......... Penatnya hidup travelling. Memang seronok jalan2 tapi rasa macam takde life pun ya jugak. Hoi! Takde life apa! Kira okaylah dapat jalan2 tuuuu... Tak bersyukur. Tapi yelah, pro and con jadi cikgu bila bercuti tapi husband bekerja. Agak tak seronok. Hmmmmm....

Setahun yang lepas, aku and husband honeymoon ke NZ. Seriously bersyukur sebab ada Sir Abdullah yang membantu. Dulu, masa dia mengajar kitorang, banyak sangat konflik. Hmmm... Pikir2 balik, bodohnya kita time tu. He's our teacher. Tak boleh kita layan dia buruk apatah lagi buat dia terasa hati. Hmm..... Maafkan kami Sir... Maafkan saya... This is Sir Abdullah. Dia yang fetch kitorang kat airport. Sampai2 dia terus masak burger kambing bakar. Everything bakar. Daging, mushroom, bawang. Gile marvellous! Thank you Sir!


Ni adalah tempat pertama and favourite aku. Akaroa. Nampak panas kan? Tapi sejukkkkkk... Syok gile. Tapi tak tahan masa nak tidur pun sejuk. Pakai stokin pun tak hilang lagi. Huhu...


Balik dari Akaroa, singgah rumah Sir and Sir bawak pergi Sunday Market. Sangat besttt! serious syok. Banyak barang2 dijual and affordable lah. Aku beli banyak souvenir kat sini.


Ni Hagley Park. Hari kedua aku and husband sampai. Saja nak try jalan sendiri tanpa pertolongan Sir. Sejukkkkk gile. And Christchurch kan dulu heboh pasal gempa bumi. Kat bandar dia memang banyak kesan2 nya. Seram woo....


Ni tempat terakhir sebelum balik ke Christchurch. Queenstown. Kat sini dah start panas. And gelap start pukul 10pm. Lambat kan? Ni gambar ni lebih kurang dekat pukul 11pm. Masa 9.30pm, matahari tinggi and terik lagi.Kitorang tunggu agak2 nak gelap baru keluar jalan2 sebab panas dia tak tahan terik sampai berbelang muka aku.



Tapi my advice kalau jalan2 oversea yang ala2 honeymoon ke... Jangan lama2 sangat. Hehe... Kena pikir budget pun ya. Tapi overall, NZ memang besssst!! Nak jalan2 negara sejuk lagi! 







P/s (i) : penatnya aku tulis entry kali ni. Adoyaiii...

P/s (ii) : tulis kat ipad ni takleh p/s banyak2... Banyak kerenah nak kena klik situ sini. Hha...






20122012 ~ 11.48am
Depan tv ~ rumah husband Melaka-bukit katil

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com