we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, March 14, 2013

I'm 27 years old already!

hai2 you ols... lama jugak aku tak update blog kan. a little busy. bukan a little, tapi sangat2 busy. sampai rasa nak muntah kepenatannya... sampai kadang2 aku kena pergi surau guru perempuan untuk berbaring sebab belakang and pinggang sakit sangat. serius, kadang2 time2 macam ni memang sangat rasa nak nangis. 5S sangatlah tidak menyenangkan. yang susahnya adalah AJK pelaksana. admin atas tu memantau dan mengarah je pandai. tahu2 dapat duit bukan dapat kat kita punnnnnn!

so, entri dah lapuk sikit. birthday aku yang ke 27. oh maiii.... aku dah tua! denial. tapi umur is nothing. kematangan tu yang harus diukur. kadang2 umur dah berlambak, pemikiran tu cetek lagi. seperti sesetengah orang yang aku kenal. walau dah 50 lebih umurnya, pemikiran masih tidak menunjukkan usia. perlakuan yang tidak sepatutnya umur 50-an lakukan...

jadi... tak banyak nak cerita birthday kali ni. sebab tak sambut sangat pun. hehe... birthday aku adalah pada 9Mac2013 yang lepas. hari sabtu. hari jumaat aku balik JB then teringin pulak makan naan tandoori. so, keluarlah makan dengan family. dalam 11pm, parents aku ajak pergi Bazaar Karat. wah, jarang diorang mengajak ni. so kiranya pukul 12am tu, aku sambut birthday di Bazaar Karat. haha... takde beli apa2 pun. beli pistol belon untuk Alleya je sebab dia dah tido, stay dalam kereta aje.

balik rumah dah dekat pukul 2am. aku memang mengantuk sangat2 dah. tak hengat apa2 dah. sebelum tidur, husband bagi kad birthday yang dia buat sendiri. hehe...  rasa sweet sebab dah lama dia tak buat hadiah untuk aku. then tidurlah kami until 7am. bangun2 ajak mak pergi klinik. siapkan Alleya dah 1 hal. lewat aku ke klinik. ambil nombor, pergi sarap dulu then kembali ke klinik. nasib baik nombor belum lepas. hehe... inilah hadiah birthday terbaik! insyaAllah aku akan upload nanti.

balik dari klinik, mak ajak pergi Angsana. aku dah takut. hehe... takut husband marah. sebab aku cakap plan aku hujung minggu tu untuk tidur je. tapi ni jalan2 pulak. sampai terlupa masa mak aku round Angsana. pukul 2pm baru balik rumah. dan aku lanyak tidur sampai pukul 5pm. bangun2 tu kepala pusing sangat2. lapar agaknya sebab tak makan tengahari. bapak aku dah offer nak urut kepala. haha... segan tahu tak?! dah tua2 ayah nak urut2 nak manja2 dengan ayah. adoi, malu. huhu... aku cakap takpe, kejap lagi okaylah... mak aku pun goreng ayam, tumis sardin dgn nasi panas2. memang banyak aku makan. lega terus kepala. haha...

then malam lepas maghrib, ayah ajak pergi makan kat ikan bakar. entah kenapa malam tu aku rasa lain ikan bakarnya... macam manis terlebih. aiseh... selama2 aku makan tak pernah rasa lain. kali ni rasa kureng sedap. tapi alhamdulillah dapat makan dengan keluarga. suami ada, mak ayah, cikna and anak2 sedara. hehe... simple tapi best birthday dinner ever.

balik dari makan, singgah Jusco Bukit Indah nak beli barang untuk panel. sambil jalan2 sekali lah. dekat pukul 11pm baru balik rumah. sebelum tidur, suami urutkan belakang badan... wah, heavennya... seronoknya bagai di syurga. hehe... tak best 1 je malam tu. JDT kalah teruk. haha... tak kisahlah. asalkan birthday i dapat makan banyak2.







p/s (i) : okay, kena naik bilik SU peperiksaan. banyaknya kerja!

p/s (ii) : malam ni ada gempur-gempur. so get ready semua!

p/s (iii) : nak makan apa eh? semalam akhirnya dapat makan maggie ayam. nauzubillah, heavennya rasa.






14032013 ~ 11.01am
meja aku ~ bilik guru-KVK

1 comments:

mas said...

Salam kak yana....Happy Birthday!

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com