we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, June 11, 2013

trip to melbourne

hai2 you ols... lama aku tak update blog. aku tengah takmo layan budak2 ni. dok tahan rasa je budak2 bising dalam rumah ni. ai... lagi2 budak tahun 1 aku takmo rapat2 sangat. nanti naik kepala. huh, nanti aku dapat tukar, siapalah nak marah budak2 ni. kikiki... lagipun, gerek asyik pesan jaga sikit bahasa tu... hoho... aku kalau marah budak memang terus naik hantu.

okay2, nak cerita pasal trip ke Melbourne aku. huh... sedih... pergi sekejap je. aku estimate kurang hari lah. uhuk2... yelah, based experience aku ke NZ dulu, takmolah lama2 sebab masa pergi NZ dulu dalam 8 hari sampai mati arah tak tahu nak pergi mana dah. yang Melbourne ni memanglah sebut ala2 macam 6 hari tapi sebenarnya 4 hari penuh je berada di sana. hari pertama dan terakhir tu kira perjalanan je.

jadi flight kami dari LCCT ialah 1.40pm pada 31Mei2013. perjalanan lebih kurang 7 jam dan kami sampai awal 45 minit. hebat pilot kami. hehe... aku dah teruja tapi disebabkan awal sangat, kapal kami beratur untuk turunkan penumpang. hehe... macam kelakar. and terpaksa tunggu luggage turun jugak sebab hujan lebat sangat. so we take our sweet time jalan2 dalam airport tu, taking2 picture. baca2 brochure. kikiki...



masa kitorang sampai around 11.30pm. so we went for supper. adik aku bawak g makan kebab. uncle kebab yang sangat kelakar buat2 lawak pulak main trick dengan aku and tiqa. menjerit kitorang. haha... kawan2 adik aku cakap dah lapuk trick tu sampai diorang nganjing2 pakcik tu. huhu... and paling best hari pertama sampai, ada asap2 keluar dari mulut. kikiki... memang yang tu kami paling jakun ya... ni keesokan harinya, tangkap gambar kat taman bawah rumah adik aku. cantekkkkk!


ni dalam rumah adik aku pulak. hamboi rumah diiaaaa... memang macam rumah orang bujang. hoho... aku membayangkan macam rumah omputih2 tu kan... dari luar memang nampak ya. susunan dalam rumah dah memang macam omputih dah. tapi budak2 bujang yang duduk... terus tak nampak macam omputih sangat dah. haha...





aku dah cuba untuk mengemas sikit. tapi takde hasilnya. kikiki... sikit jelah aku cuba ngemas. at least i tried! then macam feel sorry untuk adik aku sebab aku tak pandai masak. dia cerita if family kawan2 dia datang nanti diorang yg masak for the boys. but... sorry ye, i tak pandai masak. nanti i belajar masak kita makan2 di Malaysia jelah. hehe...

oh forgot to mention... kitorang pergi Melbourne bertiga dengan sepupu aku seorang. this is her! the bestest cousin. wuahaha... nanti kita buat trip family ramai2 pulak. pergi bandung ke... best jugak kan?




nanti aku sambung cerita eh what we did in Melbourne. hehe... macam penat pulak dok rotate2 gambar but tak keluar betul. arghhhh! stresss!





p/s (i) : macam2 nak cerita tapi leceh betul upload2 gambar bermasalah ni. haish!

p/s (ii) : esok rabu, gerek ke Pahang. adoyai... 2, 3 minggu ni dia asyik outstation ajelah. aku? stay Kluang ajelah!

p/s (iii) : ada nak counting down apa2 tak? hmmm... sad sad sad. macam segala motivasi dah selesai untuk tahun ni. so counting down to baby lah. hehe...





11062013 ~ 10.26PM
katil aku ~ bilik aku-kediaman warden KVK

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com