we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, August 27, 2013

Pregnant Week 33

hai2 you olss... sekarang tengah lunch break. untung duduk rumah mertua, tiap2 pagi mak mertua aku sure masak. tak kisah lah masak apa pun, sure dia akan masak. kadang2 nasi berlauk. hari ni nasi goreng daging. huntong tak huntong kauuuuu... makin sehat aku duduk permas ni. hehe... tapi minggu depan adik ipar aku dah balik Shah Alam. hmm... walaupun takdelah berbual sangat dengan dia but bila dia ada tu, rasa selamat. hehe... kalau nak mintak tolong dia pun senang je... takpelah, sikit je masa lagi aku nak bersalin.

Alhamdulillah... banyak cabaran yang aku dan suami lalui lepas berkahwin. yelah, dengan usaha nak mengandung nya sampai habis beribu-ribu. sesetengah orang rezeki diorang dapat anak cepat je. tapi kami? Allah lebih mengetahui dan Alhamdulillah, awal tahun ni kami mendapat khabar yang amat gembira. kurniaan Allah yang kami tunggu lebih setahun...


sebabkan selama setahun lebih, aku memang rajin beli UPT (pregnancy test) selalu negatif je. setiap bulan lah sure aku akan membeli. eh, setiap bulan macam extreme sangat. ala2 2, 3 bulan sekali lah aku beli. sebab period aku memang regular. so tak sempat syak mengandung dah datang bulan. hehe... kami pun sentiasa buat treatment kat hospital kerajaan, swasta habis beribu-ribu. last2 kami buat keputusan untuk stop semua2 ni dan cuba secara natural. taknak ambil ubat2 hormon apa lagi dah... dan alhamdulillah, rezeki kami mudah apabila aku dirujuk pakar di hospital besar. aku kata nak stop treatment kan? kali ni berbeza sebab kami redha dan pasrah. takde letak harapan seperti dulu2. dan alhamdulillah... visit kedua dah membuahkan hasil. kiranya sambil menanti visit ketiga tu, period dah lewat dan keputusan ialah positif! dan disebabkan paranoid kerisauan melanda over2. aku beli banyak UPT sebab nak tengok simbol positif tu banyak2. hehe...

pengalaman masa mengandung... Alhamdulillah, orang kata, susah nak mengandung tapi sepanjang pregnancy mudah. aku admit, aku rasa pregnant anak ni mudah je. aku takde morning sickness. aku takde sakit2. sampailah usia 5 bulan lebih. salah sendirilah senang cakap. aku ke Melbourne maybe melasak amat sangat. bayangkan kitorang berjalan kaki dari one place ke one place yang jauhhhh amat. then ada sekali aku terpelecok kat traffic light. huhu... so disebabkan tu mungkin salah satu penyebab aku dimasukkan ke hospital selain tidak menjaga hygiene diri.

3 kali masuk hospital. memang aku dah serik. pertama sebab ketuban bocor. 8 hari aku kat hospital. kena bedrest. masuk pada usia kandungan 22 minggu, keluar usia almost 24 weeks.


kali kedua ujian darah fail. katanya macam ada jangkitan. so mula2 ayat doktor sedaaaaap je, "masuk wad 1 malam eh, kita nak pantau" ha, hamek kaaau! 12 hari aku dalam hospital. masuk usia 26 minggu, keluar usia 28 minggu. orang kata tak sempat tengok cahaya matahari. makin putih aku dalam hospital. wuahahaha!


dan kali ketiga sebenarnya sebab keracunan makanan. demam on off muntah2 buang2 air. tapi sebab risau keselamatan anak, pergi jugaklah hospital. ingatkan nak cek je. rupanya kena warded. nasib baik 2 hari je... makanan 1st kelas dia kelasssss gitu. hehe... masa ni usia kandungan 31 minggu.




dan sekarang alhamdulillah... semoga dipelihara kesihatan. minggu ni dah nak masuk 33 minggu. baby gerak sekarang pun yang keras2. agaknya ruangan dah sempit. so dia bergerak sikit je tapi sakit. huhu... takpe2, i suka rasa. he... muka dah sembab, kaki dah sembab. homai... gemok amat! mak dah warning awal2 kena diet sungguh2 lepas bersalin ni. berusaha!





buat suami tersayang, 

terima kasih melayan manja mengada menggedik isterimu ni baik tak mengandung, mengandung and lepas ni dah ada anak. hehe... mari bina keluarga bersama!








p/s (i) : walaupun dah berada di JB, keseronokan tu tak 100% sebab suami masih di Melaka. esok dia ke KL, moga dimudahkan urusan.

p/s (ii) : minum air soya lah pulak. ish, my mother-in-law is the best! bungkus siap roti dan air tawukkk!

p/s (iii) : 2 jam lagi bekerja. balik nak fotostat modul. nak singgah jusco tak? bila sorang2 rasa pathetic. kikiki...






27082013 ~ 3.09pm
meja aku ~ bilik guru-unit subjek umum ILPPG

2 comments:

Abdullah Mohd Nawi said...

Hehehe.. dah tak lama lagi lah ya? InsyaALlah saya doakan selamat semuanya!

yanna yazed said...

thank you sir :)

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com