we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, December 15, 2011

New Zealand Day 1 :)

hai2 korang... waktu sekarang di New Zealand adalah pada hari Jumaat 16Dec2011. tapi di Malaysia belum lagi. huhu... New Zealand awal 5jam dari Malaysia. gerek dah tidur. tapi aku belum boleh tidur walaupun kepala tingtong. sebabnya... dalam flight tadi aku bantai tidur. huhu... gerek tak boleh tidur. ikutkan if jet-lagged pun, waktu sekarang bukan belum maghrib pun lagi. huhu... tapiii... gerek tidur macam body-clock dia ikut negara ni. ces!





okay2, kali ni aku nak quick update je pasal ketibaan kitorang di Christchurch. alhamdulillah... Allah permudahkan perjalanan kami. semoga diberkati. di sini, aku nak ucapkan berjuta-juta terima kasih kepada keluarga pensyarah aku ketika di UTM dahulu; Encik Abdullah bin Mohd Nawi. banyak gile dia dah tolong aku and gerek since sampai sini. walaupun belum sampai jugak! dia yang consult pasal percutian kitorang ni and offer tinggal kat rumah dia for the first night. wah! and dia fetch kitorang dari airport jugak! huhu... tanpa dia, aku tak tahu lah macamane permulaan percutian kitorang. huhu...


inilah dia Sir Abdullah. sedang membakar burger kambing. huhu... gile sedap wokay! all grill! dari roti, bawang, mushroom and burger. tomato and lettuce makan raw. aku makan sayur mentah??? tak percaya bukan? tapi inilah realitinya. sayur2 kat sini gile fresh! tomato dia manis! mushroom dia, perggghhh! marvellous wa cakap sama lu. undescriable! (ada ke such word gitu?? uwaaaa!)




this is his wife; Kak Salmah. soft lady. lembut je. and seriously a good cook!





this is Adel. Sir Abdullah's first son. dulu masa UTM, kecik lagi kanak2 ni. sekarang... petah dia! wow!




and lastly, this is Adam. budak ni kan, ada look kat muka dia macam 'up to something' look. rupa yang macam nak buat sesuatu yang noti. korang dapat bayangkan tak budak2 kecik macam ada rupa yang macam warning, "lepas ni aku nak buat sesuatu yang mengejutkan". huhu... this kid has that look, always! and kalau dia main macam dalam dunia dia sendiri. cute sangat!




dan sangat berterima kasih kepada Sir Abdullah sebab membantu kami dalam merancang segala perjalanan sepanjang percutian kami ni. tanpa Sir, terkontang kanting kami berdua. huhu... ini pamplet bisnes yang Sir Abdullah kendalikan. kepada rakyat Malaysia yang mahu bercuti ke Christchurch, Sir Abdullah ada menyediakan perkhidmatan untuk jet-lagged. malam pertama di rumahnya untuk menangani jet-lagged. ada jugak beberapa perkhidmatan lain yang disediakan. boleh rujuk di laman ini. hornbycarhire.blogspot.com.






p/s (i) : kepala sangat melayang. akan tidur selepas update blog ini.


p/s (ii) : esok round2 Christchurch dengan Sir Abdullah. nak pergi mana ek. aku bukannya reti sangat tempat2 orang ni. tempat sendiri pun tak reti. haha...


p/s (iii) : balik ni terus pokai. haha... nak kena cari rumah sewa di Kluang. wuhuuu!


p/s (iv) : happy birthday to my bestfriend, Diana Yusof. love you always dear! DOREMI eternity!







16122011 ~ 12.37am (waktu NZ)

atas katil ~ rumah Sir Abdullah-Christchurch, NZ

3 comments:

wirda ahmad said...

WOW! u pegi nz..jeles nih jeles..hehe ok yana enjoy ur honeymoon..send my regards to mr abdullah ...=)

yanna yazed said...

hehe... i book dah lama. nasib baik tiada aral melintang. thank you kak wi, will send your regards to him.

yanna yazed said...

hehe... i book dah lama. nasib baik tiada aral melintang. thank you kak wi, will send your regards to him.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com