we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, January 2, 2010

fishing competition ~ Tanjung Pengelih

update yang telah lapuk. kejadian berlaku pada tahun lepas... 26dec2009... walaupun baru berlalu seminggu tetapi tetap dah tahun lepas. hehe... seminggu ni memang dasat lah busy. macam banyak je kerja kan... hehe... okay2, back to the point. nak cerita pertandingan memancing anjuran kastam johor. ayah aku sure nak join. minat yang mendalam dan bakat yang terpendam. hehe... kami sekeluarga pun pergilah ke Pengerang untuk merealisasikan hajat ayah aku tu. hadiah pertama : motor... "saya menang motor" (dengan tone suara pakcik power root) - adik aku ejek aje... kitorang menang cabutan bertuah aje. hehe...


ok, ini jeti Tanjung Pengelih masa nak start pertandingan. start pukul 5.00pm. masa ni tak semua peserta dah sampai...


okay, yang ni pulak di waktu malam. tak ingat pukul berapa... sepanjang jeti tu orang ramai yek. pertandingan sampai pukul 12.00 malam. gile mengantuk! ditutup oleh Pengarah Kastam Negeri Johor.


ini pulak antara peserta2 pertandingan. yang gagal membawa balik sebarang hadiah. hehe...















peserta termuda pertandingan memancing tapi gaya hebat tu... lemparan pun cantik (judgement orang tak pandai memancing yek...) yang pakai baju hijau tau. bukan biru...


malam tu dalam linkungan 10 lebih... orang belakang kitorang dapat ikan. aku punyalah excited sebab ikan dia pelik. ada tanduk yang amat keras. serius keras sebab aku capai gunting nak gunting tanduk dia. tak berkesan langsung. bengkok pun tak. nampak tak gambar ni? sorry lah, gelap... gambar kurang jelas. handphone aku takde flash... maap yek.
gambar ni siapa pulak? dia ni polis... aku tak tahu dia polis, sampailah baju dia agak terselak menampakkan kocek pistol dia. seram tu... aku main2 tangkap gambar je kan. tak kan dia nak tembak aku sebab tangkap gambar dia kan? hehe...






p/s (i) : banyak lagi benda nak cerita... tapi mata ngantuk... badan penat. ceh, konon buat kerja banyak kan. hehe... PSM on the move!

p/s (ii) : belum terlambat lagi nak mengucapkan selamat tahun baru 2010... hmmm.... going to turn 24 soon. state of denial!

p/s (iii) : hari ni gerek terluka... sebab aku marah dia ke? hmm... dasat.





03012010 ~ 12.53am
bilik aku ~ g17-217

5 comments:

~RoY @ AzRuL~ said...

patut la tak menang...ni mesti kamu dok berenang situ, mengganggu ketenangan air kat sna...hohoho
SELAMAT TAHUN BARU YANA!!!!!!

hafizAH said...

ade pistol ke..asal xtny, pistol btol ke pistol air pakcik?hehe

yanna yazed said...

roy : tolg ckt... kami perenang xmain laut2. laut2 utk mrk2 nk msk tv sbb pecah rekod. last2 mngalami alahn kulit yg truk. huhu...

piz : aku tgkp gmbr pn ada lah dlm 5 kpg. smpi adik aku mrh. ah, xnk dia nk tembak aku plk kn... aku mls nk tny. time tu tgh mkn megi. huhu

~RoY @ AzRuL~ said...

kamu kata kamu duyung...mane ade duyung kat sungai?? liltle mermaid pun kat laut...ke kamu...???huhuhuhu

yanna yazed said...

ah, mngadalah kami roy!! daku x prnh kta daku duyung! atau little mermaid... kamu yg kta. tau lh nk jd sotong di lautan... lalalala~

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com