we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, January 25, 2011

Give me more Mondays~

weeeewuuuuu... hari yang amat membosankan. tidak seperti semalam yang penuh dengan kezutan demi kezutan. sampai tak selera nak makan (lunch sahaja... haha) dan tidak tergoda untuk menonton tv. ngadap depan laptop je. merenung masa hadapan. hahaha... tiba2 rasa rindu dekat DOREMI. he... aku letak gambar kita berenam kat meja study ni. so tiap2 hari lah aku ngadap wajah2 kalian. gambar kita masa form 3 lepas PMR kan ada aktiviti kat padang. kita semua pakai baju biru. pipi aku... keciknya. haha... pipi oja... tembamnya. haha... miss the good old days.

okay, so... title seperti entri aku bulan lepas; pasal aku berjaya interviu tuu... tapi semalam ialah hari penempatan negeri. huhu... actually monday semalam tak seperti monday bulan lepas. bulan lepas punya 100% gile seronok puas hati happy gile nasib tak jadi gile! semalam macam 50-50 lah... jap2 nanti aku story.

okay! memang aku tertunggu2 hari penempatan negeri. macam nervous kan dapat negeri mana. moga2 bukan borneo. pengsan aku. haha... so semalam lepas solat subuh aku pun bukak web KPM. laaa... takde lagi. sambung tidur. hehe... dah bangun suma, aku tengah breakfast, kawan aku msg tanya dah tengok belum. aku malas nak online, mintak tolong dia tengokkan.

"yang... kenapa kau punya macam pelik je. tak keluar negeri. dia kata contact bahagian pendidikan teknik dan vokasional"

menjerit aku! hadoi! aku seboleh2 taknak sekolah teknik......... di johor bahru ni ada 4 buah sekolah teknik je. i have been to three. so, taknak lah back to the three. the last teknik is teknik tanjung; budak nakal2. hadoi... okay meh aku terangkan kenapa aku taknak 3 teknik tu. teknik pertama ialah teknik JB (TIJB). teknik ni tempat aku belajar dulu. seganlah if cikgu2 aku dulu tiba2 jadi colleague. ish... mesti awkward. then kedua ialah teknik perdagangan (SMTP). okay, ada sejarah. i just don't want to go there and work. plus, aku pernah jadi cikgu sandaran kat situ. ada something lah yang buat aku taknak. private sikit. he... teknik ketiga ialah teknik azizah. tempat aku praktikal. huhu... sekolah kecik, cikgu ramai. kalau boleh taknak lah pergi sana. entah ya nak bagitau alasan mengapa... huhu... takde alasan actually.

then after masak2 semua, aku naik atas on laptop. yelah... nak tengok sendiri kan. time tu tengah borak2 dengan gerek. SENTAP!! sentap gile! macam terdiam sebentar. inilah penyebabnya...


PAHANG?? hahaha... sentap gile aku. sentap habis2. PAHANG? the last state in mind that i will be posted there. terus google teknik kat pahang. okay ada 8. entah mane2 kedudukannya. haha... aku actually takut kena hantar area2 rural. bukanlah aku nak kata aku suka urban. but living style suma kan amat berbeza. tanpa pikir panjang terus tepon mak. mak panik! haha... tepon ayah. dia boleh tanya, "adik nak pergi ke?" eh, mestilah kena pergi. kang takde kerja macam mane? huhu... memanglah berat hati kan... tapi ada pro jugak. boleh pergi jalan2... Cameron Highlands... Genting Highlands... weee....

okay, stop there. tunggu kejutan kedua. hopefully.








p/s (i) : selain itu... semalam jugak mendapat khabar dari boy. dia lulus exam. but kena struggle untuk semester4 pulak. tahniah bebeh!

p/s(ii) : selain itu juga... ada sesuatu yang saya tunggu dari minggu lepas. akhirnya... semalam ia tiba! he... lega!

p/s (iii) : okay, lydia winter black is not available in Malaysia. alternative way. cari Rahiza di Jerman. peh gigih aku cari lydia winter black kan...

p/s (iv) : Happy Birthday to my dearest friend; Rahiza binti Abdul Rahim. turning 25. next is me! hadoi...








25012011 ~ 2.08pm
rumah aku ~ bilik aku

4 comments:

**suzenisme** said...

Pahang??????
Tapi ada 1 teknik kt Pahang tu bkn utk budak2 straight A je ke?
Kalau dapat teknik tu ok sikit kot..
sbb biasanya kan bdk jahat = xpndai sgt. hehe

yanna yazed said...

Huhu.. Aku actually prefer average students. Sometimes sek budak2 pandai ni stressing. Kena catch up and meet the expectation. Haha.. dak2 tak pandai lain pulak cara. Cabaran guru kan.. Setakat ni, aku dah ajar 3,3 level. Kena tackle betul2 ni.

~RoY @ AzRuL~ said...

pahang adalah negeri kelahiran budak yang comel dan miut-miut namanya AZrul..hahahaha...
jgn dpt teknik rompin sudah...sampai skrg ak still believe skolah tu berhantu..hahaha..
tapi kalo dapat teknik 1 atau teknik pelindung, leh la ko lepak Teluk Cempedak..aduh, jelesnya...da lama tak balik pahang! lg 2 minggu ak nak balik lar :)

yanna yazed said...

ui, u ni perasan sungguh lahhh... tapi maaf menghampakan kamu. daku dapat kluang lah. SMV Kluang. he... mula berkhidmat selasa minggu depan. doakan daku ya!

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com