we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Friday, January 7, 2011

Happy Belated Birthday my Little Angels~

hello2 kalian... wah.. hari ni sudah 7Januari. aku baru sempat nak update blog after few days people of the whole celebrated New Year 2011. sekarang ni hidup aku... hui, tak terkata. bukan busy gile. tapi takde kerja gile. boleh meletup rasa kepala ni. lagi2 minggu ni bila duduk seorang2. tokyam kat rumah ayah long, boy dah balik kolej. siang2 memang aku seorang2. nak masak pun malas. last2 makan apa jelah yang ada dalam peti sejuk tu. haha... tapi... kenapa tak kurus2? kikiki...

baik! sebagai pembuka entri blog 2011, mestilah nak story something dear to my heart. hehe... about my buah hati. birthday mereka. birthday dekat2 kan. tu yang bila dah kerja ni, memang kena get ready setiap pembukaan tahun. 2 presents. tu baru 2 orang. nanti akan datang mesti banyak yang menyusul. hehe.... jadinya... di pembukaan entri 2011 ini, Cik Luyun nak mengucapkan...

Selamat Hari Jadi

Irdiena Alia (4yo)

Aqiel Ilham (2yo)


kasihan aqiel, Cik Luyun tak pernah bagi hadiah apa2. nanti ek... nanti bila Cik Luyun dah kaya, cakap je nak apa... Cik Luyun belikan okay! buat pengetahuan kalian. Diena was born on 4th January and Aqiel on 2nd January. gap 2 hari je. huhu... and you know what, nak cari hadiah for kids pun susah tau. nak beli hadiah yang meaningful. yang bukan setakat main. nak reinforce thinking also. ambitious ya Cik Luyun ni. hehe...

update mereka terkini, Diena semakin petah. masa aku bertunang hari tu, dia punyalah becok. jadi salesgirl sebentar. jual karipap, jual nasi lemak, kuih. macam2 lagi. dia suruh abah dia try kuih yang dia jual. abah dia cakap, "Ih, masinlah kuih ni". Diena pun menjawab... "Memanglah masin... sebab saya masuk kicap masinn... baru sedappp..." dengan kepala senget2 dia jawab. wawawa... dan speaking dah makin lancar. sentence construct pun dah mantap. terkejut i. dia gurau2 dengan cousin aku, konon2 nak lintas sungai tapi ada halangan... "Eh, kita cannot walk across the river..." WHAT?? preposition tuuu... for 4 years old kid? tengok makcik dia lah... haha... (sambil meninggikan hidung... walau takde kena mengena... haha)

okay, untuk aqiel pulak... baru boleh cakap sikit2. words yang dia invent sendiri. hehe... and paling aku happy, dia dah pandai panggil aku! yeay! dia panggil aku 'yun'. haha... yang geramnya... dia jinak2 merpati. dia panggil2 aku... "yunnn... yun... yun....." bila aku datang dia lari. haha... geram betul budak ni. kalau dari jauh memang dia rancak lah nak panggil2 berbual2. bila datang dekat dia takmo. tapi if cakap suruh hug, dia hug. he... cayaannnggg aqiel!










p/s (i) : gerek balik hari ni... esok nak pergi mengurut. tangan aku ni tak okay lagi. makan suap pun takleh. huhu... so sekarang ni memang aku makan pakai sudu ye. plus, aku takleh menulis. boleh tulis tapi really hurts dan tulisan jadi sangat buruk! oh, habis planner SB aku.

p/s (ii) : di sebabkan asyik duduk di rumah, kepala aku asyik pening je. oh, i need to see outside world!! please someone! haha...

p/s (iii) : dah hafal waktu siaran TV. what more to do... nasib baik ada chu bagi kerja. haha... if not memang kerja sia2 jelah kat rumah ni. makan, tidur, tengok tv.

p/s (iv) : oh... bila nak posting. gerek promise beli kasut kerja! yeay! sukaaa!!









07012011 ~ 5.53pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

4 comments:

izan said...

ahakss...sgt suke ini post...
nnt diena n aqiel da skool leh tuisyen english sama cik luyuuunnn...
eheh...lap u lah dear

yanna yazed said...

Boleh, mesti boleh punya. Tapi as usual lah, cik luyun garang sikit. Hehe.. Biar anak2 sedara cik luyun speaking berabuk (makciknya ckp bese2 je) kikiki..

Lap u too kak! Hehe..

izan said...

garang la bagus..tp takutnye cik luyum yg longlai..nk2 bla aqiel snyum meleret...n pggl cik yunnnn...hahahaha

eh ngn bdk2 ni jgn sebut akan bli ape sj..ket g dh besar2 sok..dorang bace blog nih..dituntut kaluu...parah oo...tp i like d idea of giving present yg meaningful tu...hadiah cik luyun kasi smpai skang ank2 sdare suke wat main....praktis menulis,lukis n everytg there...smpai berebut2 nk pensel dia..yg pstinye..they luv it very much...tq cik luyun...

yanna yazed said...

hehe... by the time diorang boleh baca and surf internet including blog, cik luyun dah kerja. hehe... no prob punyalah. hehe... nanti cik luyun bawak mereka jalan2. weee... berangan2 ni. cepatlah aqiel get used with me. kang majok2, jerit2, cik luyun lost tak tahu nak buat apa. huhu...

oh, aah ek. kalah cik luyun dgn budak dua orang tu. ish, nanti ye cik luyun praktis2 jadi garang sikit dengan mereka. hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com