we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, February 23, 2010

bowling yeay!

okay, update yang agak lapuk sebabnya kejadian berlaku selasa minggu lepas. masuk hari ni cukup2 seminggu. hoho... gerek nak balik melaka that day, so kenalah jumpa jap. then, aku pun ajak nak main bowling. nak pergi Daiman jauh sangat. lagipun kat leisure mall facilities dia pun okay. so, menderulah kami ke Ampang Superbowl di Leisure Mall, Pelangi.


amik 2 set. main punya main, aku macam leading... "sape kalah kena belanja aiskrim!" ceh, berlagak kan. confident menang. hehe... then gerek dapat strike. haha... semakin tipis kemenangan nampaknya. habis set kedua, gerek menang TIPIS aje ek dengan perbezaan 4 pin. hoho... nampaknya, aku lah kena belanja aiskrim. ini gerek sedang beraksi.


habis main bowling, jalan2 menuju ke panggung wayang. kat Leisure Mall ni, wayang dia GSC. tak berapa molek compare CS. tapi dah alang2 sampai then cerita pun ada. kami pun beli tiket 'Percy Jackson and The Lightning Thief'. overall aku boleh kata cerita ni enjoying lah. but banyak pesong aqidah yek. jangan bawak budak2 kecik. kang terpengaruh.

cerita dia pasal percy ni suka sangat duduk dalam air. boleh tahan nafas sampai 7minit. then dia ni ada dyslexia (tak boleh membaca). percy tinggal dengan mak dia and bapak tiri yang kaki botol and judi. sekali ada kejadian di mana dia diserang kerana disyaki mencuri 'lightning bolt' milik 'tuhan utama', Zeus. Zeus warning, siapa yang curi and tak pulangkan dalam masa ditetapkan, akan ada war among gods sebab dia syaki, salah sorang anak god yang lain yang curi and dia suspek percy (anak poseidon, dewa laut). so maknanya percy ni half god. mak dia manusia biasa. sebab tu dia pikir dia dyslexia. dia bukan tak boleh membaca tapi disebabkan dia darah greek god, tulisan dia semua tukar greek. dia pikir dia takleh membaca roman. semua pikir percy yang curi so dia kena bersihkan nama dia and selamatkan mak dia daripada Hades (tuhan di neraka). at the end, rupanya anak Hermes yang curi 'lightning bolt' tu. Hermes pun salah satu god yang utama. huhu... pening sikit kan? but takpe, movie dia tak pening. simple je and senang paham.

balik dari movie, kami pergi makan bakso favourite gerek kat terminal larkin. boleh tahan sedap tapi pedas sampai perit tekak... sekarang ni, aku craving for cendol md.zain. adeh mak... sedapnya...




p/s : kenapa malas sangat nak buat kerja ni?? dahlah kerja sangat banyak. cahpter4 belum edit lagi. adei...




23022010 ~ 11.39am
bilik aku ~ g17-217

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com