we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Friday, May 14, 2010

movie marathon day!

salam... hai, hari yang memenatkan. in fact, baru je sampai rumah after watching robin hood. hui, 2 movie hari ini aku tengok. a nightmare in elm street and robin hood. 2,2 tengok dengan family. a nightmare in elm street tu dengan boy, robin hood dengan mak, ayah, boy. satu family tu keluar. hehe... it's been a while tak tengok movie dengan family. so, hari ni, aku nak cerita pasal komen aku pasal kedua2 movie.

we start with A Nightmare in Elm Street.


okay, cerita ni start dengan kemunculan Kellan Lutz. hui, terus minat aku. hehe... siapa2 tak kenal Kellan Lutz, dia jadi Emmett dalam twilight saga. nama Kellan dalam cerita ni Dean. Dean tertidur kat kedai and mimpi ada orang nak bunuh dia. bila dia sedar, tangan dia berdarah, macam dari kesan dia mimpi. dia bagitau Kris. Kris pikir Dean just paranoid and say "it is just a dream. it is not real". then bila Kris pergi toilet, Dean terlelap and mimpi lagi. kali ni Kris nampak Dean macam tengah gaduh and pegang pisau. mata dia pejam and Dean kelar leher sendiri. ganas2. then, Kris alami benda sama, then Jesse. bila 3 orang dah mati, lagi 2 orang macam rasa perlu untuk menyiasat sebab diorang pun alami benda sama. rupa2nya, diorang pergi tadika yang sama. parents diorang telah membunuh seorang lelaki nama Freddy. sekarang, Freddy nak balas dendam pada anak2 nya pulak dengan masuk mimpi diorang sebab dalam mimpi, dia yang berkuasa. overall, cerita ni amat menyeramkan, bagi akulah. and a bit violent. adegan bunuh2 tu... ganas! tapi aku kurang puas hati dengan cara penyelesaian. macam tak logik. persoalan pertama, macamana orang yang dah mati boleh masuk mimpi2 manusia. kedua, macam mana heroin tu (Nancy) boleh bawak Freddy yang dalam mimpi tu ke alam nyata? macam kurang logik. kalau cerita hantu, memang takde explanation. kalau cerita bunuh2, memang ada explanation. but cerita ni, which one kategori? cerita hantu atau cerita bunuh2?

second movie, robin hood.


wau, cerita ni memang best. tak tahu lah pendapat orang lain. but for me, action dia memang best. walaupun kadang macam tak logik sebab dengan hujanan anak panah, King still tak kena satu pun even dia tak berlindung. he... at last, King mati di bunuh tukang masak!! wau, such a disgrace... then perutusan sekumpulan Knights nak balik kampung bagitau King dah mati di serang hendap. datanglah Robin Hood membunuh mereka2 yang serang hendap. ketua jahat terlepas. then Robin Hood pegang amanah seorang Knight untuk pulangkan sword nya kepada ayahnya. sambil tu, Robin dan kawan2 menyamar jadi Knights supaya dapat pulang ke London dengan lebih mudah. sampai kampung Knight tu, dia kena teruskan penyamaran jadi Knight untuk selamatkan keluarga Knight tu. then King yang baru naik takhta tu tak guna. menyebabkan kekacauan dan France nak gulingkan dia. so, Robin Hood yang menyamar mengganti kena keluar berperang. dan mereka menang. dan King baru sepatutnya menunaikan janji pada rakyat tapi dia sebenarnya tipu rakyat. dan arahkan Robin Hood di tahan. dia marah sebab peperangan tu berjaya kerana Robin Hood. ei, sakit hati betul. overall, aku suka sangat adegan perang. macam cerita Narnia. rasa semangat naik nak berperang. hehe... Russell Crowe memang bagus dalam pembawaan watak. semuanya bagus. but terpikir, if ada Robin Hood 2, setua manakah Russell Crowe akan jadi? hehe...


wau, what a day... ni tiba2 sakit kepala tapi nak tunggu tahan mata. nak tengok ghost whisperer kejap lagi. esok pulak, tak ada planning apa2. nak bangun lambat, masak then kemas2 sikit. then... nak tengok hindustan lah. lama tak tengok hindustan.



p/s (i) : gerek seharian busy. orang pergi BTN lah katakan. ni dia baru sudah. okay jugak, 2 movie aku layan hari ni. huhu...

p/s (ii) : wee... laparnya perut. tu agaknya sakit kepala. hish, nak kurus macam piza!! tolong!!





15052010 ~ 12.28am
rumah aku ~ bilik boy

2 comments:

Anonymous said...

haha..dedicate 1lagu utk ko.
pandang lah lihat lah..tiru mcm saya
hahaa

yanna yazed said...

hahaha... klu tiru gy ko, mcm mesin bsh nmenya aku ni. haha...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com