we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, November 25, 2010

gerek-gerek kepada gerek

hai2 you all... eveything fine? okay alright? tiba2 teringat pulak kem2 motivasi. are you okay? ALRIGHT! are you alright? OKAY! are you okay alright? hmm... pakar2 motivasi sekalian, cari idea lain ye. saya pun bosan sudah. haha... aku kurang okay kot. emosi sedikit terganggu. rumah semakin berselerak. bukan aku tantrum okay! semakin packing semakin serabut rumah. adoi... termimpi2 aku tidur dalam bilik baru. haha... menyeramkan.

okay2, back to my topic. memeningkan sikit kan? begini kisahnya... masa aku masuk UTM, aku ber'roomate dengan seorang sarawakian. lebih spesifik, orang Murut. tahu sajak Tun Mahathir "Melayu Mudah Lupa"? nanti minah tu buat lawak, "nasib baik aku orang Murut". haha... iya, dia Islam. dalam IC race Melayu. eh, ter'digression pulak. roomate aku tu ajar 1 perkataan sarawak. couple = gerek. since then, aku guna gerek untuk merefer couple aku. until now ia lekat. gerek saya : cikmon.

okay, apa itu gerek-gerek? begini... gerek aku ada beberapa orang best friends. yang dia sanggup belakangkan aku untuk these best friends. so aku selalu lah ejek, "korang ni macam ber'couple tau x". bila aku belajar word 'gerek'. keluarlah perkataan, "korang ni macam bergerek tau x". then ejek lagi, "pergilah kat gerek2 you tu!" jadinya readers, paham tak di sini? gerek2 adalah best friends. inilah mereka. ya, nampak macam kurang matang ye... hobi mereka adalah karaoke ya kawan2. hehe... grab from encik mohd ale.

dari kiri : am, mamat, mon, arip, ale

mereka amat2 lah rapat. memang tak dapat di pisahkan.
grew up together. sometimes annoying jugak. but sometimes rasa macam cute pulak. haha... bagus ada kawan macam ni. kawan susah senang. loyal and supportive. even ada salah seorang tu... hadoi, gile blurr... yang lain tu sabar je melayan. haha... mari lihat younger version.


okay let me introduce one by one ya...
  1. duduk atas kerusi baju biru : Nazri aka mamat aka kononnya adam. sekarang dah jadi cikgu BM. masa STPM pelajar terbaik seluruh Johor okay. masuk paper lagi. aku siap simpan paper tu. tadi baru buang. haha... sebab nak pindah rumah kan. aku gembur2 jumpa pulak paper muka dia. hmm... couple dengan chindian. sangat cantik. they have been couple since form 3 kalau tak salah aku. hebat kan??
  2. duduk atas baju hijau : saril. hmm... dengan dia ni gerek tak berapa rapat dah sekarang. kadang2 je jumpa. sebab tu dalam latest picture, dia tak ada. dengar kata kerja kat Singapore. gaji lebih tinggi dari gerek2 yang lain. ni based gerek cerita ya. and selalu hilang handphone. haha...
  3. duduk lantai baju hijau : ale. gerek kata dulu masa semua naik motor. ale mesti naik dengan arip. arip bawak laju and a bit reckless. ale takut. hehe... kitorang pernah vaca sama2. seronok. makan kat jamban. oh, jangan di kenang kisah lalu. apa pun still kenangan manis. nak makan kat jamban lagi! ha, 1 lagi pasal ale. actually, aku couple dengan gerek after dengar cerita dari dia. macam menguatkan lagi keputusan aku.
  4. duduk lantai baju cream : arip. ha, dia ni lah yang bawak motor laju2 tu. hehe... dulu masa aku first year, pendapat dia ni paling aku suka. haha... tak tahu kenapa. yang lain aku kurang boleh terima. maybe arip lembut sikit kot ayat2 nya. haha... kononnya adam punya ayat tak usah cakap. hiris2 hati aku. haha... antara gerek2, dia ni lah orang terakhir aku jumpa. wedding kat rumah am. tahun bila ek?
  5. duduk lantai baju pink : gerek aka cikmon. untuk mengelakkan kekeliruan. aku explain jugaklah. takut orang tak cam gerek aku. haha... aku ingatkan dulu dia dah gemok. rupanya dulu kurus seh... haha... maaf, saya amat suka gelakkan gerek saya.
  6. duduk lantai baju biru : am. hm... apa ek pasal am. ha, dia ni UTP. cuti sem dia selalu lain dari universiti lain. then yang ada kat JB hanya azuan. nanti if aku nak pergi dating dengan azuan, cikmon ni pun berkata, "boleh am ikut sekali?" haha... okay ajelah, no harm kan. tapi paling aku tak boleh lupa. masa tengok midnight 'Histeria'... huhu... seram woo... am menghilang di sebalik kerusi wayang.
haha... actually banyak pictures aku nak upload. tapi lagi banyak aku membebel kang. hehe... so, last picture. berempat saje untuk buat L.O.V.E. gerek ambil E. sebab dia kata stand for ELIYANA. haha... ada2 aje gerek cikebom tu...


oh, last2 picture of the day. gambar kami di tanjung balau. ni kitorang baru setahun. cute. but my skin colour is not even. deym! gara2 MHS lah ni!









p/s (i) : ngantuk banget. pedih gile mata. adoi yanna... tak bujang lah ngantuk awal2. haha... apakan daya. aku bangun awal sekarang.

p/s (ii) : sambil ber'ym dengan cik muniroh. haha... you 25... imagine that. haha...

p/s (iii) : menyesal... mari nyanyi lagu ressa herlambang, menyesal... aku nak chocolate... nak chocholate... chocolate kat rumah dah habis. dy, pergi langkawi lagi shoh!

P/s (iv) : kepada gerek2, maaf jika aku terkasar bahasa. Tersalah info dan sebagainya..






26112010 ~ 1.53am
rumah aku ~ bilik aku

10 comments:

am said...

aduh...baru ak sedar ak selame nie ak kco ko dating upenye...hahaha..

yanna yazed said...

Haha.. Baru sedar. Tipu! Haha.. Tapi okay je. No harm. Ni harry potter dah keluar. Nak tengok bertiga lagi. Hehe..

Anonymous said...

hehe..bertiga ngan sape??

Khairil Khamis said...

hahahahaa......

nasib baik xdlm senarai.. =)

Khairil Khamis said...

hahahahaa..

jelesnye xde dlm senarai...hahaa

Khairil Khamis said...

hahaha...xde dlm senarai pn =)

Khairil Khamis said...

uiksss...asik xde dlm senarai jeee...hahahaa

Anonymous said...

cik muniroh dcni...lack u r so lucky in love bebeh...i'll wait when im 25 k...uhh sounds young plak hehe ^_^

ila said...

hai yana..i ila..dlu i pun kwn ngan diorg..i keje kat jusco permas jaya..actually satu department ngan am..tapi diorg ni kalo g mkn suka sama2..kalo sekali tgk memg mcm gay..hahaha...diorg ni memg tersgt rapat ok!..

by the way..u n moon..tersgt la comel..keep it up! i like!

nice to know u yana..

yanna yazed said...

Bob : bob right? Haha.. Takut salah panggil suka2 hati je kan. Hmm.. Ada picture u but tak tahu nak cerita apa. Hehe.. Yg I ingat pasal u, masa sekolah dulu a bit kena kongkong dengan mak. Hehe.. Tu jelah kot.

Los : huhu... U rasa young? Ish, tak sabar2..

Ila : hai ila! Thanks for reading. Hehe.. Aah, I tahu diorang macam tu. Dulu panggil diorang gay jugak. Tu yang mcm panggil diorang ni bf pada mon. Hehe..

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com