we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, December 9, 2010

Puteri Harbour Coxn's Cafe

wah... hari ini dalam sejarah. aku memandu Wish tanpa supervision mak ayah. and diorang tak tahu pun aku drive. haha... ala... aku and Boy lapar. kitorang pun takmo lah makan kat kedai depan tu. dekat sangat. haha... so... memandulah aku ke bandar. nervous jugak woo... tapi alhamdulillah... selamat sampai without a scratch. menu hari ni... nasi daun pisang Kerala. hoho... lama tak makan. but aku rasa kali ni agak kureng... don't know what. yang penting tak sesedap yang aku ingat.

okay2, kali ni aku nak cerita pasal gerek nak buat surprise bawak aku dinner somewhere yang dia sendiri tak pernah pergi. he... so, ahad lepas, 5Dec2010, gerek fetch aku kat rumah then menderulah kami ke arah Perling. aku tanya nak makan kat mane, dia jawab, "Adalah... rahsia..." he... nervous jugak lalu tempat2 gelap. then pusing punya pusing... gerek tak jumpa tempatnya... last resort, call kawan dia... hehe... kantoi di situ ye. dan tibalah kami ke Puteri Harbour Coxn's Bistro. peh... seronok gile aku. excited. pemandangan situ pun cun. tiba2 gerek ni romantik. kikiki...

okay, the entrance... gerek kata, suka bau tempat tu. aku pikir dia refer perfume aku. oh, malu2. haha...


bestnya tempat tu... ada live singer. and dia nyanyi memang lagu2 yang aku suka. ada lagu2 yang aku tak tahu but bila dia nyanyi rentak perlahan, aku suka gile. romantik sungguh. wah... time tu tambah2 sayang kat gerek. hehe... sorry, tak dapat tangkap gambar makanan sebab kitorang ambil seat yang takde lampu. hehe... romantik kan.


kami di tepi harbour... oh syok2. hehe... cayang gerek montel2 ni ha!


okay, overall, i love the cafe. untuk jiwang2, romantik bolehlah. tapi if nak makan sungguh2, this is not the place. mahal and makanan dia agak kureng. aku order fish fillet with lemon sauce. gerek order lamb chop with black pepper sauce. best makan sambil mendengar lagu2 slow. sorry tak dapat nak upload gambar sebab keadaan amatlah gelap. tapi ni aku upload 2 gambar ajelah... gambar ni gambar port tu. macam duduk tepi laut padahal bukan laut.


yang ni pulak, entrance Puteri Harbour from the port. cun kan? suka2...









p/s (i) : tak retinya nak mengemas tanpa arahan mak. haha... yang aku reti, basuh gelas2 yang mak suruh tu. banyak gile sampai kecut jari.

p/s (ii) : nak ajak mak pergi Jcard lah malam ni. nak beli apa eh... huhu... konon macam banyak duit. hmm... yeay! moga2 mak cakap tu betul. KGSK pun dapat insentif.

p/s (iii) : minggu ni gerek tak balik... oh hai... kena tunggu cuti sekolah. aiseh...







09122010 ~ 5.01pm
rumah aku ~ kampung kastam-depan tv

2 comments:

Anonymous said...

dpt insentif eh? bp?
ak dpt x? hahaha
rindu teknik jb

yanna yazed said...

haha... tak dapat. mak aku reconfirm. if not rm1k tu... joli2 aku.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com