we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Friday, March 25, 2011

Ali Cafe di Bukit Indah

hai2 korang... miss me? aku sebenarnya nak update dah beberapa lama dah. tapi busy semacam first week after holiday ni. hmm... konon macam takde masa. tapi this week aku agak keletihan. i also don't know why. petang mesti kena tidur. okay, semalam dan hari ni berjaya tak tidur! yeay! oh, aku kerinduan sekarang ni. gerek ke Bandung... sunyi sepi aku sendiri. bosan handphone senyap je... notification FB je masuk. ish! gerek ada jugak msg guna no indon. tapi aku takut sikit kang bil aku tinggi. haha... bila pakai bil ni syok je membalas tak hengat duit jalan kann... i miss you sayang. nasib baik shida dari ganu dah balik dari induksi. kikiki... meriah sikit aku rasa. if not, berdua je dengan edot. sedih je rasa tinggal berdua. haha...


okay2, as stated at the title, hari ni aku nak update pasal kedai makan Ali Cafe. yes, Ali Cafe power root tu... betul, betul... cafe ni memang minuman dia semua produk power root tu. nice place. i like... as i mentioned in previous entry, gerek ada nak bawak aku ke 1 cafe di bukit indah kan? so this is the place. situated opposite Tesco, Bukit Indah. sederetan dengan Pariss Hotel. carilah, senang aje terus jumpa. dekat dengan traffic light simpang empat depan Tesco tu...


okay, pada hari kejadian, kami order 2 jenis makanan. ni makanan gerek. okay memang tak boleh masuk tekak aku. Satay Burger. aku dah lah tak suka satay. tak suka kuah kacang. tapi aku suka roti dia. nice2!


aku punya pulak set Ali Bento Rice. rasanya nama dia. aku pun dah lupa. kiranya dalam satu dulang ni ada nasi goreng yang kena gile dengan tekak aku. ayam goreng crispy. salad coleslow dan sup miso. sup tu... hmmm... i kureng... rasanya pelik. maybe yang minat makanan2 jepun suka kot...


air lupa pulak nak tangkap gambar. aku order biasa je. ribena lemon. gerek aku punya pelik sikit. tiger tarek. air teh dengan cincau ribena. pelik tapi benar. teh dia memang ummpphh!! serius. tapi bila kena pulak dengan ribena tu, macam pelik weird gile rasa. try jelah order teh sahaja. sedaaappp! orang tu suggest aku air yang ada tongkat ali. ish! takmolah i. ada kang gerek tak balik melaka. hahahaha... mengong2.

ini scenery di dalam cafe ni. best kan. nampak exclusive macam starbucks pulak kan? tapi kan... aku suggest, if diorang buat kuih2, or pai2, or kek2 then letak macam dalam rak kaca macam starbuck, coffee bean or secret recipe tu, mesti kaunter diorang nampak lagi best!


okay, picture of the day. gerek saya nak jadi goalie. shomel2 ini nate bulat! hahaha.... memang goal takkan boleh di bolos. haha...







p/s (i) : gerek baru call. weee... i miss you sayang. nak jadi batman kah? i loike... main sorok2 yok.

p/s (ii) : cik shida, u dah tak glemer okay. sekarang mat luthfi lebih glamer dari u... i loike! shomel gile dia sembur2 air. sumanya lah i suka!

p/s (iii) : esok daki gunung berlumut. aiseh lah... macamane lah keadaan aku esok ek. uhuk2... ya Allah, berilah hamba-Mu ini kekuatan. he...

p/s (iv) : first time nak balik JB from Kluang naik bas. oja nak bertunang. aku mesti balik! sori jah. i balik lambat... =(







25032011 ~ 8.10pm
rumah aku ~ depan tv-kediaman warden SMVK

2 comments:

~RoY @ AzRuL~ said...

lately, yana asyik makan jer..."bangga" ak setelah berpenat pulun yana swimming utk fitkan bdn, skrg beliau makan saja utk truskan usahanya itu...hehehe

p/s: makan sedap2 takpenah nk ajak! huh! dis weekend nk celebrate besday ngan KJ ler.xmo gitau mkn pe.lalala :P

yanna yazed said...

kamu manyak bising lah encik roy! g swimming dulu lah baru kamu tahu bagaimana perasaanku. heh! cakap banyak!

haha... bilang sama kj, sombong!

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com