we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Wednesday, March 2, 2011

housemates saya di SMVK =)

hai2 korang... hari ni actually aku banyak kerja. tapi nak jugak update blog. patutnya semalam aku nak update. tapi mood terbantut dek kerana airasia. uhuk2... then ada beberapa confusion. adoyai... akhirnya... i did it just now. tawakal saja. moga2 tiada masalah. then patutnya plan aku petang ni nak buat report Kelab Petanque. sekali tertinggal file nya di bilik guru. hadoi... dah terbantut lagi. malam ni pulak ada Makan Rasmi di asrama. nasib baik petang ni aku takde terlibat dengan sukantara. huhu...

okay2, hari ni aku nak update pasal housemates aku di sekolah ni. as you all know, aku sekarang kan stay di asrama sekolah. jadi pembantu warden. hari ni aku duty secara rasmi sebagai pembantu warden. weee... cik shida, ajar aku ya malam ni. he... untung aku duduk sini. all provided. tempat tinggal full furnished. semua ada. bil2 semua tak perlu bayar. hanya perlu bertugas untuk anak2 ni aja. huhu... be nice to me ya kids!

so, gambar pertama. cik edayati dan cik shahida respectively. cik shahida tu roomate saya. rumah kami ni ada 3 bilik. 1 bilik jadi stor. so kami berempat share 2 bilik. 1 bilik berdua. meh i story about mereka.


Cik Shahida Hani : dia ni lembut tapi kadang2 ganas juga. kepala dia... haha... amat kelakar ya. sangat bengong. layan je aku ngarut2. sometimes dia lagi mengarut dari aku. macam semalam dia ajak aku berjemaah, suruh aku jadi imam. aku mane reti... aku yeye lah percaya kan dia ajak betul2. sengal sungguh! then suka menodai aku. suara dia ala2 Fasha. haha...

Cik Edayati : nama manja, edot. masa mula2 aku sampai SMVK ni, dia yang bawak aku ke rumah. tunjuk bilik, katil semua. he... time tu, kami sama2 lembut orangnya. dia tolong aku angkat barang2. he... baik budaknya. then... dia sangat handal buat aiskrim. syok gile. si shida tu pulak lebih2 makan aiskrim edot. lagi2 if edot buat aiskrim nenas. berlari2 pergi peti sejuk. huhu...

gambar seterusnya... aku dan puan Hajar. hajar pulak roomate edot. ustazah tau. hehe... dia dah kahwin ya. nanti suami dia datang every weekend. tapi aku belum pernah nampak lagi suaminya. hehe... still in honeymoon mode. inai tak hilang lagi tau!


oh, saya memang rasa amat bersyukur dan beruntung. masuk2 sini dah dapat tempat tinggal yang everything FOC kecuali makanan lah. dah jimat kat situ. kemudian, dapat pulak housemates yang best. i am blessed. tulah orang kata, setiap benda yang terjadi pasti ada hikmah. biarpun aku dapat jauh dari rumah, still aku boleh berjimat. kalau duduk JB belum tentu aku boleh berjimat. kang berjalannnn aje kerjanya. lagi2 lah bila gerek bagi JJK kan. pasti panjang je langkah aku. hehe...

aktiviti kami petang2 yang bengong2. aku menjaga budak2 petanque, mereka menjaga budak2 netball. then mulalah warden2 beraksi bengong. haha... benda penggilis tu untuk ratakan padang petanque actually. huhu...





p/s (i) : booked tapi still seram. sorry sayang. kita share2 eh. i promise!

p/s (ii) : laaa... petang2 yang banyak kerja ni pulak hujan turun dengan lebatnya. nasib baik sukantara dah selesai. kalau tak, nak tangguh ke bila pulak... budak2 sure ramai tak datang ni.

p/s (iii) : tadi pagi aku ada meeting guru2 baru. sedih pulak rasa tak dapat masuk kelas budak2 SKM. i actually enjoy entering that class. naughty but interesting.

p/s (iv) : hujung minggu ni dapat jalan2 tak ek?









02032011 ~ 6.04pm
rumah aku ~ kediaman warden-SMVK

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com