we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, June 7, 2009

puasa ~~ t'minum ~~ batal tak??

huhu... dengar tajuk pun dh tau kn aku nk cite pasal puasa. hari ni, adik aku puasa ganti. adik aku lelaki okay. aku ada sorang je adik lelaki. itulah satu2nya, tak ada duanya (aku phrase org ckp ni, agk geli pulak bila membaca). masa Ramadhan hari tu, adik aku masuk hospital, operation. operation bisul. haha... 4 hari dalam wad tu... korang jangan main2. bisul pun masuk wad tau. sebab dia tumbuh kt tempat yg sama kali ketiga. so, doctor sarankan operate utk buang akar2 suma. di mana bisul tu tumbuh? *&^$(@&$W (di sensor kerana terlalu sensitif) wawawa... korang pk apa? huhu...

okay, dia tak puasa 4 hari. so kenalah ganti. aku ni dh berhadapan dengan lelaki yang memang payah nk puasa selain bulan Ramadhan. pertama, ayah aku. sori yah, termentioned ayah pulak kt sini. kedua, gerek aku. sori yang... i saje je nk mentioned name u. dia ni lagilh. puasa sunat pun beria2 ajak aku sahur. kwn2 aku rilek je puasa ganti and sunat. kalau dh namanya laki... selain Ramadhan, memang payah nk puasa. ketiga ni, adik aku... haha... mcm pokok tak kena siram 2 hari.

dia bangun pukul 12pm lebih. mak aku start membebel baru dia bangun. tu pun muka monyok je. aku pk dia nak tantrum suma barg2 dh. aku makan kt dapur, dia masuk tengok. aku halau keluar. aku dalam bilik, dia pun dalam bilik. dia main komputer, aku baca novel. before tu, dia mengaji, ustaz tiba2 muncul. haha... lepas mak ayah aku pergi kenduri kawin belakang rumah, tinggal lah kitorang berdua kat rumah. dia main komputer dalam bilik aku. then dia kuar bilik pergi mane ntah... then tiba2 dia jerit...

"apa dia boy?"

"bejhdjgsgahjodafiubsfk" ni konon2 dia babbling apa bnda nth kat luar tu, aku tak dengar.

"apa dia?? tak dengar lah!!!"

"boy terminum air..."

"hahahahahaha...."

"batal tak?"

"ntah, mane akak tau..."

"tepon ayah tanya..."

"ayah dah nak balik dah... nanti tanya lh sendiri" aku dh bape kali tergelak. ni lah salah satu akibat bila orang tu tak biasa puasa selain bulan Ramadhan. haha...

"padanlah boy rasa lega je minum air tadi..." hahaha... lagi gile aku gelak... adikku, adikku... inilah adik aku. satu2nya adik aku. tak ada duanya. (ni aku phrase cakap org. geli pulak bila baca even dah baca banyak kali).


inilah dia gambar adik aku yang sengal. dahlah lupa pakai seatbelt masa test jpj. benda paling basic pun boleh lupa. tapi sticker 'P' untuk kereta dah beli dah. 1 keta ayh aku, 1 keta mak. haha... badi agaknya beli awal2. hm... memang tak leh blah betul tak pakai seatbelt. nak kata dia gabra... adik aku ni pernah gabra ke? payah2... mintak2 2kali jelah dia test jpj. kang nak sambung belajar susah takde lesen lagi. ntah bila nak amik lesen kang...







p/s : bulan Ramadhan dah semakin mendekat. sesape yang belum ganti, baik ganti cepat. and sesape yang dah lama tak puasa, insaf2 lh yek. bukan aku taktau realiti dunia sekarang ni... jangan di cabar RUKUN ISLAM. (islam ke iman ek?? ha, jangan di cabar RUKUN ISLAM dan RUKUN IMAN). okay tak?


p/s (ii) : malam ni aku nk pergi tengok wayang lagi. kali ni dengan abg and gf dia. syok tak agak2? hm... orang belanja, seronoklh tu agaknya... wah... nk popcorn. cedapnya...





07062009 ~ 8.09pm
rumah aku ~ bilik aku

2 comments:

KJ-kun said...

kalau TER xpe lah hahahaa
x tahan plak tu ayat...g call ayah hahahah
aku pun dah lama x puasa sunat heheh

yanna yazed said...

haha... adik aku cuak siap suh call. aku mls lh nk call, sure gn hp aku. bpk aku g knduri pn blkg rumah je. jap2 nnt blk lh... mak aku kta rezeki. huhu... br puasa sehari dh jd cmtu. hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com