we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, June 25, 2009

wah... sungguh lama aku tak update...

bila ek last aku update? 10june? hm... ok2, kerana aku terlampau busy 2, 3 minggu ni... aku akan mengupdate mengikut tarikh yang aku ingat. huhu...

13june2009 - planning keluar dengan oja and diana. patutnya gerak pukul 11am dari rumah. tapi di sebabkan abang aku bangun lambat and sakit perut membuang, aku sampai rumah diana pukul 11.15am. then diana cek2 minyak hitam and air apa benda entah, dalam 11.30am baru gerak dari rumah dia. and info baru, baru aku tau diana bawak keta macam ayah. huhu... sampai2 dah 12 lebih. eh, lupa cakap kitorang pergi jusco tebrau. nak tengok wayang. beratur2, rancang2 nk tengok wayang apa... last2 amik DRAG ME TO HELL pukul 12.30pm. aku still simpan lagi tiket dia. huhu... peh, tengok wayang dengan oja... baru ku tahu dia takut tengok cite seram2. hehe... then kitorang makan kenny roger's. and aku sampai rumah around 4pm. nasib baik mak okay.

14june2009 - aku sengal2 badan. macam orang tua. jalan macam mak aku dh. terhencot2. aku pun tak tahu kenapa. actually start hari sabtu lagi sengal2 tu... tapi hari ahad lah yang paling horor. teman mak and cikna pergi sekolah mak. tengok2 pokok. then pergi lavender jalan serampang, mak nak beli kek untuk bawak balik kelantan. then aku pergi potong and rebond rambut. nauzubillah... sakit gile kaki. sengal2 macam orang tua bongkok tiga. petang tu... akhirnya... aku demam. after maghrib (aku solat duduk beb... sakit gile kaki), ayah bawak pergi klinik wan suhaimi kat uda. aku sengal2 tu pun sebab demam. bengkak kaki and tangan aku. aku takut kena chikungunya je. tapi dia kata demam je... okaylah... lega.

15june2009 hingga 18june2009
aku, mak, ayah and boy balik kelantan. flight pukul 9.20am. abang hantar. gerek pun datang airport. seronok gile. windu gerek... sampai LCCT 10 lebih. dari LCCT flight pukul 1.40pm. bertapa kitorang kat LCCT tu. huhu... sampai2 KB, straight pergi makan nasi kukus. cedap gile... then jumpa tokyam, pergi rumah ayah zi, then baru balik rumah cik baydah... pack woo jadual... malam tu aku tak ingat buat apa... esoknya... kitorang jalan2 cari makan. tak sempat lapar dah makan lagi. ayah aku punya keje. demam aku tak baik lagi. gusi aku bengkak. tak nikmat nak makan. then malam tu, aku di serang gatal2. eh, bukan gatal2, tumbuh bintik2 merah satu badan aku. tapi tak gatal... mak aku dah risau. esoknya pergi klinik sebab makin teruk. kaki aku bengkak sampai crocs baru aku tu ketat gile. rupanya, aku alergik ubat yang klinik wan suhaimi tu bagi. malam tu bintik2 dah makin kurang. bagus gile ubat doktor klinik kota bharu tu. he... ari kamis, nak gerak balik JB. kitorang sampai JB 6 lebih. tapi aku tak rehat pun tau... sampai2 rumah, terus kemas baju untuk pergi kem and ajak mak ayah aku pergi beli kasut hitam. nyampah betul UTM ni, kena pakai kasut hitam pulak. aku dahlah takde kasut hitam... ai...











19june2009 - pergi UTM around 9am. pendaftaran start pukul 8am. after breakfast, sampai UTM dalam pukul 10am. piza tak sampai lagi. after taklimat semua, dalam 12pm gerak ke melaka. macam2 halangan woo nak ke melaka. aku dahlah ngantuk... nak tidur, sekali perut buat hal pulak. masuk angin yang sangat2 sakit. then, bila dah ok, baru nak terlelap, tiba2 bunyi meletup. tayar bas meletup. terkejut aku and piza. segar bugar mata jadinya. mesti piza ni gemok sangat. haha... terpaksa pergi naik bas lain... halangan betul. sampai kat water city, buat aktiviti dulu baru boleh masuk bilik... penatnya...

20june2009 hingga 21june2009
biasalah kem... kena buat banyak aktiviti. best dapat kenal kawan2 baru. ada certain2 kureng best... mimik2 muka yang tak berapa aku nak minat. tapi overall best lah... kenal dengan naza yang sengal, farid yang suka nyanyi, rafiq yang comel, nik yang sangat cute, shuha yang sgt pandai melukis... sape lagi? hm... piza yang naik boring aku tengok. haha... jangan marah piz. eh, lupa nak cakap, sepanjang kem, hp kitorang di ambil. aku rasa aku sorang je yang guna public phone call rumah and gerek. windu gilak sama gerek. 21june balik UTM tidur KTDI. lenguh badan angkut beg berat daki tangga. nauzubillah... macam batu caves. he... aktiviti lagi malam tu, then malam tu nak tidur. dahlah takde bantal, selimut, tidurlah sambung katil dengan piza. gile sejuk malam tu sampai asyik terjaga2. dahlah kipas no 5. aku tak slowkan sebab................ aku takut nak turun katil. haha... nasib baik malam tu tiba2 takde karen. takdelah piza jadi mumia sebelah aku. hehe...

ini K.O kami... nama dia rafiq... sangat muda tapi jadi ketua kami. leh buli tak agak2? huhu... piza selalu buli dia. sangat kejam si piza ni...







ini pula farid... muda jugak dari kitorang. tapi nampak tua kan? huhu... kepada farid yang membaca, terimalah realiti yang kitorang lagi comel dari kamu. akak2 yang awet muda sentiasa. huhu... hah, jeleslh tuh...






ini pulak naza... sangat kepoh. mulut banyak. terdiam cik piza. sampai terlepas no bilik. dahlah eja TURBO salah... serius korang... dia eja TUBRO. huhu... and dia pulak lead group TRANSFORMER. pelik2... kitorang pun suka kacau dia, sebut nama dia kuat2... naza nak menari dikir barat. huhu... OKAYLAH TU BRO...




24june2009 - akhirnya... boleh masuk KRP. tapi aku and piza mintak balik. eh, lupa bagitau... rupanya, si Rafiq yang adik2, skema2 tu, rupanya K.O. kitorang. K.O. tu apa? ketua operasi okay... so, si rafiq yang adik2 tu ketua aku. huhu... tak ku sangka. leh buli tak agak2? hm... petang tu, after krew2 MHS balik ke kolej masing2, aku and piza balik rumah. nk kemas barang konon. aku dengan lajunya ajak gerek tengok transformer. wawawa... tiket wayang pukul 9pm. best jugak lh. gempak. tapi... aku pening... tak nampak mana satu baik and jahat masa diorang berlawan tu. nampak cam sama je bagi aku. huhu...

hari ini - pagi2 lagi aku dah bangun. nak balik UTM. kang K.O. marah pulak... aku takut pulak kt K.O. ek... huhu... kemas bilik jap then gerak g arked KRP. dekat je dengan blok aku. huhu... bestnya environment baru. then, kemas tu, kemas ni... berpeluh jugaklah... tapi siap jugak DM (dewan merdeka) tu. balik bilik 4 lebih then gerek tepon nak datang amik. huhu... windu gerek... sekarang... aku kt bilik piza, update blog dengan panjang lebarnya... huhu...









25062009 ~ 7.18pm
bilik hafizah ~ g09-114

2 comments:

hafizAH said...

agk2 la tulis no blik tu..
nt rmai fans ak dtg laks..haha

yanna yazed said...

haha... sng klu ada org nk msk minang ko. g jmp dr.anizu, mntk tlg ascort g bilk ko. br besh. huhu...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com