we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Friday, May 8, 2009

DOREMI ~~ eternity

apa itu DOREMI? adakah laksamana DOREMI? lagu DOREMI? eh, aku suka lagu DOREMI dalam sound of music. Doe a dear, a female dear... bestnya... minat gile cite tu. kalau korang xtgk lagi, aku recommendkn cite tu. cite lama, audrey hepburn b'lakon. cute, best... minat cite musucal mcm tu...

eh, b'balik kepada apa itu DOREMI... actually, DOREMI adalah geng aku... bestfriends aku since sekolah menengah. sampai kini. knp DOREMI? DOREMI actually initial nama2 kitorang... ok, go through this entry and u'll know what it is...



ini adalah Diana... dia memegang initial D dalam Doremi... aku sekelas dgn dia dari form1. mnja orangnya. and lawak.. mmg sempoi lh kawan dgn dia ni. skrg ni tgh study kt uitm shah alam. final sem dh. amik accountancy tak salah aku. dia minat apa ek? aku tny oja, dia pn xingt diana minat apa. oja kta diana minat makan angin. huhu... dlu time sekolah dia g umrah dgn family dia. then dia prnh g egypt. dia blikn aku bookmark. ada lg smpi skrg aku simpn. gmbr pompuan egyptian tu... ala2, mcm dlm cite mummy return tu...dlu time form1, kitorg pgl dia OTC (otak tak centre). then, mak dia mrh... kitorg start pgl diana blk.



ini Mahfuzah a.k.a Oja. dia memegang initial O dalam dOremi... kwn aku since aku drjah 1 smpilh sekarang. kitorg sekolah rendah same2. pegi SIGS same2... masuk TIJB same2... masuk KMJ same2... masuk UTM pn same2... lain kos jelh... dia ni dlu tembam, ms sekolah rendah rmbut pjg. org pnggil dia pontianak. hehe... sekarang ni dia final year amik kimia bioproses. dh nk grad dh... nnt jgn lupa duit raya aku okay. dgn dia ni, plg lame aku b'kwn selain rahiza. dia minat shah rukh khan masa sekolah dlu. tiap2 ari lagu hindustan. aku pn t'pngaruh sekali. slain tu, dia minat ziana zain. huhu... jgn mcm2. oja sekarang dh ada bf tau... fyi DOREMI : oja dh ada bf. sebarkn kpd rahiza di sana... hehe... jgn marah jah...


ini adalah Rahiza... memegang initial R dalam doRemi... aku knl dia pn seangkatan dgn oja. tp aku sekelas dgn dia dari drjah 1. oja strt darjah 4. dia skrg kt german, blaja mechanical engineering. sori guys... she's taken. tu yg latest aku tau. dia ni prahsia ckt. klu korang bc entri tagged aku before ni psl karipap sardin, dia ni lh mmber yg aku selalu rehat sama. sama2 pngawas time sekolah dlu. dia ni pndiam, prhsia. susah nk korek rhsia dari dia. hm... ramai peminat. time sekolah dulu ada sorg dak laki suka dia. setia woo... b'tahun2. tp skrg, dak laki tu dh ada gf dh pn. huhu... apa minat rahiza? entah ek... haha... sori e, nnt kite update lg if kite tau minat awk. hoho...


ini adalah Eliyana... haha... aku lh tu... so intial E, aku yg pegang dalam dorEmi... nk cite lg ke psl aku? aku seorg yg comel... cute... baik hati... aku minat biru... currently suka giraffe skrg... sape2 nk blikn aku adiah, yg ada giraffe2 ke, aku sukalh tu... hoho... mengarut sungguh... aku pn suka mkn. tomyam. yummy... cdpnya... cupcakes... hoho... yg maziah buat lh favourite aku. hehe... ~end






ini pulak, Mazni... so, initial M dalam doreMi, dia lh yg pegang... budak ni agk sengal. lawak dia slamba je... tapi kelakar gile. mmg xlarat lh nk gelak. ms sekolah dl, dia minat gile AC Mizal and Rosyam Nor... sekarang aku taktau pulak dia minat apa. tp dr status ym dia... mcm Fahrin Ahmad. btl x mazni? and aku rs, dia minat cermin mata hitam... coz dalam gmbr ym dia xtukar2 dr tahun lps gmbr dia pkai spek mata hitam smbil mndongak. haha... dia ni sorg je pompuan dlm family. mak dia pnggil dia GIRL ek?girl ke, gugurl? huhu...mak dia dlu aturkn dia kena pkai apa. smpi ada 1time, kitorg hangout sme2. mak dia suh pkai vest. then after kuar tu, dia bkk lh ltk tepi. skali nk b'gmbr, kelam kabut dia cari takut mak dia tgk gmbr tu dia xpkai vest. hehe... ah, dia ni sama kos dgn diana. final year jugak...


last but not least... tanpa dia DOREMI tak lengkap. ini pulak ialah Izaura, memegang I dalam doremI. anak polis ni... selalu pindah randah. then masa form 1, dia pindah masuk SIGS, sekelas dgn kitorang. tp alhamdulillah, smpi skrg dia tgl jb... dia ni pn uitm. kos apa aku xsure... sbb dia wt diploma dl then skrg kt shah alam jugak. so, diorg b'tiga suma kt shah alam. klu tak, dulu before rahiza fly pn, dia kt shah alam jugak. aku and oja je kt utm. hoho... adik bradik dia rmai, dia sulung. so tggjwb dia agk bsr pd family... hm, miss her so much. sbb dh lme gile xjmpa... kitorang eja nme dia ixora je sllunya... ni ixora okay, bkn exora proton tu. huh... aku xmenang, aku xsuka exora.



ni lah gambar kitorang b'enam bbrapa tahun lepas. sekarang ni nk kumpul semua payah sikit. ni kt plaza pelangi, sedap corner. kitorang ni kalau jumpa mmg havoc kedai tu. dahlah gelaknya segema. hehe... dulu masa kitorang abis PMR, kitorang g waterfront city kt bandar tu, mkn kenny rogers. mmg havoc lh. dahlah kdai2 situ lengang tp bila kitorang ada, mmg kecoh lh... dahlah oja byr hrga rm20 dgn duit rm1,rm1. time tu baru lps raya. mmg dasat lh nk mngira... hehe... we love to be with each other. klu jumpa sekarang, msti kitorang cite balik kisah2 yg t'jadi time sekolah. and cite bape byk kali pn, kitorang still gelak besar... antara insiden2 nya adalah :
  1. ms form 1, diana prnh mkn dalam kelas time cikgu ngajar... cikgu zaleha, ksygn dia tu... then cikgu tu tgur, diana awk mkn ke? dia ni jnis kelam kabut ckt... kelam kabut dia bgn and jwb, sy lapar sikit lh cikgu... haha... time tu mmg xleh blah muka dia. mcm sian je tgk muka dia. tp pdhal time after rehat tu... huhu
  2. aku tak ingt ari apa... aku sesi petang time tu okay. ari jumat kot, after rehat adalh subjek BM, cikgu zaleha lh cikgu kitorg. then abis BM, ialah PJK. kitorg dulu mmg suka pjk. smgt lh nk turun cpt2 tapi arhn, kna tukar bj wktu pjk. tp aku smgt t'lbh, dh pkai sluar dlu and kain sekolah dh bukak. kiranya aku pkai seluar pjk and bj kurung sekolah lh... then cikgu zaleha nmpk. dia tny, knp awk dah tukar seluar pjk dh? aku time tu blur2, aku pn jwb... mahfuzah pn pkai cikgu... huhu...
  3. ah, ingt tak tagged roy yg aku nk amik wuduk jth tepi tangki tu? kawan yg aku tarik tu rahiza. huhu... yg tolak aku tu, izzati... aku dh xrpt dgn dia dh. oja t'slmt time tu sbb dia dh naik (dia org prtama amik wuduk, then izzati, then rahiza baru aku). so, aku lh mgsa keadaan. blk2 kelas dh lmbt. kelas geografi dh strt. cik endong mrh kitorg bising kt blkg coz aku mmbebel baju aku kotor.
  4. ms kitorang form 3, kitorang wat hari rabu as hari piknik. sesi petang jugak time tu. so, stiap ari rabu, masg2 akan bwk mknn. oja duty dia bwk pepsi and cawan. dia nk bwk pepsi sbb dia suka pepsi. org lain universal. rilek je... kitorg piknik dpn lab sains dak2 form 1. sesi rehat form 3 and form 1 berbeza. diorg rehat dlu baru dak2 form 3. so, ms kitorang piknik tu, dak2 form 1 tgk jelah kitorang makan dgn nikmatnya... lg2 mazni bawak roti jala and kari. tp pinggan xde. dia bwk daun pisg. so, kitorg b'pinggankn daun pisg lh... mmg syoklh time tu. b'bual, mkn2, gelak2. then cikgu sains tu, cik norlida kuar marah kitorang bisg. oja baik dgn cikgu tu, ajk dia mkn skali. hehe... dia xjoin pn. tp dia bebel2 jelh. huhuhu...
  5. sllunya aftr makan byk2, mmg suma org b'sndar lh... tapi aku mmg xleh lupa 1 insiden ni... oja duduk dalam kelas dpn aku. dia b'sndar kekenyangn... nnt dia ckp... aduh, knygnya... nk pecah kain... adoi2... argh... lega... (lega tu after dia bkk kancing kain sekolah tu). biasalah mcm laki pkai belt, perut knyg sgt then bkk belt tu mst rs lega... tp aku xleh lupa ayt dia yg kain nk pecah tu...
  6. ha, ada 1 lg... oja mrjuk time tu... knp tau dia mrajuk? ari jumat, mentara tgu nk b'atur, kitorg zohor kt kelas. biasalh... bkk tudg, stokin kasut suma lepak2. then mazni sorokkan stokin si oja ni... aku serius tak perasan. kitorang still borak2. tentang apa entah. oja dh bebel2 mane stokin dia. tapi aku tak tumpu prhatian kt dia, trus jugak b'bual. skali dah kul 2pm nk g b'atur lh... aku pun siap2 tp tb2 aku tgk oja dok diam je. aku pgl lh, jah, cptlh nk g b'atur... then dia angkat muka... peh, mcm pnhn mata dia mmanah aku. gile mrh oja time tu. aku tnylh knp... dia tak jwb... skali mazni b'lari2... oja, sori... (mazni nk sorokkan kejap je tp dek krn leka b'bual, dia lupa dia sorokkn. time oja dh mnyinga baru dia t'ingt. huhu... ). beberapa ari jgk oja mrjuk... ko lh ni mazni. huhu...

itu sahajalh srba sdikit ttg DOREMI... ni pulak frame yg kitorang buat utk bg rahiza before dia fly ke german. hopefully dia still simpan frame ni... gambar ni kngn kita bersama. lame rahiza tak balik... hopefully nnt kita leh b'kumpul b'enam lagi. t'masuk izaura...


















08052009 ~ 4.55pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

6 comments:

Anonymous said...

hai eliyana..
thx coz u write entri about us..
it remind me about the old time..
btull r aku minat fahrin ahmad..
pndai btul ko meneka..
kuat btul r memory ko ni..
still remember insiden aku sorok stokin oja tu..
aku da lupe..hee..(mazni)

yanna yazed said...

haha... aku ingt coz time tu dh slesai e'thg kn. kita nk sport2 kt padg, tp oja xnk join. mrjuk lh ktakn... huhu... sape still ada gmbr oja dok t'kang2. sape yg tgkp gmbr ek? ko ke diana? huhu...

Anonymous said...

owh..bile ko ckp sal pic t'kang2 tu br aku recall lik oja majuk..
aku ada pic oja t'kang2 tu..
ixora hjg bln mei ni dia kna operate sb tgn bpeluh..ni diana bgtau ak..(mazni)

yanna yazed said...

aah, smlm diana bgtau aku jgk... nnt kita plan g jmp dia lh. aku xleh g kl. so, tgu dia blk jb lh... makayah aku mne bg aku g sna. ko ada ek gmbr tu? huhu...

Anonymous said...

oi nurul..rahiza ni..apsl gmba awk je bkn time kte jmp tu..ooo gmba die nk yg comel2 je...hehe...papepon kte terharu..rase nk menagis pon ade nih ha..rindu kt korg tringt zaman dolu2...mmg best gle..

yanna yazed said...

heheh... rindu korg suma. nnt bl awk blk m'sia kita kumpul lg ek. rindu gilak. jgn nngs tau. ni sbg kngn kita b'sme. xleh nk update psl korg lg sbb xjmp korg lg. he... miz u abunch.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com