we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, May 2, 2009

family aku y'all....

entri kali ini ada betul2 ttg family aku... before ni aku asyk cite pasal aku... gerekku... teman2ku... apa yg telah aku lakukn... tapi takde betul2 ttg family ku... gmbr mak ayah aku ada tapi aku tak cite pape pun ttg diorang. ha, ni baru nk cite ni. baik... inilah dia...


EN. MOHD YAZED BIN HJ A RAHMAN & PUAN NORZAKIAH BINTI YUSOFF
ni mak and ayah aku... gambar ni masa kitorg gi langkawi. ada lah dalam 2 tahun lepas. diena baru 6 bulan time tu... hm, ayah aku ni jenis cool, sentimental. everything slow je dia buat. bawak keta lagilah... g kl, klu tak cecah 5jam memang still n9 lagilah... hehe... mak aku jenis workaholic. ayah aku pn tapi mak aku lagi dasat. kalau tak cecah maghrib takkan nampak muka dia kat rumah. lagilah after jiran kesayangan kitorg pindah, lagi dasat lh dia bekerja. kalau tak, petang2 tu blk awl jugaklh lepak2 dgn jiran. hehe...

MOHD EZYLIN BIN MOHD YAZED

ni abg ku. mkin aku bsr mkin rmai kata name abgku mcm pompuan. hm... no comment. makayah aku suka. biarlah. umur dia 26 tahun. jnis kasar but sensitif. dia ni kesayangan mak aku. aku and adik aku pn kesayangan jgk tapi dia ni mak macam bawah ketiak mak aku lah... hm, apa lagi nk story? byk gf (aku xtau knp diorg nk kt dia ni, bpk aku pn same pning. haha...) suka cadbury black forest. so, mak aku beli choc utk aku, sure akan bli black forest utk dia even kna letak dlm peti sjuk 1 tahun. seyes... aku tak tipu.


AMIR RIDHWAN BIN MOHD YAZED

ni adik aku... dia tgh korek tlinga. aku sje pilh gmbr ni nk tunjukkn pd korang, adik aku tggi... ala2 KJ g2... tp sori KJ, adik aku kurus. hehe... slim and slender. dia ni dh abis spm, tgh tunggu nk masuk U. dia dpt mtrx tapi xmo pegi sebab kakak dia punya result time mtrx truk gile. so, dia taknak mnjejaki langkah kakak dia. haha... spm adik aku bgs. gempaq lah. tak sngka dalam sengal2 dia study tu leh dpt straight A's. (tak semualh A1). aku amat t'peranjat coz aku tgk macamane dia study. aku tiap2 hari tgk dia blaja. ingatkn takleh lawan result aku. rupanya... makin disayangi lah adik aku ni. huhu... ni dia dapat banyak duitlh... aku nak pau, dia blanja aku apa je? topup pn kedekut. huh!! ni dia dapat upu uitm kos account. tak dapatlh aku nk hantar kalau aku dpt jd agent MHS. hm...




ini sahaja ttg family aku; mak and ayah aku, abang aku, adik aku... aku 3 beradik je. aku tengah2 pompuan sorg. so, aku pn kesayangan jugaklh... gerek ckp, hidup aku senang. dari kecik aku dapat semua yg aku nak. tp aku rs hidup aku simple. aku tak demand bnda yg mahal2 yg mak ayah aku tak boleh beli (selalunya aku ajak makan je... gajet2 takdelh). ha, belum abis, aku nk cite makcik and nenek aku pulak...



ZURINA BINTI YUSOFF

ni makcik aku a.k.a cikna... adik kepada mak aku. dia jaga aku dari kecik. after spm, dia trus datang jb, stay dgn family aku. time tu umur aku bape yek? aku belum lahir agaknya... abang aku kecik lagi kot. ha, betul2, aku dh kira balik dh... dia dtg jb masa aku belum lahir. umur abg aku 2 tahun. so, dia jaga aku dari kecik bila mak aku g keje. dia start bekerja masa aku dh leh pikir kot. so, aku memang rapat dgn dia ni. sekarang dia kje pasir gudang. so, weekend nanti dia datang (if aku ada kt rumah. kalau aku takde, dia tak balik jb. haha... nmpk x kpntingan aku di cni?) so, i love her so much... sgt pndai memasak. passion dia... dari timur, smpai western, no hal lh... aku nk suh dia masak meatball mother's day ni. adik aku ckp carbonara plk... dipersimpangan dilema....



MERIAM BINTI YAACOBni nenek aku... gambar ni masa raya tahun lepas kt rumah aku. di sebabkan nenek aku stay dgn kitorg, so, raya diadakan di rumah aku. aku suka raya jb. he... kurg gemar blk kg. entah knp... nenek aku ni selalu stay dengan kitorang. hm, i don't know why... cousins aku pernah cakap, nenek aku sayang lebih kt kitorang 3 beradik. aku mentioned benda ni kat nenek aku. dia nangis tau... dia kata dia tak pernah nak bias2 ni. huhu... semua sama rata... cian nenek aku...





ha, dah b'akhir pasal makcik and nenek aku... nk cite pasal sape lagi? takkan suma makcik2 and pakcik aku kot... xcukup 10pages oi... huhu... aku nak cite pasal abg jan and kak anne pulak. sekali dengan ank2 mereka...


IEZAL BIN SUKIMAN & NORIZAN BTE ZAINAL


siapakh mereka ini? sebenarnya... mereka takde pertalian darah dengan aku. family abg jan adalah jiran kitorg. ingat tak td aku mentioned jiran kesayangan kitorg? inilah dia... (ops, ini anknya... diorg 1family tgl sebelah rumah aku dlu). then tahun 2007, ayah abg jan (aku panggil uncle man) pencen... so, diorg pindah ke kg halaman; penang... uhuk2... sdih sgt. diorg jelah jiran yg rapat dgn kitorg. tapi abg jan and kak anne stay jb sebab diorang keje jb... gambar ni masa g langkawi dlu jgk (seangkatan gambar parents aku ats tuh). inilah diena masa umur 6 bulan... bulat and kurang rambut. he... sekarang rambutnya udah panjang. tapi aritu abg jan call tunjuk diena potg rambut sudah... bulat jd pipi dia. he... ah, lupa nk mentioned, kitorang rapat smpai aku rs dh jd mcm family... sebab tulh, diena and aqiel ank sedara aku. (sape argue mmg saje crik pasal). ha, favourite dia 2org ni, mak aku punya nasi goreng sardin. hehe... even knyg still leh tambah tu...


IRDIENA ALIA BT IEZAL & AQIEL ILHAM BIN IEZAL














tadaa... inilah dia dua orang anak buah ku t'sayang... dalam entri before ni aku ada tunjuk gambar diorang berdua. he... diena ni hyperactive sikit. lg2 bila mood dia ok. hui, tak larat melayan. suka tengok fish, konon2 bg fish makan. aku tak larat, aku pgl bey... (adik aku, aku pgl boy. tp entah knp diena ni dari dia start leh b'ckp, dia pgl adik aku bey). diena ni mmg t'lebih suka kt bey. so, if aku suh dia main dgn bey, dia amtlah suka. hehe... adik aku plk xpndai lyn dak kcik sgt. hehe... kelakar. adik dia plk, hari ini (2mei2009) genap umurnya 4 bulan... dia lahir 2jan2009. diena pulak 4jan2007. so, gap antara dia sipi2 je 2tahun. tahun depan kena beli 2 hadiah ni... aritu b'day diena 2 tahun, aku share dgn boy beli doodle. suka gile dak kcik tu asyik melukis je. smpai 12am pun tak tido2, nk mlukis... hehe... geram. ha, aqiel ni muka garg tau. tp entah knp bila nk tgkp pic ni, tb2 dia snyum. wah... cpt2 aku snap. 1 je ni tau gambar yg dia snyum aku ada. hehe... keletah and suka berbual. tak sabar nk tgu dia besar. pning lh abg jan melayan. hehe...



so, itu sahaja yg aku nk cite kn ttg family aku... ada byk sebenarnya... tapi kang pnjg plk entri kali ni. hehe... lainkali aku cite lagi orait? till next time...




02052009 ~ 7.35pm
bilk aku ~ u7a-903

5 comments:

rul ehsan said...

wah...bertuah kamoo dapat family yg cukup bahagia..hehe

yanna yazed said...

aih... suma org pn b'tuah... adn setiap org pn ada dugaan yg diorg prlu hadapi... syukur dgn apa yg kita ada.

rul ehsan said...

yup...ak setiasa bersyukur dgn per yg ak ader...hehe..yer ker???

Anonymous said...

pergh...rindu gle ngn kenangan time persekolahn..huhuhu.cpt sgt rsenye kita ni membesar walopun ak xbesar2,mkn kecil adlh..hehhe.nyway,luv all my friends...mmuahhh.

yanna yazed said...

haha... oja, ko ni apalh... slh tmpt ko komen ni... nnt aku ajr k. hehe...

apa2 pn, mmg rindu time sekolah. best je kn? ni dh msk dunia realiti. kita dh mkin mmbsr. ai...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com