we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, September 23, 2010

mode : graduation day~

hai2 kalian2 readers According To Yanna... terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati saya ini walaupun saya asyik merepek aje dalam blog kesayangan saya ni... terima kasih yang tidak terhingga kepada kalian kerana memberi sokongan yang tidak berbelah bahagi dan ikhlas lagi jujur dan amanah. dan juga kerana tidak menjadi 'judgmental' terhadap penulisan saya yang merepek meraban ini. oh kalian! thank you, thank you. i love you guys very thee..... hoho... (ni konon2 macam terbayang diri sendiri dekat rostrum sambil memberi ucapan sempena menerima degree. kakakkaa... konon... layankan yek kawan2)

okay, entri kali ini bukan nak cerita sangat pasal konvo. tapi nak cerita pasal perjalanan aku sampailah dah nak konvo ni. he... tapi seronok kan nak konvo. baju baru, kasut baru, tudung baru. mortarboard baru. hehe... apa perasaan mak ayah ek? diorang ni kurang expressive. aku tahu diorang bangga. tapi macam hajat di hati nak tengok lebih. hehe... okay2, ni aku nak cerita pasal aku time sekolah ni. my beloved school; SMTJB. my classmates :


aku sayang sekolah aku ni. yelah, sekolah ni skema. ramai tak suka kena pressure belajar but aku suka sekolah tu. sekolah tu membuatkan aku rajin belajar. sambil mengarut cara skema. hehe... aku kat sekolah baik. tapi biasalah, takkan skema sepanjang masa kan? and nakal aku tu tak extreme lah. orang boleh kata aku tak nikmati zaman nakal sekolah. tak ponteng, tak skip class. but entah, tak regret pun. he... cukuplah dengan kenangan yang dapat tu. nakal tu pun dah cukup.

gambar kat atas tu time kelas kitorang pergi KL. masa ni form 4. baik2 je muka kan? ni dajal masing2 belum keluar lagi ni. hehe... aku mane satu? cari2... sori picture kecil. ni pun grab from FB member. he... dan salah satu sebab aku suka sekolah ni, mestilah sebab jumpa gerek. hehe... but actually, aku suka sebab aku ada kawan2 yang mengong. meh aku listkan kawan2 aku and apa aku buat dengan diorang.

oja : yang makcik ni tak usah cakap. aku dengan dia since darjah 1. then pergi sigs. then pergi tijb. then pergi matrikulasi johor. then pergi UTM. ohoi... kawan kesayangan sampai aku takde nyawa.

mazuin : dia ni lembut aje. aku rapat dengan dia bila masuk PBSM. dia jadi SU. aku jadi KEPOCI. so ikut dia pergi mane2. kikiki...

dayah : minah ni tak usah cakap lah perangai kebudakan aku memang habis keluar. kitorang main kejar2 keliling kelas. sampai matrik pun sama. berkejaran satu aras. suara gelak je lebih. lari slow je. haha...

jiha : minah ni selalu jadi bahan kitorang kenakan. sebab dia paling rendah. nanti kitorang letak dia paling tepi. ikut turutan kan. then bila nak tangkap gambar kitorang cakap, "Jiha, tutup gigi. silau" hehe... gigi kapak dia besar. tapi bukan jongang okay.

ada beberapa lagi yang aku rapat. tapi dengan mereka berempat ni lah yang paling aku rapat. oh rindu mereka... dengan diorang lah kitorang ngumpat budak2 lelaki kelas kitorang. kikiki... sulina, salha, baby, israj. belakang aku zul, bai, isyqi dengan siapa sorang lagi? adehai... lupa pulak. dulu time sekolah, hal aku dengan gerek macam rahsia besar konon. hehe... yang tahu beberapa orang jelah... shahida dan mereka2 di atas ni... sama2 kutuk jari ados macam perempuan. sama2 kutuk gai. kikiki... jihan yang momentum.

hmm... post ni macam tak ada arah tujuan but aku nak highlightkan yang perjalanan kita adalah penting untuk menentukan hala tuju kita. and aku bersyukur, setakat ni perjalanan aku lancar. kalau ada masalah tu macam mengajar aku perlahan2 yang kehidupan ni tak semuanya manis. dan cabaran tulah yang kita ambil sebagai pengajaran supaya tidak melakukan kesilapan yang sama. dan tanpa cabaran nilah, kita takkan sampai di mana kita berada sekarang. alhamdulillah... dan tak sangka, it has been 7 years since we left school. bila tengok angka 7 tu, terus terasa tua. ai...





p/s (i) : kecewa tak dapat round pesta konvo. hujan turun dengan lebatnya. okaylah dapat makan ayam penyet. hehe... tak dapat pinang, bibik pun jadilah. oh tiba2 teringat SB. *kecur....

p/s (ii) : disebabkan hujan dan terlampau excited dengan pesta konvo, aku terlupa nak fotostat handouts nak bagi students esok. aiyo... dahlah printer kat sekolah rosak. ish2... rugi2.

p/s (iii) : nak ambil pakej yang mana ni... confuse2... tapi tawaran yang menarik tertarik memang da bomb!

p/s (iv) : gerek tak balik sebab aku... dia nak balik minggu depan sebab ex-bos dia buat open house. perlu kecik hati tak?





23092010 ~ 9.07pm
rumah aku ~ bilik aku

6 comments:

~zulyanei~ said...

ishqi duk ngan yani,kan yana..tapi kite lupe dok ngn sape ek? *der~~~

yanna yazed said...

zul, aku rs ko dgn isyqi. yani dgn baik. kn korg duduk serow 4 org. aku dgn salha, baby n dayah.

jiha said...

yana jiha ni....

owhh awk kutuk kte erkk....
dushhh dushhhhh
hahahahahahaha :) :) :)

yana... kte sayang awak tau !
thanx sb jadi kawan kte
congratez yea awk da convo tp kte xsempat dtg/wish.... sorry sgt
kte bengong cket skg ni dgn keje melambak... tdo pn xbetol
otak lg laaa xboleh pkai.. hee
kemsalam mak ayah awk tau.....
kte lpe nk raye umah awk :(

yanna yazed said...

hehe... mne ada kutuk. juz mngimbau kngn lalu. rindu gile! hehe...

xpelah jiha, kite pn dh phm cne sush jd cikgu. byk kje. kite nk konvo tu kelam kabut ke hulu ke hilir. xsmpt nk enjoy konvo. hehe...

syg kamu jugak! banget2!

baby said...

hangkuk hayon nih langsung tadek citer pasal aku taw!!

hape x spesel ker aku di mata ko hah?

huhuhu...nyway best la blog ko.. lupe aku nak keje!~

yanna yazed said...

haha... lupa pulak pasal ko bie! haha... ko spesel jugak. gelak tawa ko paling spesel. apa lg ek? haha.. ko antara org tengah antara aku and azuan. haha...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com