we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Friday, September 3, 2010

Aqiel... Shmile... ~

hai2... sudah hari ketiga september seh. hari lahir teman saya, Cik Nur Intan Baizura. happy birthday dear. miss u alot. miss your jeling. miss your sengau. miss your gelak jantan. miss hanging around doing nothing. miss gossiping with you. miss going to class with you. miss seeing you moody. moody you cool. hehe... miss gelakkan cara kawat kaki you. apa lagi? he... miss you lah bebeh. miss so7 and dewa19.

back to the topic ya... huhu... nak cerita pasal anak buah aku seorang ni. my nephew. Aqiel Ilham nama dia. korang pembaca setia According To Yanna sure dah tahu nama dia. hehe... yelah, aku asyik sebut aje. Aqiel lahir pada 2 Januari 2009. maknanya tahun ini dia berumur 1 tahun lebih. masa dia lahir tu, umur kakak dia; Irdiena belum cecah 2 tahun. hehe... aqiel lahir 2 januari 2009. diena lahir 4 januari 2007. masa abang jan sebut nama baby boy baru lahir tu Aqiel Ilham Iezal (Iezal tu nama abang jan : ayahnya), aku tanya abang jan... apa maksud nama tu? balasannya :

Aqiel = bijak, pandai
Ilham = ilham, isyarat yang baik
Iezal = abah yang hebat

hadoi... kelakar sungguh jawapan akhir itu. aku mintak maksud aqiel ilham aje. hehe... aqiel still tak boleh bercakap. boleh words je. belum pandai sentence construct. tapi gigi aqiel tumbuh masa dia 6 bulan. cepat tak? he... tumbesaran yang cepat dan sihat. dulu, diena dengki sikit dengan adik dia. tapi sekarang aqiel pulak yang buli kakak dia. di pijak peha diena, tarik rambut kakak dia. huhu... ganas2.

okay, pasal aqiel ni 1 benda aku suka tangkap gambar dia. bila aku sebut, "aqiel.... smile..." dia smize. bak kata tyra. smile with your eyes. huhu... siapa2 yang tengok ANTM sure tahu perkataan 'smize'. pendrive aku tak boleh detect pulak kat komputer ni. so ada picture ini aje.

picture 1 yang pernah aku post sebelum ni.


picture 2 masa jumpa dia di The Zon hari tu.


picture 3 juga di waktu yang sama.


picture 4 ketika dia main merry go around dengan kakak dia.


picture 5 pun ketika bermain merry go around.


picture 6 main benda lain pulak. motor ya.


hehe... aqiel ilham yang shumil2... kena belajar smile ni. kot2 mintak tolong orang tangkapkan gambar. sebut smile... dia pejam mata. tukang ambil gambar lari bersama2 kamera kita. hehe... digicam takpe lagi kot. kalau dslr? nangis... hehe... aqiel sayang, senyum macam kakak diena ni. sweet... diena pulak jenis smile mulut lebar gitu. he...







p/s (i) : sudah tamat hari persekolahan sebelum bercuti raya. oh, ngantuk gile ni. lambat sungguh nak perah otak taip blog ni. cepat2 nak tidur. huhu...

p/s (ii) : takmo gerek balik minggu ni. cian dia... tapi takut selasa tak dapat jumpa. hm... makin lama makin payah berjauhan. auw!

p/s (iii) : lekat dengan panggilan ustazah di kalangan pelajar2 tingkatan 1. wa ilal liko'.

p/s (iv) : esok ke bukit indah. moga2 boy mahu join. ada teman. he... oh... mahu SB. mahu banget. mahu ya... tulung...

p/s (v) : saya mahu kurus... hari raya... tolong jangan hidangkan makanan2 kesukaan saya okey everyone. mintak jasa baik anda semua. tolong~







03092010 ~ 2.43pm
rumah aku ~ bilik boy

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com