we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, November 10, 2009

SPA atau UEM?

wah.... di sini saya ingin mengucapkan tahniah kepada gerek saya; MOHD AZUAN BIN NGADIMI kerana telah berjaya dalam dua temuduga yang telah dia hadiri. gerek saya telah menghadiri temuduga SPA untuk jawatan PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA pada 15sept2009 lepas di Hotel Puteri Pan. temuduga untuk UEM Land pula adalah pada 3nov2009 untuk jawatan GIS Executive.


sepatutnya pada minggu lepas, keputusan SPA diumumkan tapi ditangguhkan lagi. UEM Land pula telah meminta jawapan dari gerek secepat mungkin. tapi... gerek berbelah bahagi. nak tunggu keputusan SPA jugak...

UEM Land memang best. company besar tu. tapi masalahnya gerek kena training dahulu minimum 6 bulan dengan gaji basic rm1200. tolak tu, tolak ni... tinggallah rm1000. eh, cukup ke? tapi bila dah confirm jawatan after training tu gaji memang sedap lah. nak ke tak nak? berbelah bahagi lagi. tapi bila dengar UEM Land je macam gah je bunyi kan? gerek kata, UEM Land yang bertanggungjawab untuk Iskandar Malaysia and Penang Second Bridge. macam rugi je tolak. lagilah orang sana beria2 nak gerek. hui... hot jugak gerek ni kan? kikiki...

SPA pulak, bila dah dapat mestilah tak boleh tolak. hehe... gaji pun sedap. sedap tak sesedap kerja swasta tapi lebih besar lah daripada gaji gerek sekarang ni and elaun pun banyak. benefit pun banyak. hmm... serba serbi lah. jadi kesimpulannya.... GEREK SAYA MEMILIH SPA.



di blog saya ini, sesiapa yang membaca dah mahir dalam town planning dan GIS, sila contact saya atau gerek kerana UEM Land menyuruh gerek me'recommend' orang menggantikan posisi gerek. sekian terima kasih.




p/s : gerek ke melaka hari ni sampai khamis. last jumpa jumaat aritu. ala... belum seminggu lagi. windunya!! kikikiki




10112009 ~ 2.52pm
rumah aku ~ bilik aku

12 comments:

hafizAH said...

pencen gerek nt mst besoooo

yanna yazed said...

ko ni piz... gerek aku xlapor diri pn lg, n u r talking about pencen? hhehe...

KJ-kun said...

hahaahha...dia dah rncang masa dpn..dah pk pasal pencen..

yanna yazed said...

ptt gerek aku yg rncg. bkn si piza ni. sebok je minah ni... hehe...

amyzainal said...

kalau bab gerek, piza memang laju...heee...~

yanna yazed said...

piza mmg... nsb baik arini dia teman aku enjoy! haha... best2... seronok aku

Anonymous said...

eh interview YES tuh susah tak,coz I dapat interview tuh hari Selasa neh..kot ada tips2 bergune ke...leh share

-zaquan

yanna yazed said...

xsure susah ke x... sbb yg i tau, pg2 smpi2 dia suh wt essay ttg YES. my suggestion, be as honest as u can be. sbb gerek cite, soaln dia apa bestnya YES ni. dia tls essay sbb YES bg pluang kt freshies, n UEM 1 cmpany bsr, mst rmai nk kje UEM.

u apply utk job apa?

Anonymous said...

Interview dah tadi ok lar I answer all their question nice menggunakan skills customer service telephonis yg I dah ada hehe..I dapat under touch n go punye group... Maintenance department...skg tungu jwpan dieorg larr...tapi leh ke tahan setahun tuh rm1200 bilo lah den nak kawen lagu tuh?

yanna yazed said...

hehe... tulah pasal... tu slh 1 sbb gerek i xmo trima UEM. but UEM ada cakap, if u ok, dia promise 6months je. xsmpi setahun... but still, duit minyak mkn suma je dh exceed jumlah tu kn? after training tu trus rm3k kot. he... sedap tu...

ok, if dapat bgtau tau... need to celebrate. he... btw, gdluck. tawakal je skrg. ada rzki, adalah... insyaAllah

Anonymous said...

hOhO...saye google2 psl YES ni n tjumpe la blog ni..keh3...
btw, sy dpt intrvw YES tu 22hb ni..tatau la cmner..tatoott~...
kne wat essay eh? lagi?
aduyaii..kne study nihh....;P

-zai

yanna yazed said...

salam zai.. sori tak update plk psl entri yang ni. so cne intrviu u? dia bg jwpn skjp je. mcm gerek g ari isnin/slasa (can't recall) then kamis/jumat dah dpt call. hopefully dapat lh utk zai dan zaquan. he...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com