we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, November 29, 2009

hari bersama 'yanna no yatt'

yanna no yatt? dalam bahasa jepun, 'no' tu maksudnya 'punya'. macam kepunyaan lah. jadi 'yanna no yatt' tu maksudnya 'yanna punya yatt'. hehe... yatt tu dulu panggilan manja untuk gerek. maksud dia? adalah... hehe...

hari ni patutnya nak keluar awal2 pagi lagi. but takut parents i kang bising pulak. so gerek ambil sedikit lambat daripada target. dia sampai dalam 11 lebih. hehe... nak sehari suntuk dengan dia. yelah, esok dia dah nak gerak ke KL. selasa dah lapor diri sebagai penjawat awam. tak tahu lagi aturcara perjalanan dia ke sana macam mana. jadi, hari ni... hari meluangkan masa bersama gerek saya.

tujuannya mestilah mahu menonton wayang jugak. berbulan2 aku tunggu cerita ni... THE TWILIGHT SAGA : NEW MOON. overall, aku puas hati sebab jalan cerita dia tak lari dari buku. even ramai kawan2 aku quite disappointed dengan new moon but aku happy gile. maybe mood aku pun happy, jadi aku suka semuanya yang berlaku hari ni. hehe...

new moon basically memang sama dengan buku. ada lah scene2 yang tidak di masukkan tetapi secara dasarnya, semuanya hampir sama dengan buku. ada sedikit lain tapi boleh lah di cover. lain dengan twilight. lain gile dengan buku nya... banyak sangat lainnya. tapi kalau compare movie twilight and new moon, lagu2 dalam twilight lagi best. dalam new moon macam tak lekat di ingatan. suka action masa edward lawan dengan felix. memang smart lah. but... rindu cullens family. dalam new moon ada 2 scene je diorang gather. ish... tapi apa2 pun 5 bintang untuk new moon (vote ni agak berat sebelah kerana aku memang minat cerita ni... hehe...)

okay, ni cerita pasal hari aku pulak... niat di hati nak tangkap gambar gerek banyak2. yelah, nanti kang dah jauh................... uhuk2... inilah antara2 nya... gambar2 koya gerek saya. hehe...














dah tengok wayang... apa lagi... makanlah... hehe... kali ni, destinasi kami : THE MANHATTAN FISH MARKET. yummy... dah lama kecur. yelah, orang2 dok cerita ikan fresh kan. nak juga merasa. so inilah makanan kami... maaf, tak ingat nama. Manhattan Fish Platter kot... hehe... panjang malas nak ingt. hehe...


air kami... gerek : Alabama chocolate smoothie... yanna : ice lemon tea je (ni penyelamat sebab aku tahu makanan kitorang mesti muak... hehe)


kami menikmati makanan. makanan ni cukup untuk makan bertiga. tapi... dah namanya dating. takkan nak bawak orang ketiga kan? hehe... kenyang tak larat. and sorry... kali ni makan tak habis. rugi2. but seriously full. sangat banyak makanannya... PUAS! hehe....















nak cerita satu kejadian... info tambahan di sini... semalam selepas aku update blog, baru tersedar ada beberapa barang kami hilang dari rumah. rupa2nya... ada pencuri ketika majlis di rumah siang semalam. astaghfirullah... raya2 pun nak buat kerja kan... mencacatkan sedikit perasaan gembira beraya semalam... sekian.




p/s : gerek ke KL esok... mesti rindu gile. takpe... i doakan u sayang. semoga berjaya di mana2 u berada.





30112009 ~ 12.16am
rumah aku ~ bilik aku

2 comments:

KJ-kun said...

wah lepas ni ko rajin la turun KL kan??hahhah

yanna yazed said...

hehe... x jgk. pyh lh nk ke sna. aku bkn biasa naik bas. planning tetap ada. klu smpi tu... syukur alhamdulillah. hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com