we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Wednesday, November 30, 2011

Amalan 5S di Asrama SMVK

hai2 korang, currently aku berada di asrama SMVK. quick update je ni menggunakan laptop edot. aku balik ke sini dengan sehelai sepinggang. haha... padan muka. plan asal, balik sini 1 hari aje. then balik JB. but memandangkan banyak sangat benda nak di ubah, terpaksa kami warden2 stay dan menguruskan 5S di Aspuri. dah namanya warden aspuri, buat kat aspuri ajelah. aspura tu... biarlah warden aspura uruskan. huhu... kami lagi penat okay! tenaga perempuan ni boleh buat apa ajelaaaahhhh....

okay, keadaan sekarang memang sangat genting. memandangkan nanti 15Dec, MPC akan datang untuk tengok sekolah sekaligus meluluskan ataupun tidak. disebabkan itu, satu sekolah kena diubah mengikut amalan 5S. pengsan! bilik guru pun kena buat 5S. korang tahu tak apa tu 5S? sila google. amalan yang diperkenalkan oleh orang2 Jepun. adoyai... orang2 jepun sekalian, kenapa perlu kalian begitu rajin untuk memikirkan semua ini? uhuk2...

semalam memang kena audit dengan teruknya. banyak yang dikomen tentang asrama. apakan daya... kalau kitorang dapat bajet dan tenaga kerja banyak, lama dah benda2 camni setel. cun dah asrama kami ni. dah tu, ni cuti2 sekolah, manelah nak mintak tolong budak2. kalau budak2 ada, ringan sikit bebanan kami. uhuk2...

setakat yang kami dah buat hari ni, cuci kain langsir and cadar bilik rawatan. susun atur balik kedudukan almari katil di semua dorm. ko bayangkanlah kami 3 orang pompuan ni terkontang kanting tolak almari ke hulu ke hilir and katil sekali. si edot dah sakit tulang belikat, shida selamat pengsan dengan jayanya. aku pun penat tapi nak tidur macam tak boleh pulak. oh tension!! malam ni buat apa pulak??








p/s (i) : kata je nak turun tolong... turun tolong tengok and komen baik tak payah. huh!

p/s (ii) : ewah awak! bila nak balik? kerja2 buruh dah selesai baru nak balik ke? buat kerja2 admin potong2 gunting2 aje ke?

p/s (iii) : aku pun dah kahwin jugak okay! laki aku jauh. cuti sekolah ni ajelah yang aku nak tinggal dengan dia. aisehwel!

p/s (iv) : thanks cicik edot bagi pinjam laptop :P






30112011 ~ 3.54pm
atas lantai ~ bilik edot-kediaman warden SMVK

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com