we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, October 15, 2009

~matang~

matang... matang... matang... apa tuh? subjektif sangat maksud dia. nak terangkan pun payah. dalam kamus dewan memanglah senang je dia statekan. tapi untuk terangkan kepada orang bodo macam aku ni? hmm...

pengalaman mematangkan usia. bagi aku, salah!! pengalaman hanya akan mematangkan usia kalau orang tu ambil iktibar. kalau tak, pengalaman hanya kenangan. manis atau pahit. suka atau duka. gembira atau sedih. takde lah boleh matang2 kan usia ni. kalau dah tua pun ada jugak yang perangai macam budak2. jadi, apa tu matang?

aku? aku memang belum matang. tapi mungkin aku boleh lah nak berpikiran sedikit rasional. rasional dan matang, benda sama ke?

alone... sometimes, its best to be alone. seriuosly. ramai orang, banyak kerenah kena hadapi, banyak jugaklah hati ni asyik terasa. kita pun bukanlah perfect sangat. jadi kita ni pun mesti banyak kecikkan hati orang. tapi yang lainnya... kita usaha tak untuk elakkan kecikkan hati orang tu? kita usaha tak untuk tidak asyik terasa hati? muhasabah diri...

satu je lah... kalau terasa dah kecikkan hati, kalau taknak mintak maaf pun, janganlah tambah garam kat luka kat hati tu. kalau terasa taknak pujuk ke... leave. don't add anything sebab kadang2 bila kita cakap lagi banyak, lagi banyak kita menipu. tak elok kan?




p/s : kalau lah di beri pilihan... kalau lah masa boleh diputar...




15102009 ~ 9.08pm
bilik aku ~ g17-217

4 comments:

yana said...

ermmmm...jgn jd matang..matang tu bes langsung...jus be urself....

yanna yazed said...

yeke? betul2. baik!! inilah diri saya. saya membebel2 dalam blog ni... memang ayt dari sy. he...

amyzainal said...

m.a.t.a.n.g = memang akal tak ada nak guna..
so, janganlh jadi matang...hohohoho...

yanna yazed said...

yeke? wow!! okay2!! i wont be one!!

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com