we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, June 21, 2010

aku sakit telinga =(

hai2, masuk hari ni (isnin, 21jun2010), genap 6 hari aku sakit telinga. jap aku terangkan... hari rabu lepas, benda ni start. aku mulai sakit telinga belah kiri. okay, malu nak sebut. aku mula2 pikir ada jerawat tumbuh dalam telinga kiri ni. so, aku tak ambil port sangat lah. then khamis, worst. sakit sampai aku tak selera makan. petanda buruk : tak selera makan. kesimpulannya, memang teruk lah tu. haha... makan panadol je. malam tu okay. tiba2 jumaat start sakit belah kanan pulak. eh?? apa ke hal ni?? takkan jerawat tumbuh 2, 2 belah. contagious apa? mane ada!! oh, benda ini amat memalukan. pimple ni tak ada tempat lain ke nak tumbuh? sakit tau!!

akhirnya, jumaat malam memang teruk sampai tak boleh tidur. yelah, belah kiri takleh baring, belah kanan pun. both sides sakit. aku ni jenis tidur ngiring. sekarang kena terlentang?? memang tak nyenyak. so, pergilah klinik sabtu pagi tu... rupanya ada infection dan bengkak in the inside. entah sebab apa aku pun tak sure. oh syukur!! bukan pimple. haha... tak malu dah. after makan ubat, lega sikit. malam tu tangan gatal, pergi korek telinga guna cotton bud. fuh! seriauu punya sakit... malam tu tak boleh tidur. langsung. makan painkiller pun tak jalan. mahu menangis gua cakap sama lu... dan hari ahad, sepatutnya pergi berdating dengan gerek, end up hunting for ears specialist. Johor Specialist and Puteri Specialist tak ada ear specialist!! oh God... dugaan apakah ini... aku sedang meraung2 sakit ni.

then, pergilah klinik kat desa rahmat. mak kata doktor ni ear specialist kat GH. dia bukak klinik ni. dia interviu aku macam2. aku wondering, bila pakcik ni nak check telinga aku ni. hah, sekali dia check! dia tarik2 cuping telinga aku yang dah berhari2 aku tak pegang sebab sakit. pipi aku ni yang sedia tembam semakin tembam kerana membengkak. huiyo... memang azab. then dia nak letak ubat dalam telinga. dia kata dia letak kapas sekali dalam telinga biar ubat sentiasa ada dalam telinga. aku dengar dah seram. nampaknya, dia nak sumbat kapas tu dalam telinga aku. GILE SAKITTT WOO DOKTOR!! bergenang2 air mata aku. dia sumbat sambil tarik2 cuping telinga aku... sakit...

inilah keadaan telinga aku. getting better today walaupun ada sakit sikit2. tak tak sesakit semalam lah... kalau korang nampak kapas tu, tu bahagian luar sahaja. dalam dia, kapas dia sumbat sampai penuh telinga aku ni. kiranya kapas luar tu dah maximum dia sumbat2. gile sakit. bayangkan pendengaran aku sekarang ni... i'm half deaf. quarter je kot. huhu...





p/s (i) : dapat cendol md. zain. oh nikmatnya bersama2 pulut... sleknya, tepi longkang. tapi apakan daya... dia bukak kat situ.

p/s (ii) : can i start counting the days again?? tell me quick so i can take over the duty!





21062010 ~ 10.23pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

3 comments:

Anonymous said...

entry telinga u tak menarik sangat..sbb i dah tau..hahaha jahat kan i..i tertarik dengan cendol mat zin..i dah rasa dah hari tu kat larkin..hihi i sokong u mmg sedap..hihihi

Anonymous said...

seb baek tinger bersih..post ni ko buat lps ak sms ke?haha

yanna yazed said...

ano 1 : haha... tak menarik yek? huhu... if u rs ksakitan i, mst rs amt mnarik. haha... cendol tu amtlh sdp wlaupn amt manis. mintak ais lbh kak!!

ano 2 : eh xlh, post ni kemarin kot. smlm mlm aku xon9. hhu... lega gile aftr bkk kapas.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com