we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Thursday, June 10, 2010

Lagenda Budak Setan!

hai2, isnin lepas... mak aku ke Singapore. dah alang2 ada kereta kat rumah ni, panjanglah kaki aku dengan adik aku. after zohor, bergeraklah kami ke Jusco Tebrau. datang main terjah je. tak tengok pun waktu cinema. sampai dekat pukul 3pm dan wayang paling awal 3.20pm. cerita tamil. haha... so, ambillah cerita Lagenda Budak Setan. memang aku nak tengok pun. hoho... berkobar2 nak tengok.

masa aku baca paper beberapa bulan lepas yang cakap nak buat movie novel tu, aku punyalah teruja. tapi aku kureng sikit sebab hero dia Farid Kamil. sebab aku rasa ada lagi pelakon lain yang mampu membawa watak 'budak setan' tu. and masa awal2 aku tak tahu Fazura bawak watak apa. aku pikirkan Ayu after surgery. happy sangat... sekali salah. haish... apa2 pun, still tak sabar nak tengok cerita ni. plus, ini ada novel pertama aku baca. haha... mak aku dulu tak bagi baca novel. so aku baca sorok2 kat rumah makcik aku.

jom, bercerita pasal movie Lagenda Budak Setan ni... okay, perubahan perlu untuk komersialkan movie. jadi dia starting dengan kolej. buku starting dengan sekolah. tapi banyak betul aku tak puas hati. buku tu tebal... yes, semua tahu buku tu tebal. tapi takkan nak pack kan semuanya dalam satu movie. plot movie ni amatlah banyak. sangat2 banyak. macam tak dapat nak biar menyelami perasaan, tiba2 dah tukar plot. and, Kasyah kena pergi out of town? wow, that's so not concrete. setahun duduk kat sana? kajian apa tu... tapi, Que memang best! babak belasah tu memang real. dan aku mengharapkan part accident sama dengan buku; on the way ke hospital nak bersalin. tapi takde pun part2 keguguran. aiseh...

ada beberapa kesalahan aku detect. after kenakan Ayu, kan Kasyah gelisah2. dia cakap pada Nubhan (tak dapat tangkap langsung nama dia apa dalam cerita ni), "aku teringat hal pagi tadi". Nubhan pun balas, "kau teringat hal petang tadi?" konfius... pagi ke petang? hehe... paling2 aku tak puas hati, part bersalin. Ayu mati seorang2? sebab Kasyah kena keluar, entah buat apa then Katerina datang. adei... tolonglah... tolonglah bagi aku nangis bab Ayu mati sebab masa membaca novel dia, aku menangis siap esak2, tapi ni?? aku macam tak sabar nak balik. 2 jam yang amat panjang aku rasa. tak pernah aku rasa 2 jam yang panjang selain kuliah. hehe...

hm... itulah review yang aku boleh bagi. maaf kepada sesiapa yang terasa. ini pandangan dari seorang penonton. sekian terima kasih.

picture of the day : sebab kena tunggu lebih sejam, kitorang plan nak makan. adik aku nak makan Manhattan Fish Market but last minute tak jadi sebab sebelum gerak, dia makan kat rumah dalam kuantiti yang amat banyak. nafsu je kalau nak makan tu. hehe... so, Baskin Robin! WaffleBerry! plus choc syrup and peanuts! minggu depan hari rabu, nak Pink-A-Deal pulak!








p/s (i) : tomyam siap! payah betul memasak sekarang. selalu boleh masak awal. hai... busy...

p/s (ii) : memang takde harapan langsung nak balik KB. bilalah semua benda ni nak berakhir??







10062010 ~ 3.40pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

2 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

hee.ensem adik..hehehe

yanna yazed said...

huhu... tengok akak lh. ops, terperasan. kikiki...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com