we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, July 27, 2010

mode : nak kereta baru!!

hoho... aku tahu mak ayah aku baru beli kereta baru. tapi... bukan kereta aku. ceh, alasan kan. mak aku pesan, nanti kerja tak payah beli kereta dulu. pakai kereta dia dulu. nanti dah stabil baru beli kereta. and aku pun tak kisah sangat. sebab aku dalam kepala dok pikir, my first car must be malaysian car. yelah, kereta first kan, ketika aku masih belum mahir. kang banyak tanda2 lahir. takdelah ralat sangat. kikiki...

but lately ni, abang aku dok sebok nak beli kereta baru. hmm... not a good idea. sebab abang aku ni tak stabil lagi. kereta Gen-2 dia tu pun semput2 nak bayar. aiseh... kesian ayah aku selalu kena cover bila dia tak boleh bayar. hmm... but, at the same time, ruginya jual Gen-2 tu sebab no platnya cantik. abang aku nak beli kereta second. so if beli kereta second, tak boleh transfer no plat lama. berpusing2 jugak kepala aku pikir macam mana nak ambil no plat tu. nak suruh aku beli kereta? jauhhhhh lagi. so... chances pada gerek. he...

dah berapa lama aku dok ushar2 gerek suruh beli kereta. tapi dia kata belum sampai masa lagi. penat dah aku tunggu. bila masanya ni? then aku pikir, if gerek beli kereta, bolehlah dapat no plat abang aku tu. but still, aku pun taknaklah gerek pakai no plat yang telah digunakan. if aku, aku tak kisah sangat. yelah, sebab abang aku punya kan. okay, kereta impian gerek. tunggu ajelah jadi atau tak dia beli kereta ni. huhu...


kereta impian aku. eh, banyak kereta impian aku. but aku nak kereta ni if boleh. colour pun nak colour ni. cewaahh!! mampukah aku?? tak ada hujan duit ke? aku tadah dengan tank. hehe...


ni kereta paling aku suka setakat ni. but yelah... harga dia pun nak dekat rm150k. hmm... memang betul2 impian kereta ni. kikiki... plus, ayah aku kata, jangan beli kereta 2 pintu. dia kata kang mak ayah dah tua takkan nak kena bongkok2 masuk part belakang. logik but still, aku suka kereta ni. colour aku nak merah cili. he... kalau dapat yang boleh bukak atap macam ni... hui... meroyan aku. he...


and ni, kereta soccermom idaman aku. macam cerita2 omputih gitu. hehe... colour dia, white pearl!!





p/s (i) : sedang menunggu mak call. nak kena fetch dia. hui, penat jadi cikgu ni... kertas exam ujian bulanan aku kena taip and submit esok. huiyo...

p/s (ii) : dy darling... nak starbucks... takmo support yayang u ke? hoho... untuk lepaking bersama cik hapisang...

p/s (iii) : di sini, aku nak menyumpah orang yang membuatkan hidup mak aku miserable. bodoh. baru masuk dah nak susahkan orang lain. baru takat diploma. jangan berlagak sangat bebeh! (based on my ignorance)





27072010 ~ 6.12pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

2 comments:

Anonymous said...

akan ku pujuk gerek suh sapot u pny choc chip..
i skrg xmen da..i just in love with caramel latte

yanna yazed said...

huhu... alhamdulillah. if not, bergaduh dpn kaunter pksa aku order java chip. hehe...

oh, moga2 jumat ni dh siap kje dr.anizu. so leh lepaking di utm.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com