we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Tuesday, July 6, 2010

movie review : The A-Team

hai2, lambat sikit update pasal movie review yang aku tengok sabtu lepas (3julai2010). memang kemaruk nak tengok cerita ni tapi tak tahu nak tengok dengan siapa. adik aku dah balik kolej, cik piz tak nak tengok. so, terpaksalah tunggu gerek balik. nasib baik masa dia balik last weekend cerita ni still ada kat cinema. ada 4 shows je hari tu. yang pagi dah terlepas, so ambil pukul 2.00pm di Jusco Tebrau City.

dari kiri : Face, BA, Murdock, Hannibal

cerita ni mula dengan Hannibal dibelasah and pura2 kalah. then bertemu BA (actually hijacked) masa dia on the way nak selamatkan Face. part yang kelakar Hannibal tembak BA tapi BA tak marah. dia marah Hannibal tembak kusyen van dia yang dia anggap van tu macam kekasih dia. he... then, diorang bertiga nak cari pilot. jumpa Murdock kat hospital. time tu Murdock nak lari dari hospital sebab dia tak boleh discharge lagi. dia pakai baju doktor, menyamar lah. Face pikir dia doktor betul and suruh jahitkan luka BA. Murdock dalam penyamaran main jahit je lengan BA and buat bentuk thunder bolt. sangat kelakar. cara Murdock bawak helikopter and kapal terbang pun amat bahaya sampai BA serik. setiap kali Murdock nak bawak airplane je, BA terpaksa dipengsankan dengan pelbagai cara. sama ada injection atau belasah. hehe... diorang berempat ni digelar The Alpha Team (A Team), pasukan terbaik dalam tentera.

diorang dapat misi rahsia penting dari CIA untuk mengambil balik plat yang mencetak USD. misi ni misi rahsia then diorang disabotaj. jawatan diorang dilucutkan dan semua dipenjara kecuali Murdock. Murdock di hantar ke hospital sakit jiwa. then Hannibal berjaya melarikan diri dan menyelamat Face dan BA. Murdock perangai memang gila2 tapi dia taklah gila betul. masa nak selamatkan Murdock memang amat kelakar sebab pesakit2 tengah tengok movie 3D then the other 3 rempuh masuk naik jip. kena tengok lah, memang amat kelakar ketika ini. masa nak bersihkan nama diorang, Face yang membuat perancangan. selama ni Hannibal yang buat perancangan. jadi, rancangan Face agak kelam kabut but akhirnya menjadi. after diorang selesaikan kes plat tu, even nama diorang dah bersih still kena dipenjara jugak. tapi seperti biasa, diorang lari lagi.

overall, cerita ni amat best. perang dia kat port tu memanglah agak tipu sebab kontena2 jatuh tapi diorang tak cedera pun. tapi still, gempak jugaklah. dan banyak part2 kelakar. sangat kelakar. suka Murdock yang gile2 tu. dia nak test helikopter tu dalam keadaan baik atau tak, dia bergayut kat kipas heli tu dan main pusing2. kelakar2... The A-Team, there is no plan B.

di jusco, aku mintak gerek belikan takoyaki. inti chicken ham and cheese. ada 2 pilihan, satu lagi udang. aku pilih ayam. hmm... kureng sedap. bau dia amat menyelerakan tapi kureng rasa.


after habis tengok wayang, kerana gerek tak pernah ke Rawa, so menderulah kami ke sana. tak ramai orang, lantai pun still tak licin. tapi... kerang besar tak ada. oh, sedih... kenapa payah sangat kerang besar tu nak kembali. tapi tujuan aku mestilah chicken wings! cedapnya...


oh, hadiah dari cikna. yayang, cute kan? cikna bagi... hehe... ILOVEYOU CIKNA!!





p/s (i) : oh, sudah ada passport, sangat happy. esok nak ke Singapura seh... buat ic baru jugak. muka still kelakar. hoho...

p/s (ii) : rindu itu nate bulat amat sangat. you are so damn sexy hot when you know what you want and you go for it! auw, tergoda i... hehe...

p/s (iii) : mahal pulak crocs di Singapura seh... baru ingat boleh dapat sepasang. ish!




06072010 ~ 12.10pm
rumah aku ~ ruang tamu-depan tv

0 comments:

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com