we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, August 16, 2010

1st weekend Ramadhan =)

he...baru dapat update pasal hari sabtu lepas. lupa nak cerita pasal 1st day Ramadhan. masa 1st day Ramadhan, aku and mak ayah berpuasa di kampung. a day before kan kitorang balik kampung. then sahur kat kampung, bawak nenek aku pergi klinik. then gerak ke Seremban. nak berbuka dengan adik aku. sekali calling2 abang aku nak join sekali. it's been a while since our family had our 1st Ramadhan together. so, ayah sure terharu lebih2. huhu... aku pulak bengang abang bawak kawan perempuan. aku sound terus kat minah tu "don't get too serious. u'll get hurt" speaking beb. hoho...

okay2, back to the point. hari sabtu lepas. adik aku ada. dia request kat cikna nak makan carbonara. hui... sebut je dah penuh air liur aku dalam mulut. hoho... hari tu cikna bukan setakat masak seafood carbonara, dia masak spagetti bolognaise jugak. hui... gile heaven. tapi kalau makan ramai2 lagi best. ni berlima aje. hmm... apa2 pun, syukur... nak tengok rupa carbonara nya? taadaaa... udang KK mali woo... BESARR punye... ada cendawan shiitake. kali ni request suruh cikna buat berkuah sikit. hui... jejer tuu...


okay, ini meja makan kami. spagetti bolognaise and roasted chicken wings. memang western habess sabtu tu. ayah aku kureng sikit. but disebabkan adik aku request, dia senyap aje. cuba aku request. mau separuh meja western, separuh meja lagi nasi+gulai+ulam2. hehe... lidah timur 100%. mesti mau nasi.


dan menambahkan kegembiraan aku hari sabtu tu. package yang aku shop online sudah tiba awal pagi itu. huhu... aku belum bangun tidur. mak ayah aku ambilkan. huhu... seronok. crocs original okay. orang tu beli pukal straight from China. hanalei kawan sekolah aku punya. harga retail rm229, harga online rm130. minnie jane harga retail rm129, harga online rm60. kelam kabut aku beli walau dah ada minnie jane pink. hehe... purple cik hapisang punya. aku punya gold colour. cute! ops, qibby tu sebok nak enterframe. zirafah takleh kawan dengan buaya okay qibby. hoho...


ini kaki kami pakai tadi for the first time. okay2, aku tahu kaler piza totally off dengan baju dia. he... mak aku gesa beli jibbitz. dia kata tak cute takde button. hehe... "mak nak sponsor ke? mau beli 10 terus"







p/s (i) : sorang2 dok rumah. seram pulak. gunting sebelah laptop je ni. sebagai senjata mempertahankan diri. gunting cukup tak eh?

p/s (ii) : hari ni berlaku drama sekejap. aku nyaris kena berhenti kerja. konon nak kerja dengan piza. rupanya taken already. but then, rezeki masih di SMKTU. sambung lagi. maybe until October. alhamdulillah...

p/s (iii) : mutiara rm68++ per head. boleh tak?

p/s (iv) : nak berbuka dengan cik hapisang and encik amir. tapi... di mana ya? no idea. JB cathering? i dont like2 lah...





16082010 ~ 10.00pm
rumah aku ~ bilik aku

3 comments:

zack_blossom said...

menariknye carbonara tu...air liur dh merembes2 dgn lebatnye skrg ni...=p

LORD ZARA 札拉 said...

bila nak belanja aku?

hehehe~

sedap seh nampak makanan!

T____T

yanna yazed said...

k.Z : baik2 kak, nnt customer dtg t'hmbur suma rembesan tu. hehe...

cekpah : oh cian kamu... he... ini mkcikku msk. aku lum kje syg... hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com