we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, August 21, 2010

kisah masa hadapan

sebenarnya... takde apa2 nak update. ada, tapi nantilah ek kawan2. esok saya update pasal double date saya semalam. hari ni tiba2 nak cerita pasal benda yang tak ada kepastian. tiba2 macam nak cerita pasal benda yang kita takkan tahu selamanya... masa hadapan.

okay, start dari kita berakal yek. sekolah rendah. hidup masa kecil. seronok je kot. belajar. pergi sekolah. tuisyen. aku tuisyen dari kecil. lately ni aku selalu teringat masa aku pergi tuisyen BI. aku pandai eja refrigerator and fire extinguisher masa aku darjah 2. sebab time tu cikgu aku suka main spelling. habis darjah 6, aku tak pernah terpikir nak masuk sigs. mak aku suruh masuk ssi. tapi sebab kawan2 aku pergi sigs, aku mengamuk nak pergi sigs jugak.

mak aku selalu terapkan aku nak jadi doktor. siapa taknak jadi doktor? semua orang nak. tapi mampu ke aku? habis PMR, pergi teknik, ambil sains pertanian. dengan harapan dapat jadi doktor. tapi biologi dapat paling rendah. mampu ke aku? lepas masuk matrix, aku decide, taknak jadi doktor. untuk seketika, takde cita2. akhirnya... bila masuk UTM, tekad kuat nak ambil pendidikan. siapa sangka aku decide nak jadi cikgu?

di UTM, ambil TESL. siapa sangka aku nak jadi cikgu BI? dulu yeye nak ambil pendidikan math. tapi akhirnya... aku rasa BI is my thing. but there's a lot to improve. then, after 5 years in UTM, menanti hari konvo. macam tak percaya hari ini akan datang. hari pengiktirafan aku tamat belajar dengan jayanya. syahdu. sebab dalam family aku yang pertama nak naik stage. nenek aku mesti bangga. aku cucu pertama tamat ijazah. makayah aku pun mesti bangga. cikna pun. abang? boy? yang tu aku tak tahu. perangai masing2 aku tak paham. gerek bangga tak agak2? tapi yang penting, aku bangga dengan diri aku. 5 years of hardship. aku dapat tempuhi.

then, agak2 aku lulus interviu tak? aku takut tak lulus. then, kalau posting aku kat mana? kawan aku yang gagal interviu kena hantar ke sarawak. then, bila aku nak kahwin? oh, mood gatal masuk sekejap. persoalan tu akan terjawab bila sampai waktunya. sebab ia dinamakan masa hadapan...






p/s (i) : waiting for the answer for the interview. decision is based from the answer.

p/s (ii) : celebration pre-anniversary with gerek and my parents. how cool is that?

p/s (iii) : maybe have to postpone to tomorrow. macam tak sempat je hari ni... hunting for my present. suka!




21082010 ~ 4.09pm
rumah aku ~ bilik aku

5 comments:

Anonymous said...

dia cmtu ke lack...org y interview i ckp sume depends on insak cz marks for interview is juz 5 huhu~~~i nk duk melaka huhu~~~Los

Anonymous said...

go kak yana go!

-nik-

yanna yazed said...

los : both are important. intrviu also important. ni kwn i cite. dia now kt betong. pedalaman s'wak. 4hours from kuching but still xde elaun pedalaman pn. kita di jaja dgn cite konon dpt byk elaun. actually no. pedalaman ada bbrapa kategori. kawan dia kat kapit P1. kiranya lum pedalaman sgt. tmpt tu karen pn kna catu. heh!

nik : i'm going bebeh! yeay!

Anonymous said...

oh ye lack...wah...nape la drg x p report...klu duk diam je smpi bler pun xde pape improvement for them...i wonder la cmne i nk handle all those things if it happen to me....T___T
~~~Los

yanna yazed said...

tulh psl... kita di jaja dgn cite2 konon g s'wak dapat mcm2 elaun. mmg ada elaun sbh s'wak. but tolak tmbang, bnda tu dh abes. pedalaman mmg kna redah sungai ada buaya br dpt elaun tggi ckt kot. kwn aku cite, kwn dia yg karen kna catu tu br di gredkn P1. kiranya lum pdlmn sgt. cant imagine P2 n P3. sure bagai cite dr.anizu tu.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com