we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, August 7, 2010

Final Tribute to The Pearl~

hai everyone... hari ni walaupun hari sabtu, sekolah aku ada sekolah ganti. cik hapisang enak sungguh di buai mimpi ketika ber'message pagi tadi. hari ni aku drive pergi sekolah sebab mak ayah aku tak kerja. tapi... walaupun hari sekolah, aku jadi guru pengiring dengan ketua panitia BI bawak budak2 pergi menonton teater 'Final Tribute to The Pearl' anjuran PIBG SMK Permas Jaya 3. pementasan ni dibuat maybe sebab tahun ini adalah tahun terakhir menggunakan novel tu. form 4 tahun ni pun dah guna literature baru. hm, aku suka literature lama... oh... =(

so, pagi2 seperti biasa pergi sekolah. then tunggu masa yang ditetapkan. teaternya di jadualkan around 10.30am. kitorang gerak 9 lebih tapi jem on the way highway pasir gudang tu. adoi, ngantuk aku... risau jugak lewat sampai. tapi alhamdulillah, sampai before 10.30am. daftar2, suruh budak2 duduk tapi until dekat pukul 11am pun teater tak start lagi. dia kata, "theater will start within 10 minutes time"... setengah jam berlalu, mane ni?? rupanya ada masalah teknikal. curtain dia takmo bukak. adei, bukan apalah, benda ni BIG event. yang kerjasama dengan banyak pihak, KPM, akhbar sinar, Power Root. sponsor yang besar2 gabak tuuu... tapi bila masalah macam ni berlaku. aku rasa tak sesuai lah. kena 40 juta kali double check. if tak function, bukak aje curtainnya dari awal, tak perlu tutup2.

okay, check out dia punya ala2 file as souvenir. dalam tu ada beberapa notes and plot and ada questions jugak regarding The Pearl. and dia buat dwibahasa. aku rasa effort ni sangat bagus sebab untuk low proficiency, benda ni amat2 membantu. two thumbs up!!


ni pelajar2 SMKTU. nasib baik diorang behave. hehe... telah di warning, tepuk dengan berhemah. jangan nak buat bunyi2 bukan2 tu. huhu...


ni one part of the scenes. part Kino menyelam cari pearl tu. banyak lah hidupan2 laut ketika ni. ada tiram, ada ikan kecik, ikan besar, obor2, rumpai laut. and paling best, lagu yang di pasang ketika ini adalah lagu My Heart Will Go On. hehe...


ni dia punya prop ye. stage dia. oh, rindu pulak time drama TESLove. prop kita terbaik! huhu... simple but nice. less is marvelous. huhu...


overall, aku gredkan sebagai average. yelah, expectation ter'high pulak. sebab tengok sponsor2 dia gempak2. bila dah banyak sponsor tu kiranya macam play tu gempaklah kan? sebab boleh attract banyak sponsor. then, mikrofon dia pun sometimes tak function. patutnya, as Drama Club Members, diorang dah belajar project suara. kiranya even without mikrofon, suara still kedengaran lah even sayup. ni, pelakon tambahan pulak yang suara lantang. huhu...

ada 3 benda lah yang aku tak puas hati :

  • masalah teknikal sampai start lewat gile. benda macam ni tak boleh berlaku. ya, diorang budak sekolah but still, yang bukan sudak sekolah tu?
  • harga tiket dia rm10. bagi aku agak melampaulah. setuju jugak dengan pendapat anak2 murid aku. kalau hari rabu, boleh tengok 2 movies. puas hati lagi. ni dia kata, harga tiket and goody bag. hello, nak tahu apa ada dalam goody bag? air mineral yang tesco tu and biskut ala2 love letter julie's but not julie's. yang paket kecik. agak2 berbaloi tak? at least, if ada cupcakes ke... sejuk sikit hati.
  • last but not least, ending dia. langsung tak ada conclusion. i mean, okay, teater dah tamat. even kalau kita membentangkan assignment, ayat terakhir kita, "that's all from me, thank you". ni perkataan 'thanks' pun tak ada. at least cakap, "we have come to the end. thank you audience for your cooperation and hope you have enjoy our performance". tak ada, serius wa cakap sama lu... habis je pelakon2 tunduk, miss speaker cakap, "perhatian kepada guru2 pengiring, saya akan panggil sekolah 1 per satu untuk bergerak keluar untuk mengelakkan kesesakan". not proper okay. ni bukan event kecik ni. ni event besar sampai 39 sekolah datang. be more sensitive ya.





p/s (i) : keseorangan di rumah. semua keluar. ingatkan nak ikut tadi. tapi... hm... malaslah.

p/s (ii) : badan penat but still nak online. mentang2 gerek dah ada broadband. huhu... rasa sayang nak tinggalkan komp.

p/s (iii) : seronoknya... gerek tengah surf benda2 yang aku suka. auw, tq yayang!






07082010 ~ 6.35pm
rumah aku ~ bilik boy

6 comments:

Anonymous said...

uppss...sounds bad la that theatre...suppose drg dtg mse u berlakon haha...watak kecik pun stil people love it...voice xde mic lg haha...even without sponsor pun stil fabulous haha...ankat bakul sndri hehe =)~~~los

yanna yazed said...

huhu... it is not that bad. bcoz the msg is delivered. kiranya klu nk spm ni, leh lh nk jwab. huhu... but myb the management. this event will be attended by khaled nordin u know. supposed ada prob mcm tu ke?

wirda ahmad said...

uik..tengok teater bestnye..los and lack mana boley challenge itu osom punye scene..hehe..

yanna yazed said...

hehe... amat setuju. tapi leh thn lh actors dia. ada comical relief jgk. pndai bdk2 tu. smpi t'tunggu budak tu kuar scene dia.

Anonymous said...

memang agak mengecewa kan la jgk teater tuh , suara x jelas , x phm ape yg diorg tgh ckp . tp time mlm sy pegi ok je .

yanna yazed said...

myb siang tu mcm trial dia utk improvise wktu mlmnya. mlmnya kn big event. so, good strategy they did that. cheerio!

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com