we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, August 15, 2010

potluck KEBIRU SMKTU

hello guys... jangan mengeluh lagi. entri pasal makanan lagi ye... hehe... ni nak cerita pasal a day before 1st Ramadhan. sekolah aku buat potluck. apakah potluck? kalau tengok dalam kamus, dia cakap, majlis makan2 di mana pengunjung2 membawa makanan dan berkongsi ramai2. hari isnin aku dah gabra. nak bawak apa? huhu... so konon nak bawak cheesetart. sekali orang tu dah tak buat. then teringat kuih talam mak selalu order. bolehlah! kuih talam kacang merah 1 talam! murah aje. rm18 tapi berat dia nauzubillah. nak order? ada bermacam jenis kuih talam. seri muka pun ada. talam kacang hijau, ada kuih kaler coklat tu. apa nama ek? haha... aku fail name2 kuih ni. yang aku tahu, MAKAN! he...

pagi tu lepas sampai sekolah, aku tolong2 cikgu2 kemas bilik tempat majlis di adakan. taruk ais, susun2 makanan. gile kecur. majlis start pukul 9am pulak tu. haish... kiranya siapa2 free boleh datang makan. tapi aku kelas pukul 8.10am sampai 9.30am. uhuk2... rugi setengah jam. he... habis je kelas aku terus pergi. ada banyak gile makanan. spagetti, mee bandung, laksa penang, nasi lauk gulai, ikan masin, ulam2. gile heaven. then ada kek secret recipe 2 jenis. both cheese. kuih2, kek coklat, puding, cocktail. then ada buah2 jugak pengetua sponsor. buah2 tempatan aje. sebab sekarang musim kan... inilah dia makanan2 nya...


tapi bestlah... aku stay kat bilik tu sejam. haha... semua jenis makanan aku try. ambil small portion lah. kang orang datang tak merasa. but, tujuan utama aku adalah spagetti! sebab masa pagi2 tu aku ushar2 makanan, spagetti paling menyelerakan. kakak duduk sebelah meja aku masak. daging dia banyak!! ada mushroom besar2 yang banyak!! heaven seh korang...


he... ni pulak part of buah-buahan... banyak sangat kalau nak tangkap gambar semua. air2 aku lupa nak take picture. ada puding, cocktail, orange and air gas. huhu... aku melantak air gas. puding nak makan tapi perut penuh sangat. konon nak datang second round tapi malu pulak. hehe...


inilah bilik tempat majlis diadakan. bilik masakan untuk KH sebenarnya. so tempat yang sesuai lah kan?








p/s (i) : sambil menaip sambil tu perut berkeroncong. huhu... dari tadi kerja tak start2. kenapa aku macam gabra nak mengajar ni eh? ish!

p/s (ii) : ish, nampak gaya macam tak boleh mintak hadiah je sebab nak pergi tempat best... uhuk2... nak hadiah... and nak pergi tempat best jugak...

p/s (iii) : back to reality. hari ni berbuka biasa2 je eh. huhu... but still malam nanti nak makan aiskrim goreng jagung. oh... sebab dah keras. semalam cair. so 2 hari ni adalah proses pembekuan. huhu... freezer mak penuh gile.






15082010 ~ 1.41pm
rumah aku ~ bilik aku

3 comments:

Nashuha said...

heee ni sek saya tauu <3

zack_blossom said...

byknye makanan...laapoooo!!!

yanna yazed said...

soha : eh, kamu sek tasek ye? huhu... i'm replacing pn.fadzleen. knl dia x? huhu...

k.Z : huhu... dh berbuka ni. mkn manyak2 tau. he... sje je blog ni mnguji ketahanan pembacanya. hehe...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com