we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Sunday, August 29, 2010

love is about loving yourselves first ♥

hello... swinging mood. mood aku tengah tak betul sekarang ni. weekend yang agak mencabar. tapi masih cool. boleh lagi mengawal emosi yang sedang berkocak bak tsunami ni. ai... sebab itu entri kali ni agak lain. entri kali ni nak memberitahu readers tentang 'lovelife and loving someone' dari perspektif yanna. dari view aku lah yek. dari perspektif aku sebagai seorang perempuan.

  1. point no 1. adakah anda memerlukan opposite gender dalam hidup anda? kalau tak perlu, rilek2 lah dulu. Allah dah cipta manusia berpasangan. kalau anda rasa perlu tu yang macam heboh sikit macam "30 hari mencari cinta". adoi... love comes naturally. tak perlu di cari sebenarnya. it will come to you eventually.
  2. point no 2. matlamat lovelife anda. kenapa kita sebok nak bercinta? sebab orang lain bercinta? aiseh... matlamat sudah salah. nawaitu sudah salah. so, kemungkinan besar tak menjadi. jadi... make sure tujuan anda tu betul.
  3. point no 3. adakah si dia seorang yang baik? hm... no rushing. take your precious time to get to know him/her before you go any further. yelah... bila dah jatuh cinta, si dia jahat rupanya. sakitnya... macam nak pergi langgar lari dia je kan? but sometimes, si dia baik. but something happened. in this case, kita tak salah juga. adakah si dia salah? analisa baik2.
  4. point ke 4. bila dah dalam lovelife... jaga diri anda. jangan mudah terpujuk dengan kata2 manis si dia. anda ada prinsip. berpegang teguh pada prinsip itu. pikirkan mak ayah yang dah besarkan kita dan mengharap yang terbaik untuk kita. orang kata, "do not start with the small thing. it will come bigger"
  5. point ke 5. lebih kurang macam point ke 3. pastikan si dia seorang yang memperbaiki diri anda. kalau anda buat salah, di tegur. bukan buat salah tapi di sokong. cinta lah kononnya... semua yang buah hati buat semuanya betul. adei... tolong, kita manusia yang sudah berakal. boleh bezakan baik dan buruk.
  6. point no 6. terima dia seadanya... bukan terima dia dan percaya dia boleh berubah seperti yang anda mahu. kalau lelaki berubah untuk perempuan lagi tak best. di manakah ego dan pride anda wahai jejaka? you are the man. bagi perempuan, lelaki yang suruh anda berubah tu tak ikhlas mencintai anda. find other who can. NEXT!
hmm... setakat ni aje boleh pikir points yang nak di sebut. aku dah ngantuk sebenarnya. tapi nak teman gerek. dia driving on the way balik melaka. nak tunggu sampai dia sampai. hmm... kenapa dia tak ambil cuti esok? leceh betul. boooriiiing! (gaya kak wiwi sebut boring...)

my beautiful rival. competing to be the best. i love you. please take good care of me. i will take good care of you too... thank you for everything and sorry for something. i am very blessed to have you in my life. THANK YOU ALLAH =) may he is really made for me.


reminder : hubungan yang berkekalan ialah hubungan yang diredhai... Allah, ibubapa, keluarga, rakan2, masyarakat. InsyaAllah...





p/s (i) : akhirnya memiliki sepasang kasut yang diidam2 kan... tu pun pusing banyak kali sambil membuat pertimbangan. worth it or not. bak kata ayah, "biar menyesal beli daripada menyesal tak beli" hoho...

p/s (ii) : i think i will tell them after Hari Raya. biar selesai 1, 1 dulu. tak nak tambah serabut kepala diorang. will they let me proceed? hopefully... really hoping for it.

p/s (iii) : do not do it again. if not... i have give you my words. i won't take it back.

p/s (iv) : dedikasi Cintailah Cinta kepada readers... piz, ingat tak lagu ni you dedicate untuk siapa dulu? hm... sesuai untuk semua jenis cinta.






29082010 ~ 11.27pm
rumah aku ~ bilik aku

4 comments:

** MuNi OnYa ** said...

gosh...x tau nk komen ape but nk tulis gak komen haha...ur beautiful rival hehe~~~Los

yanna yazed said...

onya lh pulok. mne lil queen? hoho... emosiku sdg tidak stabil. keadaan bertambah genting dgn mslh lain yg timbul. what a bitch! gile aku tgh mrh skrg ni...

Anonymous said...

bitch mne plak ni haha...byk btul skrg ni kn lack huhu...btw lil queen dh pndh so muni is back haha~~~Los

yanna yazed said...

huhu... this bitch is a real bitch. i hope she really rot in hell. u know i xmncarut. when i do, it means she is bitch. haha... byk btl prkataan itoo...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com